Зошто сте сами?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
:pos:..и да знаеш дека си во право.
од секогаш сум велела дека тој што е сам има некоја фалинка у мозок,, му фали некоја даска, не е убав, нема самодоверба, има преголеми критериуми, страв му е од порази, мисли дека никој не е доволно добар за него, не е занимлив, му мириса потта или здивот од уста.....
Сите тие што се сами треба да застанат пред огледало и да си ги најдат маните, па да поработат на нив.
За секој човек постои партнер....Најлошо нешто е да остариш сам, па и староста е многу потешка да се минува во самотија.
Еј, даска ми фалело! Што убаво си дискутиравме, ти сега вака..... :)
Автоматски споено мислење:

Не, ама ќе набавам, само чекам нешто да се случи првин.
Што раса? Немој само некоја "геј" раса. Нема да бидеш чик магнет, ќе бидеш дик магнет.

За секој човек постои партнер....Најлошо нешто е да остариш сам, па и староста е многу потешка да се минува во самотија.
Зошто толку трагично го сфаќаш животот без партнер?

..... суштината на постоењето на човекот е опстојување, борба и снаоѓање како единка во општеството. Партнерите се само пропратен дел од животот.

..... суштината на постоењето на човекот е опстојување, борба и снаоѓање како единка во општеството. Партнерите се само пропратен дел од животот.

и ја тоа викам, пичка не ти треба на старост

..... суштината на поестоењето на човекот е опстојување и борба и снаоѓање како единка. Партнерите се само пропратен дел од животот.
Затоа што е трагично, жално....затоа што тие што се сами, што немаат партнер до себе се тажни, љубоморни, немаат друштво..Еве на пример, јас имам на работа неколку колешки, стари девојки, не одат на одмор оти немаат со кого да отидат, не излегуваат итд.....а веќе им е касно допрва да наоѓаат нови пријатели...човек не е створен да биде вук самотњак...е сега само ако е некој чудак.

и ја тоа викам, пичка не ти треба на старост
...ама ти треба друшка за моабет нели..:)

Затоа што е трагично, жално....затоа што тие што се сами, што немаат партнер до себе се тажни, љубоморни, немаат друштво..Еве на пример, јас имам на работа неколку колешки, стари девојки, не одат на одмор оти немаат со кого да отидат, не излегуваат итд.....а веќе им е касно допрва да наоѓаат нови пријатели...човек не е створен да биде вук самотњак...е сега само ако е некој чудак.

Се согласувам, човекот е социјално битие, но постојат и други начини на социјално општење. Со пријатели, не може да одиш на одмор?!

Ако тоа што немам партнер ме прави тажна, љубоморна, дрска, безобразна, во ред. Поарно да сум сето тоа во очите на другите, отколку да бидам во друштво на погрешен човек.

Времињата се менуваат. Или сакаш да кажеш дека традицијата вечно ќе живее во нас?

Моралот бара анализа и на околностите и на можните исходи. Затоа, логиката (анализата) е клучна за моралот.

Покрај логиката, моралот бара и систем на вредности, каде што се дава приоритет на принципите, затоа што индивидуалната приоретизација на принципите може да не доведе до различни морални заклучоци.
Дел од традицијата (колку е тоа вечно?) сеуште живее, и ќе живее со нас. Види сега ми даваш предизвик. Моралот не е анализа, моралот може само да биде само резултат на нешто т.е. конечен исход од тоа нешто. Дали на општествениот притисок или воспитувањето (да, традиција или тие принципи). И моралот не е конечна категорија, не велам дека не е дефинирана, туку дека не е конечна категорија, во смисла дека може да еволуира. Денес едно општествено прифатливо однесување, не мора да значи дека ќе биде исто прифатено и во иднина, а со сигурност во одредени историски периоди се сметало за одредена забрана (или апсолутна дозвола). Пример, денес е апсолутно забрането лице помало од 16 год да влезе во брак, според многу општествени поредоци (меѓу кои е и нашиот), но во минатото знаеме за бракови и за раѓање на деца и на 13-14 год. Нешто што денес, со педофилскиот закон во Калифорнија, некој се обидува на стане нова реалност. Општеството се движи, големото прашање е во кој насока треба да се движи. :)

Се согласувам, човекот е социјално битие, но постојат и други начини на социјално општење. Со пријатели, не може да одиш на одмор?!

Ако тоа што немам партнер ме прави тажна, љубоморна, дрска, безобразна, во ред. Поарно да сум сето тоа во очите на другите, отколку да бидам во друштво на погрешен човек.
Можеш, ако најдеш пријатели што се сингл како тебе...но, со тек на времето, кој се омажил, оженил, кој се преселил, па со староста и финансиите човек веќе губи воља и за шетање, за дружење идр.
Затоа реков, секој треба да се преиспита каде греши, што му фали, да руши зидови околу себе и да се менува...

Да ама прво што те привлекува кај некого е физичката естетика , а не интелигенцијата и слично.
Ова е многу површно размислување. Физичката естетика, со текот на годините избледнува. Од друга страна, интелектот, начинот на размислување, односот кон тебе како индивидуа е нешто што е перманентно.

Клише муабет, ама така е.
И не, не би можела сексуално да општам со Бред Пит, ако Бред Пит не ми ги разгорува дразбите на интелектуално ниво.

Можеш, ако најдеш пријатели што се сингл како тебе...но, со тек на времето, кој се омажил, оженил, кој се преселил, па со староста и финансиите човек веќе губи воља и за шетање, за дружење идр.
Затоа реков, секој треба да се преиспита каде греши, што му фали, да руши зидови околу себе и да се менува...
Ти сама си?, тоа не го сфатив. :)

Ти сама си?, тоа не го сфатив. :)
Не, имам се, семејство, внуци...фала богу се ми дал господ....
Душо, се менуваш за себе, не за другите!
Мораш некогаш и ти сама да се промениш.....правејќи го тоа за другите си правиш добро и за самата себе...верувај.

Е колку што знам што се во брак и врска се тотално ненормални и кафе нема да пијам со нив...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom