Поправено.си го грешавал постот за цитирање, оди еден погоре.
Sorry, има некој баг или ја нешто сјебувам.
Ми стоеше пост од вчера-завчера на кој сакав да ти реплицирам ама не ти пишав, и се испобаговало. Втор пат ми се дешава ова. Сори још једном.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Поправено.си го грешавал постот за цитирање, оди еден погоре.
Храна сотолку заситени масти дефинитивно не е квалитетна храна.Ако ти се однесува на моето мислење, ја промашуваш поентата.
Идејата ми беше чисто како показател за дисциплина и навика.
Без разлика дали станува збор за овесна каша, бурек, пржени јајца, урда или вегански оброци.
Автоматски споено мислење:
Што е според тебе квалитетна храна?
Храна сотолку заситени масти дефинитивно не е квалитетна храна.
Овошје, зеленчук, ниско масно месо и млечни производи, мешунарки, јатки, леб, овес.. итн итн је здрава храна.
Балканска работа. Сеуште кај нас се смета кајмакот, сланината, свинското, за квалитетна храна.
Ама тоа ти викаш. Има вегански псевдо научници/нутриционисти што од јасни причини првово не го претпочитаат а од не толку јасни причини и другиве три работи. У секој случај мора да се запамати: скоро секогаш, секој се обидува нешто да ти продаде.ниско масно месо и млечни производи, јатки, леб, овес.. итн итн је здрава храна.
Добра поента. И свинското е добро доколку е посно, но се знае кај нас што се јаде - ребра, чварки и свинска маст.Chicken Breast vs Pork Tenderloin Nutrition: 2 Main Differences You Should Know
Chicken breast vs pork tenderloin - What is better to eat? Which one is more calorific. I've analyzed nutrition data of bothcalories-info.com
Лоши се генерализациите.Добра поента. И свинското е добро доколку е посно, но се знае кај нас што се јаде - ребра, чварки и свинска маст.
Инаку да и свинска кременадла исчистена од сало е добра работа секако.
Среќа тоа е главниот проблем кај овој, на еден оброк внесува + 50 грама заситени масти (+ пржена храна) ама витамините ќе го предозираат![]()

Храна сотолку заситени масти дефинитивно не е квалитетна храна.
Овошје, зеленчук, ниско масно месо и млечни производи, мешунарки, јатки, леб, овес.. итн итн је здрава храна.
Да само на еден оброк внесува 50 грама заситени масти, замисли колку му се собираат со ручекот и вечерата во текот на денот..
Не е меѓу живите веќе од задгробниот живот ни снима видеа, сака и нас да не заебе
Единствено здраво е ако си во некое село и сам произведуваш храна, ова модерната храна гмо/хибриди/пестициди комбинација и за овошјето/зеленчукот не е добра
Реци им убаво, сите ќе умрете!!!11Драстично повеќе гмо имаш у месо и животински производи, ама тешете се.
Драстично повеќе гмо имаш у месо и животински производи, ама тешете се.
Си слушнал за месо и јајца од животни кои се хранат со домашни (не гмо) житарки, тикви, трева се движат слободно и слични работи ?

525kolku otpriilika kalorii ima vo edna porcija stek so curry, onaka standdard kako sto se servira so oriz i po nekoj kompir?
Zavisi kolku gr meso ima i kolku grama oriz.kolku otpriilika kalorii ima vo edna porcija stek so curry, onaka standdard kako sto se servira so oriz i po nekoj kompir?