Premier League - Season 2020/2021

Кој ќе биде шампион во сезоната 2020/2021?

• Вкупно гласачи
    166
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 март 2018
Мислења
17.014
Поени од реакции
19.377
Агбонлахор :D
Сериозно ти да не знаеш?
Габриел стоперот од Лил. Оној што ги гази Сент Етиен, Рен, Ница итн. Мбапе и Нејмар в џеб што ги става. Ти текнува?
Врска немам,остарев и јас, не ги пратам сите лиги како порано очите ме болат :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Брат палив се твитер ликови на њега сас хипстер факти и неможеш против тој. Факт е дека е оверејтед трењер и тој ќе се види овуј сезону у ПЛ кд ќе га размонтирав. Онј лик од Шефилд е за њега Шекспир у големину за фудбалску знање.
Исто и ја мислам дека ќе изеде тежок блам и ќе испадне уште на полусезона ако се глупира, а ќе се глупира сигурно.
Тренерски квалитет не се огледува само низ призма на трофеи. Тоа е проклетството на професијата.
Точно.
Пошто нема изразити трофеи односно нема ниеден, затоа ме интересира на што се должи сиот хајп. Што е тоа толку посебно во него како тренер што ги заслужува сите епитети. Не е ни прв ни последен тренер со чудни постапки.
Читам еве изјави од тренери, им влијаел на работата бла бла а тоа се тренери (со исклучок на Гвардиола па и Чоло) што немаат капка успех у кариерата. Покетино, Гаљардо (ок овој има на другиот континент) Тата Мартино, Берицо и слични аргентински ништо од тренери.

Мислам дека разбира фудбал дедото,се води по некои свои размислувања и принципи, и дефинитивно влијае добро на играчите(оние кои сакаат да станат подобри),мислам дека може да те направи подобар фудбалер.
Проблемот со него е што ми личи на некое живчано копиле,има изливи константно,нешто као стекот коа ќе му напраат дупла сервис грешка.
Ти апла го напраи ретард,на ниво на Стратев да го ебам.
Он може разбира фудбал ама на терен едноставно не му иде. Изводи со мешање формации, сите играчи сегде да му играат и слично божем ова е фудбал на термин у сала или у балон па ај кошто сака игра, сите напред сите позади. :D
Друго, не ли тоа е нормална работа на тренерот да те напраи подобар играч? Пак, ни прв ни последен таков тренер. За секој тренер можам да најдам изјави каде одредени играчи го фалат како им ја сменил кариерата, ги напраил боље луѓе, боље фудбалери и слично.

Можеби ликот би бил добар асистент тренер. Ама премногу е арогантен за такво нешто.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Па ако не се лажам со Марсеј беше прво место на полусезона. Нема врска тоа, ако е стварно врвен тренер и слично ќе има титули освоено, ќе водел врвни тимови, а не вакви глупости од кариера.
Еве ти што мислиш за него и сите епитети што идат со неговиот лик и дело?

Тоа само на хартија, на терен изгледа ко 3-4-3, 4-3-3, 4-2-3-1. Без разлика, што ако играл така коа нема грам успех. И Тијаго Мота изводеше нешо 2-7-2 формации и слични будалаштини па изгуби 10 утакмици по ред и испи нога од Џенова.

Тренер што нема никакви успеси не може да се смета како некој врвен стручњак, како доктор по фудбал и слично. Тоа ти е слично као да завршиш 5 медицински факултети и на секоја втора операција да ти умира пациентот и чат пат да се степаш со анестезиологот. :D

Поише скандали и глупости него резултати.
Според мене у ова за Марсеј лежи проблемот. Биелса бара многу од своите играчи, физички и психички. И многу често им се дешава burnout. И затоа му пропаѓа филозофијата.

Али работата е што пример и Клоп го бара истото. Ама за разлика од клубовите кој што ги менаџирал Биелса, Клоп имал поинаква поддршка од тренерскиот состав. Фитнес тренери, експерти нутриционисти, и тн. Биелса у ниеден клуб го немал тоа. Човекот е генијалец, страсен за фудбал и со страшно детално разбирање и анализи на фудбалот.

И тоа ти е клет круг, за да стигне до врвен клуб треба да се покаже у послаб, ама у послаб не може да се покаже пошто ја нема таа потребна поддршка.

Плус фацка е реално :D

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Исто и ја мислам дека ќе изеде тежок блам и ќе испадне уште на полусезона ако се глупира, а ќе се глупира сигурно.

Точно.
Пошто нема изразити трофеи односно нема ниеден, затоа ме интересира на што се должи сиот хајп. Што е тоа толку посебно во него како тренер што ги заслужува сите епитети. Не е ни прв ни последен тренер со чудни постапки.
Читам еве изјави од тренери, им влијаел на работата бла бла а тоа се тренери (со исклучок на Гвардиола па и Чоло) што немаат капка успех у кариерата. Покетино, Гаљардо (ок овој има на другиот континент) Тата Мартино, Берицо и слични аргентински ништо од тренери.

Он може разбира фудбал ама на терен едноставно не му иде. Изводи со мешање формации, сите играчи сегде да му играат и слично божем ова е фудбал на термин у сала или у балон па ај кошто сака игра, сите напред сите позади. :D
Друго, не ли тоа е нормална работа на тренерот да те напраи подобар играч? Пак, ни прв ни последен таков тренер. За секој тренер можам да најдам изјави каде одредени играчи го фалат како им ја сменил кариерата, ги напраил боље луѓе, боље фудбалери и слично.

Можеби ликот би бил добар асистент тренер. Ама премногу е арогантен за такво нешто.
Со оглед на околностите, финале со Билбао во Европа Лига = титула на некој Пеп Гвардиола со Манчестер Сити. Отприлика, мислам дека ме разбираш.
Успех како успех.

Е сега, ова твоево исто не може да се занемари, затоа и јас не сметам дека е реинкарнација на Кројф, нели. Но, ако не е успешен во пракса, веројатно теоријата е таа што го вбројува Биелса во онаа категорија ,,генијалци заборавени од државата". Мал милион фактори влијаат за имплементација на фудбалска филозифија, особено во денешниов фудбал тоа е пеколно тешка работа.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Според мене у ова за Марсеј лежи проблемот. Биелса бара многу од своите играчи, физички и психички. И многу често им се дешава burnout. И затоа му пропаѓа филозофијата.

Али работата е што пример и Клоп го бара истото. Ама за разлика од клубовите кој што ги менаџирал Биелса, Клоп имал поинаква поддршка од тренерскиот состав. Фитнес тренери, експерти нутриционисти, и тн. Биелса у ниеден клуб го немал тоа. Човекот е генијалец, страсен за фудбал и со страшно детално разбирање и анализи на фудбалот.

И тоа ти е клет круг, за да стигне до врвен клуб треба да се покаже у послаб, ама у послаб не може да се покаже пошто ја нема таа потребна поддршка.

Плус фацка е реално :D
Брат не може у ниеден клуб да не ти тргне. Шо е тоа.
Кој е крив што Биелса немал поддршка од стручен штаб? Што не си донесе стручен штаб што му одговара? Може 1-2 тима нема да му го дозволат тоа, не може сите. А и ниеден клуб нема да ти рече еј друже не може ти да си донесеш свои тренери, ние ќе ти најдеме.

И како е генијалец пак не ми е јасно и никој не знае да објасни? Што е тоа генијалното кај него?
Секој може да го каже тоа за себе. Ја сум брат генијалец ама мене системот ме јебе, играчите, луѓето околу мене.

А и не дека водел послаби клубови, Марсеј не е слаб, Лил и Билбао не се толку лоши клубови за да не може да напраи резултат кој ќе го однесе во поголем и појак клуб.
Ете Аргентина ја водеше, ја ли го терав да испадне у групи.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.014
Поени од реакции
19.377
Јас Биелса го знам по две работи, една од нив е ова И во Англија кога изјави дека ги шпиунирал противниците. :D

Во Франција и не е некој вау успех да стигниш второ место, поготово со Марсеј таа година имаше добар тим, Пајет и Жињак беа он фајр, Окампос исто.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.857
Поени од реакции
10.228
@ziak92
Проблем е што Комјунити се игра на 29-ти а до тогаш мора сите играчи на Арсенал и Ливерпул да се вратат од одмор, автоматски им се кратат 2 недели и со тоа имаат помалце одмор од сите други, барем Арсенал имаат оомалце од сите други, Ливерпул завршија порано со утакмици ама пак имаат помал одмор од сите други освен Арсенал

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Со оглед на околностите, финале со Билбао во Европа Лига = титула на некој Пеп Гвардиола со Манчестер Сити. Отприлика, мислам дека ме разбираш.
Те разбирам. Сфаќам.

Ама, Рој јебени Хоџсон има финале со Фулам. Кике Санчез Флорес со Атлетико. Гуд Ебенин докторираше со Севиља. Руди Гарсија со Марсејот на Биелса. Мирчеа Луческу освои со Шахтјор. ЦСКА, Зенит освајаа, Днипро финале играа. Кујзне кои им беа тренери.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Те разбирам. Сфаќам.

Ама, Рој јебени Хоџсон има финале со Фулам. Кике Санчез Флорес со Атлетико. Гуд Ебенин докторираше со Севиља. Руди Гарсија со Марсејот на Биелса. Мирчеа Луческу освои со Шахтјор. ЦСКА, Зенит освајаа, Днипро финале играа. Кујзне кои им беа тренери.
Епа затоа не е генијалец. Ама е добар, коректен тренер, интересен за анализа и гледање.

И затоа се надевам дека Челзи следнава сезона ќе го откости и него и Џани Алиоски. Ако овој вториов не биде вторпат избркан од некаде, после протерувањето од кафиќот во Прилеп.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.550
Поени од реакции
8.130
de·lu·sion | \ di-ˈlü-zhən
, dē- \

Definition of delusion

1a : something that is falsely or delusively believed or propagated under the delusion that they will finish on schedule delusions of grandeur

P.S Челзи свакако завршуе пред Јунајтед.
Брат како што личи дека нема да купите одбрана, не би се лупал во гради толку.Интересен тим гради Френки поготово во офанзивата, но не можеш да сметаш екипа за сериозна без пристојна одбрана.Хинт: Арсенал у време на Венгер (може и низ годиниве, ама немаат генерално пристојна средина тим + напад.Сега имаат само пристоен напад).Не дека мислам дека Јунајтед ќе бидат конкуренти за титула, супериорни или слично.

Од друга страна, гризаат и други екипи како Лестер, Вулс, Арсенал (лично очекувам да изненадат позитивно годинава) и Тотенхем.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
@ziak92
Проблем е што Комјунити се игра на 29-ти а до тогаш мора сите играчи на Арсенал и Ливерпул да се вратат од одмор, автоматски им се кратат 2 недели и со тоа имаат помалце одмор од сите други, барем Арсенал имаат оомалце од сите други, Ливерпул завршија порано со утакмици ама пак имаат помал одмор од сите други освен Арсенал

Секако мора сега да почнат со тренинзи. На почеток на септември е интернационалната пауза. Си зависи од клубовите, ама мислам дека сите имаат бар две недели одмор (тие што немаа ништо после ПЛ ваљда три). Тие што завршија со ПЛ имаа одмор од 27ми јули, па се до неделава. Арсенал се на одмор од втори август до неделава. Челзи се од 9ти август и се враќаат утре на тренинг, значи 11 денови само. И понатаму истото со Волвс, Јунајтед, Сити. Сите други ќе си се вратат сега за да почнат со припреми, па ќе одат играчите на интернационална должност, и после почнуваат со ПЛ. Тоа што Ливерпул и Арсенал играат колку толку посериозен натпревар претходно баш може да им дојде и како предност во припремите.

H

HoT _iCe

Гостин
Брат како што личи дека нема да купите одбрана, не би се лупал во гради толку.Интересен тим гради Френки поготово во офанзивата, но не можеш да сметаш екипа за сериозна без пристојна одбрана.Хинт: Арсенал у време на Венгер (може и низ годиниве, ама немаат генерално пристојна средина тим + напад.Сега имаат само пристоен напад).
Не викам не, исто га збору и у фан клуб, одбрана су ни телетабиси нас приоритет ни е Хаверц, без разлику колко е талентиран. Али дефинитивно екипа е сигурна за топ4.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.857
Поени од реакции
10.228
Габриел е некое таму црнче кое игра во Франција. Целата приказна околу Габриел страшно потсеќа на хајпот околу трансферите на Арсенал лани, кога сите навивачи на Арасенал беа убедени дека направија голема работа, за само една година покасно Арсенал да не во првите 6 екипи.
Незнам кој се тие сите, ама еве ја тие што ги знам никој не направил хајп, напротив, уку, буки, мајки, шајки по Емери беа уште од старт, башка што најголем дел беа свесни дека играчки квалитет нема екипата

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.550
Поени од реакции
8.130
Не викам не, исто га збору и у фан клуб, одбрана су ни телетабиси нас приоритет ни е Хаверц, без разлику колко е талентиран. Али дефинитивно екипа е сигурна за топ4.
Искрено не знам од каде вадиш толкава самодоверба за топ4 :D Шала на страна, очекувам доста конкурентна да е лигата годинава, доста добри екипи има и останаа, а ќе напаѓаат и гризаат.Дополнително од "помаливе" екипи Лидс, Брајтон, Соутемптон, Шефилд, Евертон, Вулвс, Лестер , генерално повеќето играат добар фудбал што може да поматат сметки.Дополнително и бункерашиве ко Палас, Барнли, Њукасл знаат да бидат доста незгодни.
У секој случај, како што рече Донев, очекувам шампионот да има помалку од 90 поени и да има помала разлика меѓу топ 4 + мноогу мала разлика од 3 до 6 место.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom