- Член од
- 3 мај 2019
- Мислења
- 19.991
- Поени од реакции
- 11.982
Искрено, на овој свет има многу малку нормалниЕ колку што знам што се во брак и врска се тотално ненормални и кафе нема да пијам со нив...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Искрено, на овој свет има многу малку нормалниЕ колку што знам што се во брак и врска се тотално ненормални и кафе нема да пијам со нив...
Па, да...Искрено, на овој свет има многу малку нормални..а и што значи нормален човек, нормален брак...се е индивидуално и уникатно.
Ама никако, никако не може да се согласам дека причината зошто луѓето се сами е нивниот карактер.Мораш некогаш и ти сама да се промениш.....правејќи го тоа за другите си правиш добро и за самата себе...верувај.
Намерно те чепнав за традицијата, кога ти оди во прилог традицијата е тука, сеуште живее и ќе живее, а кога не ти оди во прилог, тргни ја настрана. Радо би да ти пишам подолг пост, ама ќе излегувам.Дел од традицијата (колку е тоа вечно?) сеуште живее, и ќе живее со нас.
Не , тоа е во природата на луѓето , пошто после се луѓево се сексуални суштества , сапиосексуалноста или како и да се викаше е тешка глупост , реков на прв поглед се заљубуваш во некој што те привлекува физички и сексуално , а не што знае да решава интеграли со 2 непознати или бара решение во полиномно време за проблемот со трговскиот патник.Ова е многу површно размислување. Физичката естетика, со текот на годините избледнува. Од друга страна, интелектот, начинот на размислување, односот кон тебе како индивидуа е нешто што е перманентно.
Клише муабет, ама така е.
И не, не би можела сексуално да општам со Бред Пит, ако Бред Пит не ми ги разгорува дразбите на интелектуално ниво.
искрено душо, јас повеќе причини можам да набројам зошто би можел еден човек да е сам, но ниту една не ми текнува зошто човек би сакал да живее сам, да остари сам, сам да умре!????Ама никако, никако не може да се согласам дека причината зошто луѓето се сами е нивниот карактер.
Имаш различни животни приказни и човечки судбини. Бизарна ти е генерализацијата.
Намерно те чепнав за традицијата, кога ти оди во прилог традицијата е тука, сеуште живее и ќе живее, а кога не ти оди во прилог, тргни ја настрана. Радо би да ти пишам подолг пост, ама ќе излегувам.
Знам. Традицијата е битна, за некој повеќе, за некој помалку. Ти можеш да ја гледаш само низ призмата на жената. Не знам зошто мора да се менува нејзината целокупност, и ако се менува, со што ќе се промени? Тоа нешто во иднина ќе биде сметано за традиција. И јас сум отворен за промени, но тие треба да бидат паметни, а не затоа што (наводно) мнозинството го сака тоа. Преку ПП зборувавме за тоа.Намерно те чепнав за традицијата, кога ти оди во прилог традицијата е тука, сеуште живее и ќе живее, а кога не ти оди во прилог, тргни ја настрана. Радо би да ти пишам подолг пост, ама ќе излегувам.
Сакам да сум сам. Уживам во самотијата. Подобро тоа, отколку некоја да ми ги преиспитува, напаѓа и критикува буквално сите мои постапки. Тоа е фиксирано за одреден временски период, можеби во иднина не би сакал да сум сам, би чувствувал одредена емотивна празнина и би влегол во одредена врска.искрено душо, јас повеќе причини можам да набројам зошто би можел еден човек да е сам, но ниту една не ми текнува зошто човек би сакал да живее сам, да остари сам, сам да умре!????
Да тука си во право, се сложувам со тоа дека тоа не те прави тажна,љубоморна ни па дрска, а уште помалку да си со погрешен човек.Се согласувам, човекот е социјално битие, но постојат и други начини на социјално општење. Со пријатели, не може да одиш на одмор?!
Ако тоа што немам партнер ме прави тажна, љубоморна, дрска, безобразна, во ред. Поарно да сум сето тоа во очите на другите, отколку да бидам во друштво на погрешен човек.
хахаИ не, не би можела сексуално да општам со Бред Пит, ако Бред Пит не ми ги разгорува дразбите на интелектуално ниво.
Нема врска тоа, жените не се такви те молам не им вади афери.Подобро тоа, отколку некоја да ми ги преиспитува, напаѓа и критикува буквално сите мои постапки.
Не е најчесто избор. Никој не се бира сам себе. Има луѓе кои се болни физички или психички или се такви карактери на кои лошо им делува да живеат со друг и имаат проблеми во функционирањето ако се со други луѓе. И не треба да се гледа негативно и осудувачки на тоа. Некој или му е индивидуата таква или болеста во никој случај не е тоа проблем и дека треба да се форсира да живее со друг зошто така ќе му биде лошо и за него и најчесто за тој што е со него.искрено душо, јас повеќе причини можам да набројам зошто би можел еден човек да е сам, но ниту една не ми текнува зошто човек би сакал да живее сам, да остари сам, сам да умре!????
Јас наброив неколку причини поради кои човек е сам,има уште но доста се и овие, таква е и темата нели, а воопшто не реков дека треба да ги осудуваме тие луѓе со фалинки, дали биле физички или психички.Не е најчесто избор. Никој не се бира сам себе. Има луѓе кои се болни физички или психички или се такви карактери на кои лошо им делува да живеат со друг и имаат проблеми во функционирањето ако се со други луѓе. И не треба да се гледа негативно и осудувачки на тоа. Некој или му е индивидуата таква или болеста во никој случај не е тоа проблем и дека треба да се форсира да живее со друг зошто така ќе му биде лошо и за него и најчесто за тој што е со него.
Ако некој сака и може да живее со друг ок нека се дружи или нека му се помогне да најде некој...има сајтови, клубови, кафичи итн за такви работи.
Ама да му се соли памет и да му се вика ајде најди некој или ожени се омажи се е стварно глупо и припросто.
Не ти ја пратам ниту поентата, ниту логиката.
Нема потреба од разбирање, дадов избор за куче ако неможеш да се најдеш на пола пат со женска/машка индивидуа. Simple as that.
We are God’s perfect creationхаха
хахаха
хахахаха
хахахахаха
хахахахахаха
хахахахахахаха
хахахахахахахаха
хахахахахахахахаха
Нема врска тоа, жените не се такви те молам не им вади афери.
Они ништо не преиспитуваат, не анализираат, не напаѓаат, не критикуваат и не праат драми без врска.![]()
Па не баш. Мора да носите шминкаWe are God's perfect creation![]()
Indeed, but in some occasions Satan's finest workWe are God’s perfect creation![]()
Дали знаат зошто црвен кармин се користи....Па не баш. Мора да носите шминка![]()