Country | Total Tests | Tests/1M |
Serbia | 862,729 | 98,799 |
Greece | 838,015 | 80,459 |
Bulgaria | 368,498 | 53,093 |
Bosnia & Herzegovina | 172,841 | 52,731 |
Croatia | 148,742 | 36,265 |
Slovenia | 147,091 | 70,752 |
Macedonia | 134,318 | 64,472 |
Albania | 50,873 | 17,681 |
Тикви овде ќе добиеме одговор за оваИма многу помалку тестирани/1м во Албанија.
Автоматски споено мислење:
А и мене за вакциниве ме интересира. Како и тоа дали ќе имаат и каква, интеракција со оние за сезонски грип. Дали некој ќе го испита и тоа или ќе се ризикува туби орноттуби.
...одат... и полиција и инспекција, само ако има пријава за свадбарите, дали си пријавил такво нешто дека има музика, свадба на отворено и дека покрај прекршување на протоколите за пандемијава на несобирање и свадби дополнително го нарушуваат јавниот ред и мир во викенд време со јачина на изнајмено озвучение со металика децибели?И покрај забранава за големи свадби сепак има од албанциве што прават дома свадби бидејќи ги има кај нив такви богаташи со големи дворови и куќи. Ме интересира мене полиција и инспектори дали одат да проверуваат во такви ситуации дали има протоколи против заразување од коронавирус? Доколку нема зошто не направат некој привремен закон да мора да се пријавуваат таквите свадби и да мора на свадбата да има инспектори и полиција а не после свадба некој да јадат го**а зошто што и како се дозволуваат вакви работи.
... нема време активен е во „бугарско државјанство“, ќе да брка ЕУропљанки!Шо да ти правам ко не знаеш да бркаш женски на дијаграми и статистика![]()
Или се додека не се постигне колективен имунитет, а сите овие мерки се за тоа што поголем број од населението да се зарази со вирусот или според голем број на научници кои велат дека е бактерија.Тикви овде ќе добиеме одговор за овада беше нешто Петко, Трајко правеле слава одма ќе имаше 10 страни.
Иначе ваљда штом некој прими таква вакцина нема да прима за сезонски, не би имало потреба.
Јас последно што имам прочитано е дека русите во октомври кај нив ќе почнат со масовна вакцинација. Америте, Англичаните и Кинезите најавија вакцини на крајот на годинава или почеток на следната. Тежок бизнис се прави моментално, државите потпишуваат мултимилијардески договори со фирмите кои ќе ги произведуваат вакцините, а другите веќе нарачуваат милиони дози. Ако се оди според планот за две години би престанала пандемијата.
Eheheh bravo bratu carsihttps://sdk.mk/index.php/svet/13-zaginati-vo-noken-klub-vo-peru-otkako-politsijata-upadnala-na-ilegalna-zabava/
Сега овие како жртви на корона ли ќе бидат запишани?
Оваа не верува ни дека на ѕидот позади има мувла...
Најдобро е и воопшто да нема, без разлика дали има вирус или не.А најдобро воопшто и да нема балкански артисти барем едно лето.