Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Ај добро утро.

Конта прорив Сакари, овер 21.5 коефициент 1.88 Пајнакл.

Малку е висок оверот, за да дојде во два сета потребно е 7-5 6-4, но досега играле 4 пати, 3 пати ја покриле оваа граница, еднаш во два сета. Сакари игра одлично на свој сервис, има многу квалитетен сервис со оглед на висината, а Конта кариера направи на сервисот. Не гледам многу брејкови овде, и еден тај брејк би завршил работа. Мислам дека Сакари ќе добие, Конта во Лексингтон се жалеше на проблеми со срцето, но овде игра изненадувачки добро, па ми е страв да одам со победа на Сакари, оверот ми изгледа како подобра опција.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
I'll just quote this :
"Philanthropy is not about helping others, it's about helping yourself. When you change, the world changes."
Еве ти 2 од мене од Boardwalk Empire кој се базирани на вистински лик, кој нажалост и не ги практикуваме баш :icon_lol:

I’ve made my living, Mr. Thompson, in large part as a gambler. Some days I make 20 bets. Some days I make none. There are weeks, sometimes months in fact, when I don’t make a bet at all because there simply is no play. So I wait, plan, marshal my resources, and when I finally see an opportunity, and there is a bet to make… I bet it all.

I’m a successful gambler because I never bet on an event whose outcome I’m not sure of in advance.

Член од
24 јули 2020
Мислења
269
Поени од реакции
409
На прв поглед :

АЗ - Плзен 1+I & 1+II 1.72 Копачка
Легија 1 1.75
Селтик 1 1.40
Лудогорец 0-2 1.80

Од mother Russia :

Динамо - Зенит 1x 2.10 ,би ризикувал, Динамо имат солиден тим оваа година, а време е и Зенит да направе некој кикс , 4/4 се моментално , Динамо им е најјак противник досеа, ( ЦСКА и Ростов не ги рачунам пошо се сенка на тоа шо беа )
Волгоград - Спартак 0-2 1.75 , Спартак се истрошени и физички и психички после пресвртот во градското дерби со Локомотив,а Волгоград игра дефанзивен фудбал, нападот не им функционира добро , најверојанто 0-2 гола.

Од Финска :

Хелсинки - СЈК , две опции на ум имам 1+I&1+II 1.67 или t2 0 1.60 . СЈК има катастрофа напад , на последните 5 натпревари има дадено само 2 гола, од кои еден е од пенал. А на последните 4 дома Хелсинки има 2:2 , 1:0 4:0 и 6:0 против СЈК. Ќе чекам инфо за составите, ама типот на голови најверојатно ќе го уплатам.

Од тенисите :

Мартенс -3,5 1.80
Осака 1 1.58
Опелка прв сет +9,5 1.68

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Осака против Контавеит, тип 1, коефициент 1.56.

Ова на прв поглед делува страшно, и како да нема многу вредност. Работата е што вакви парови се најдобри за кладење, каде што двете тенисерки играат сличен стил, а едната е подобра од другата. Видовме вчера како помина Јастремска со Осака. Јапонката кога игра е без никаков сомнеж најдобра тенисерка на светот, прв кандидат е овде за титула, а и за титула на УС Опен. Контавеит ми е мене многу драга тенисерка за кладење, затоа што воглавно ги добива сите што треба да ги добие, а губи од појаките од неа.

Три пати играле досега, 3-0 за Осака, само еден сет за Контавеит, на трева во тај брејк, во 2015 година.

Последно уредено:
Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Еден ептен „утрински“ тип.

Мелбурн - Вестерн Јунајтед ГГ3+ (1.97 Моцарт)

Две од најнапаѓачките екипи во Австралија со двајцата најдобри стрелци во лигата сезонава (Мекларен и Бериша). Покрај тоа што даваат многу голови и двете екипи, имаат едни од најслабите одбрани сезонава, па и двете имаат и доста примени голови. Три досега меѓусебни натпревари, трите ги добил Мелбурн (3:1, 3:2 и 2:1). Очекувам и утре да го одржат трендот. Мелбурн е благ фаворит, а Вестерн со Бериша во напад и човекот Алесандро Диаманти би требало да затресат мрежа, од друга страна Мекларен во сите натпревари против Вестерн постигнувал по два гола.
2:0 заврши... Мекларен убо си стрелаше, ама овие ем подобри цел натпревар, ем не дадоја барем еден гол...

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Од мене за вечер J.Murray +23.5. На бет 365 гледам веќе почна и 24.5 да оди. Денвер губи 3-1 од Јута и со тоа што покажа досега тешко да се врати во серијата. Претходната утакмица Мареј постигна 50 коша. Денвер игра лоша одбрана и сите утакмици беа досега со многу поени. Ја изменаа петорката последнава утакмица и беа блиску до победата ама сепак загубија во тесна утакмица. Во напад се одеше преку Мареј и Јокич, вечер очекувам нешто слично. Ќе игра доста минути повторно и очекувам да префрли повторно.
40. :smirce:

За вечер Лејкерси -8.5 прво полувреме. Откако ја изгубија првата Лејкерси ја стегнаа играта и се на 3-1 во серијата. Портланд се вечер без Лилард кој се повреди, а без него едноставно не гледам како би парирале. Може и конечен хендикеп -14.5, но да не има опуштање, подобра опција ми е прво да покријат хендикеп.

Член од
23 август 2015
Мислења
249
Поени од реакции
441
Овие квалификации за ЛШ и ЛЕ само еден натпревар се игра?

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Duplanje za denes,

Osaka
Nole
Young boys 3+
Мене ме интересира, кога ќе го напишете ова легендарното дуплање, што всушност дуплате? Ја дуплате банката, ја ставате цела банка на 3-4 натпревари? Или земате стандарден процент од банката па го уплаќате?

Ако е првото, е самоубиствено, ако е второто, не е никакво дуплање.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Мене ме интересира, кога ќе го напишете ова легендарното дуплање, што всушност дуплате? Ја дуплате банката, ја ставате цела банка на 3-4 натпревари? Или земате стандарден процент од банката па го уплаќате?

Ако е првото, е самоубиствено, ако е второто, не е никакво дуплање.
абе пример мавам 2 бона за да земам 2 бона.. ни под разно не ја ставам цела банка..

Kajgana Shop

На врв Bottom