Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107
Лидс сè живо и диво купи, мислам дека ќе бидат пријатно изненадување со Биелса во ПЛ
Паднал договор помеѓу Милан и Бреша за Тонали според Ди марцио

Arsenal preparing a 50 million euro bid for Aouar.
Сериозен интерес од Арсенал за Ауар според шпекулации, сигурно Кронки бара 50че у некој подрум :D

Последно уредено:
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.636
Поени од реакции
8.215
За Интер е сад или никад работава. Јуве прави некои непромислени потези, кои се меч со две острици.
Па тоа е тактиката на Конте, ќе биде првак со Интер, и ќе се врати во Јуве да ги крева на ниво повисоко! :D

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Ај и тебе да ти објаснам иако пишав веќе во фан клуб. Бастони, Де Фрај, Шкринијар, Бираги, Хакими, Ериксен, Сенси, Барела, Гаљардини, Лукаку, Лаутаро, сите се испод 30, а доста од нив и под 25. Епа ај ако не со младинци да игра Интер и играчите над 30 години нека цркнат. Хандановиќ, Годин, Јанг и Кандрева се се уште активни играчи на Интер што се веќе на залез на кариера, ок и Коларов кој вчера потпиша што се вика. И сеа некој ќе праи смешки овде дека Интер купувал стари и истрошени играчи и гледал на краток рок. Мислам, дај малце или пратете како што треба или не тропајте глупости. Коларов ќе го кошта Интер за 2 сезони околу 7-8 милиони со се трансфер и плата, што во денешни услови е џабе. Секако е планиран за бекап на Бастони како лев штопер во тројката или како замена на левиот бек, можда Јанг, можда некој трансфер што ќе се деси до крајот на преодниот рок. Искусен е, ја познава лигата, знае јазик, не гледам никаков проблем во трансферов најискрено, може само добро да му донесе на Интер. И Видал ако дојде ќе биде играч плус за ротација, не бетон првотимец. Оној па Дино мртвиот вика послаби ќе биле Интер од лани на незавршен преоден рок, а лани за информација кога се повредија Сенси и Барела место нив играше Гаљардини умрениот, па сеа искрено од 100 пати јас 105 пати ќе го изберам Видал како бекап него скапаниов. Во одбрана Ранокија беше алтернатива покрај Годин (подоцна Шкринијар кога влета Годин место него во прв тим), така да поарно Коларов отколку коктел гуруто Ранокија. Башка и на длабочина добива тимот покрај се останато и пак ќе кажам не знам од каде ви се заклучоците дека Интер купувал стари и истрошени играчи и не гледале долгорочно...

Оби, не замарај за Тонали, ја реков дека Марота нон стоп лаже јавно и игра игри со медиумите, не дека 1000% ќе го земат Тонали. Не гледам зошто се крева толку фама за недокажан играч али ајде. Не викам дека нема да биде добар во иднина али у реду е, не праиме муабет за Чави или Иниеста. Ете бил договорен со Интер али според информациите кои кружат Конте се откажал од него така да тоа е тоа, нека им е со среќа на Милан. Нека заврши преодниов рок па ќе им судиме на Конте и Марота, вака само млатење празна слама е ова.
Крај краева тоа е ваша работа за Интер, јас само дадов свое мислење во ред не е довршено меркатото, ама до сега од она што се зборува не ветува ништо посебно, не значи дека во идинина нема да се засилите со поасални играчи, Видал го бркате од лани, он денес да излезе со изјава би се вратил во јувентус ако ме побараат, лично јас не сум видал да го земаме , ете ви го чувај те го! Најако е имам другарче за интер, од нова години ме отече со тонали како се сте договарале и дека ќе бидел играч на Интер.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.778
Поени од реакции
115.715
Крај краева тоа е ваша работа за Интер, јас само дадов свое мислење во ред не е довршено меркатото, ама до сега од она што се зборува не ветува ништо посебно, не значи дека во идинина нема да се засилите со поасални играчи, Видал го бркате од лани, он денес да излезе со изјава би се вратил во јувентус ако ме побараат, лично јас не сум видал да го земаме , ете ви го чувај те го! Најако е имам другарче за интер, од нова години ме отече со тонали како се сте договарале и дека ќе бидел играч на Интер.
Па пишуваат повеќе медиуми дека бил договорен со Интер, не ти зборел грешно другарот, али ете Конте се откажал и тоа е тоа. И јас не го сакам Видал иначе, ама и да го земат не е крај на светот, бекап ќе е и ништо повеќе.

Сеа ај ја ќе ти терам хумор за Јуве пошо земале некојси Мекензи, хехехе со неголи ќеосвојат ЛШ ехехе... Мислам, дебилно е нели? Има време до 5ти октомври.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.550
Поени од реакции
8.128
Ај и тебе да ти објаснам иако пишав веќе во фан клуб. Бастони, Де Фрај, Шкринијар, Бираги, Хакими, Ериксен, Сенси, Барела, Гаљардини, Лукаку, Лаутаро, сите се испод 30, а доста од нив и под 25. Епа ај ако не со младинци да игра Интер и играчите над 30 години нека цркнат. Хандановиќ, Годин, Јанг и Кандрева се се уште активни играчи на Интер што се веќе на залез на кариера, ок и Коларов кој вчера потпиша што се вика. И сеа некој ќе праи смешки овде дека Интер купувал стари и истрошени играчи и гледал на краток рок. Мислам, дај малце или пратете како што треба или не тропајте глупости. Коларов ќе го кошта Интер за 2 сезони околу 7-8 милиони со се трансфер и плата, што во денешни услови е џабе. Секако е планиран за бекап на Бастони како лев штопер во тројката или како замена на левиот бек, можда Јанг, можда некој трансфер што ќе се деси до крајот на преодниот рок. Искусен е, ја познава лигата, знае јазик, не гледам никаков проблем во трансферов најискрено, може само добро да му донесе на Интер. И Видал ако дојде ќе биде играч плус за ротација, не бетон првотимец. Оној па Дино мртвиот вика послаби ќе биле Интер од лани на незавршен преоден рок, а лани за информација кога се повредија Сенси и Барела место нив играше Гаљардини умрениот, па сеа искрено од 100 пати јас 105 пати ќе го изберам Видал како бекап него скапаниов. Во одбрана Ранокија беше алтернатива покрај Годин (подоцна Шкринијар кога влета Годин место него во прв тим), така да поарно Коларов отколку коктел гуруто Ранокија. Башка и на длабочина добива тимот покрај се останато и пак ќе кажам не знам од каде ви се заклучоците дека Интер купувал стари и истрошени играчи и не гледале долгорочно...

Оби, не замарај за Тонали, ја реков дека Марота нон стоп лаже јавно и игра игри со медиумите, не дека 1000% ќе го земат Тонали. Не гледам зошто се крева толку фама за недокажан играч али ајде. Не викам дека нема да биде добар во иднина али у реду е, не праиме муабет за Чави или Иниеста. Ете бил договорен со Интер али според информациите кои кружат Конте се откажал од него така да тоа е тоа, нека им е со среќа на Милан. Нека заврши преодниов рок па ќе им судиме на Конте и Марота, вака само млатење празна слама е ова.
7-8м за играч (скоро пензионер) кој ќе ротира се многу, комотно можело некое дете од академија да се извади или испазари, па да се кали полека.Дополнително да го откачиш Тонали за Видал, ми е ептен чудно поготово со тоа што со едниов можеш да средиш играч за наредни 10години, а другиов којзнае колку му се игра + има проблеми со дисциплина.Не дека е скап Тонали.А за Шкриниар ко што знам, сакаше да си оди ...
Не е битно, си знае управата кај тера, само чудни потези.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Лидс сè живо и диво купи, мислам дека ќе бидат пријатно изненадување со Биелса во ПЛ
Секоја сезона за некој клуб во ПЛ го викаме ова и најчесто дебело потфрлува :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Kolarov ke igra beton prva postava levo krilo, kakva rotacija so Bastoni. Ko Dambrozio sto igrase stoper. 3 utakmici.
Ke igra Kolarov celo vreme, ke izveduva korni i fauli i ke bideme opasni od prekini.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.758
Поени од реакции
17.670
По играчите кои ги мерка Јуве не гледам некој напредок во однос на лани. Ова е најслаб Јуве во последните 10 години.
То ќе видиме на крај на сезона, не велам дека не е така ама сепак :).
Автоматски споено мислење:

За Интер е сад или никад работава. Јуве прави некои непромислени потези, кои се меч со две острици.
Освен тоа со Пирло, кои се другите?

Ги избркаа Матуиди и ете Игуаин. Кедира е исто на излезна врата. МекКени? Позајмица од 4м со право на откуп.

Ако е за Пирло се согласвам. На секој циклус иди крај јасно е тоа ама ќе видиме како ќе испадне се. Мене ми се допаѓа тоа што старите си одат и ств се подмладува тимот. За МекКени не го знам ама може да изненади, сепак е U22. И да не испадни 4м, ќе добиеме чоек на клупа.

Пјаниќ? Редно беше да си оди, страшно стагнира последните 2 сезони и беше тотално незаинтересиран. Според мене добра е замената со Артур.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107
Секоја сезона за некој клуб во ПЛ го викаме ова и најчесто дебело потфрлува :D
Да ама добра екипа се познава по организација, ете Вулфс и Шефилд немаа никаков проблем во ПЛ, и двете екипи можеме да ги прикажеме како пример, од истиот аспект ако се водеме Лидс е солидна екипа со воигран состав добар тренер со јасна замисла и практикување на фудбал.
Гледам плански пазарат, квалитетни играчи со искуство, ама треба да пазат да не додат премногу па да имат проблем со адаптација низ текот на сезоната.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
То ќе видиме на крај на сезона, не велам дека не е така ама сепак :).
Може да изненадат допрва на пазарот, ама јас немам слушнато ниту едно звучно име да се поврзува со Јувентус. Средниот ред повторно е слаб. Не знам, голем ремонт му е потребен на Јувентус, не козметички преправки.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.758
Поени од реакции
17.670
Може да изненадат допрва на пазарот, ама јас немам слушнато ниту едно звучно име да се поврзува со Јувентус. Средниот ред повторно е слаб. Не знам, голем ремонт му е потребен на Јувентус, не козметички преправки.
За мене доволно појачување е што нема Матуиди да го гледам да се сопка од топка (секоја почит за човекот, прав професионалец ама..) и Игуаин (да земаше помала плата не е лош за замена), Кедира..

Да не се повторувам со постот за МекКени од погоре.

Мн ќе зависи од Пирло тоа е прашалникот.

Задржување на Дибала, евентуално пристигање на Суарез/Џеко плус Кин да ротира и да учи 2 год од нив ми е одлична солуција плус Охриѓанецов наш - Кулушевски и Роналдо е топ :).

Артур мислам дека одлично ќе се надополнува во Бентанкур кој е преподценет играч и оваа сезона издоминира.

Бековите мора да се средат...Не знам, искрено интересна ќе е сезонава, ме потсеќа на 2012. Можеби навистина и ќе изненадат на трансфер пазарот, има време.

H

HoT _iCe

Гостин
Дибек е страшан играч, потеценет беше у целу туј генерацију на Ајакс сас Де Јонга, онј што отиде у Јувентус и бидна небитан, Зиех и компанија, сеоска верзија на Томас Милер, тамн тој што им фалеше на Јунајтед за конечно да освоив титулу, одвај чекам да почне сезона конечно да гледам шампионски јунајтед.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.207
Поени од реакции
25.400
Те дупам не се пали одма хахаха.
Појма немам кој е овој Тонали ни што играч е, чим Конте не го сакал најверојатно има зашто.
Видал каде каде мислам дека подобра опција ќе е.

Kajgana Shop

На врв Bottom