Зошто сте сами?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Мора да имаш стандарди. Ако најдеш било што мора да се сносиш со последиците на било што.
Ако купип посран алат и не функционира како што треба или купиш алат за едно а го користиш за друго....па, сам си крив кога shit hits the fan. Тоа што дробиш тоа ќе сркаш.
Стандарди за што, за да ти роди дете?
Или стандарди за да поминеш добар дел од животот на квалитетен начин, со партнер кој ќе те надополнува, ќе ти пружа поддршка, интелектуално ќе те стимулира и надоградува?!

Ако ти е визијата тоа првото, океј.

Ќе ти прави друштво, нема да те изневерува, нервира...
А за секс можеш да си платиш, кога сакаш и каква.
Не ти ја пратам ниту поентата, ниту логиката.
Автоматски споено мислење:

Напротив, навистина сум сериозен. Шетање кучиња и наоѓање друга со куче е одлична шанса за спонтан муабет каков што сакаат жените да им биде животот.
Сеа фала Богу дека не треба баш само ради тоа да земеше куче, ама ете така си доаѓа и тоа.
Ти имаш куче? :)

Или стандарди за да поминеш добар дел од животот на квалитетен начин, со партнер кој ќе те надополнува, ќе ти пружа поддршка, интелектуално ќе те стимулира и надоградува?!

Се согласувам со ова доста. Ако не ги е ок заеднички поминатото време и се нервираш и не те прави среќен...бегај од таа.

Целта на животот е првото. Ти постоиш по надеж да ги пренесеш гените на претходните генерации. Второто глеј го како бонус. За жал, ретко стварите излегуваат толку лесно. Ја не сум под илузии. Што и да е исходот, шансите за неуспех се огромни.
Јас сум што викате вие од понежниот пол...суетен.
Полесно ми е намерно да потфрлам, него да се мачам за да неизбежно неуспеам.

Тешко е да се аргументира логичката природа на моралот, бидејќи логиката не се менува толку колку што се менуваат општествата.
Моралот е резултат на општествената логика, што правиме ако таа логика, која се базира на поединци плус семејства, тотално се наруши! Нова општествена логика и нов морал? Моралот е фискиран за конкретниот историски период, тој е динамичен процес.

А ти кога бираш партнер не гледаш да е убав , паметен , висок?
Друга беше поентата. Ако целта на имањето партнер е репродукција и имање деца, зошто да бираш?!

Нејсе, На 18 години кога бирав убав и висок, ми се лупна од глава. Сега не бирам.

Во иднина кога би бирала, интелектуален предизвик, искреност и поштовање. А после се друго.

Да не се лажеме...сами сме оти не сме со сите.
:pos:..и да знаеш дека си во право.
од секогаш сум велела дека тој што е сам има некоја фалинка у мозок,, му фали некоја даска, не е убав, нема самодоверба, има преголеми критериуми, страв му е од порази, мисли дека никој не е доволно добар за него, не е занимлив, му мириса потта или здивот од уста.....
Сите тие што се сами треба да застанат пред огледало и да си ги најдат маните, па да поработат на нив.
За секој човек постои партнер....Најлошо нешто е да остариш сам, па и староста е многу потешка да се минува во самотија.

:pos:..и да знаеш дека си во право.
од секогаш сум велела дека тој што е сам има некоја фалинка у мозок,, му фали некоја даска, не е убав, нема самодоверба, има преголеми критериуми, страв му е од порази, мисли дека никој не е доволно добар за него, не е занимлив, му мириса потта или здивот од уста.....
Сите тие што се сами треба да застанат пред огледало и да си ги најдат маните, па да поработат на нив.
За секој човек постои партнер....Најлошо нешто е да остариш сам, па и староста е многу потешка да се минува во самотија.
Викаат ако грешиш во нешто треба повеќе да неуспеваш. Највеќе се учи од неуспеси.

Друга беше поентата. Ако целта на имањето партнер е репродукција и имање деца, зошто да бираш?!

Нејсе, На 18 години кога бирав убав и висок, ми се лупна од глава. Сега не бирам.

Во иднина кога би бирала, интелектуален предизвик, искреност и поштовање. А после се друго.
Да ама прво што те привлекува кај некого е физичката естетика , а не интелигенцијата и слично.
Сите сакаме паметни и интелигентни , ама на прво место секогаш е сексуалната привлечност и убавината , а интелигенцијата и паметноќата идат после ( овие се најбитни за да опстани една врска , ама сепак прво нешто што паѓа е убавината ).

Да ама прво што те привлекува кај некого е физичката естетика , а не интелигенцијата и слично.
Сите сакаме паметни и интелигентни , ама на прво место секогаш е сексуалната привлечност и убавината , а интелигенцијата и паметноќата идат после ( овие се најбитни за да опстани една врска , ама сепак прво нешто што паѓа е убавината ).
Додека можеш да бираш, бирај. После ќе те бираат.

Неам сили веќе да барам, чекам да ме најдат. Може и никогаш да не дочекам.
Додуша повеќето и онака они ме најдоа ама џабе, дно карактер. Moze do mene e, ehehehe.
Nice guys finish last.
Анон шо не кажа бе, ќе ти најдеме некоја од Селце Кеч или Бозовце со тоа црвени селски обравчиња, млекце.
Ќе си ја донесеш дома, за нишо нема да ти се буни, живот ко по ноти. Па ќе учиниш некое добро за одредена група на граѓани, ќе се бориш уште повеќе да нема дискриминација, Пуњо ќе ти биде кум.
Шо будала е.

Моралот е резултат на општествената логика, што правиме ако таа логика, која се базира на поединци плус семејства, тотално се наруши! Нова општествена логика и нов морал? Моралот е фискиран за конкретниот историски период, тој е динамичен процес.
Времињата се менуваат. Или сакаш да кажеш дека традицијата вечно ќе живее во нас?

Моралот бара анализа и на околностите и на можните исходи. Затоа, логиката (анализата) е клучна за моралот.

Покрај логиката, моралот бара и систем на вредности, каде што се дава приоритет на принципите, затоа што индивидуалната приоретизација на принципите може да не доведе до различни морални заклучоци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom