Диле Јоргачев
Одделение за заштита на народот
- Член од
- 3 април 2017
- Мислења
- 8.693
- Поени од реакции
- 28.204
Во сите европски земји на кои се стремиме горенаведените точки се нормала. Или можда во Франција ги вработуваат прво црните и арапите па на крај французите? Или во Германија да имаат турски јазик во администрација во доминантно турски населби? Или во Швајцарија да се забулат или да имаат минаре?Вистинска европска програма.
Имаше обид.Или во Швајцарија да се забулат или да имаат минаре?
Не се смеј, ќе молиш да влезеш во џамијата покрај Женевско езеро по 30 години.И после во Македонија страдале
Ама чекај, нели шќиптаpите се факторот на прозападна правичност во оваа држава, како сега да фалсификуваат таква важна работа? Еве @puno ќе ти каже нека не си во право.Никакво броење и пребројување или евентуален попис нема да ги смени работите во Македонија,тоа е таква, се извинувам, ама глупост и будалаштина да ми е глупо и што го пишувам ова.
Ако има попис тоа ќе биде ист фалсификат како што беше и Бранковиот попис,ако треба и полошо.
Ако треба и 30 проценти ќе бидат на пописот.
Македонските членови на форумов пишуваат такви наивни работи да понекогаш делуваат вистински инфантилно.
Како и да е, попис мора да има, не сме направиле од 2002 година. Општините си водат евиденција колку луѓе од кои националности живеат кај нив, ама треба да има на државно ниво.Никакво броење и пребројување или евентуален попис нема да ги смени работите во Македонија,тоа е таква, се извинувам, ама глупост и будалаштина да ми е глупо и што го пишувам ова.
Ако има попис тоа ќе биде ист фалсификат како што беше и Бранковиот попис,ако треба и полошо.
Ако треба и 30 проценти ќе бидат на пописот.
Македонските членови на форумов пишуваат такви наивни работи да понекогаш делуваат вистински инфантилно.
Кој вели вака?"...Како можеме да бидеме браќа со непријателот, кога тој самиот бесрамно нè става во опасност. Албанецот со сето срце не сака друго, освен Албанија, која му даде име, но му даде и храброст. Храбри сте, ова го знаете, но каква корист има за татковината кога не е таа што била. Стремете се кон Албанија, да се спасите од оваа опасност, да кренете глава, спасете се од нивните канџи, а потоа да бидете среќни. "
Митхат ФрашериКој вели вака?
Фала, треба да го гуглам сега, немам појма кој е тој ...Митхат Фрашери
ОК, све ми е јасно.Фала, треба да го гуглам сега, немам појма кој е тој ...
Попис колку е можно повеќе да се одолговлекува е во наша корист.Како и да е, попис мора да има, не сме направиле од 2002 година. Општините си водат евиденција колку луѓе од кои националности живеат кај нив, ама треба да има на државно ниво.
Инаку, на последниот попис што беше прекинат, од луѓе што учествуваа во попишувањето чув дека бил прекинат затоа што Албанците излегле многу помалку од колку што сакаат да бидат. Затоа бил прекинат.
Автоматски споено мислење:
Кој вели вака?
cuteФала, треба да го гуглам сега, немам појма кој е тој ...
Дополнување: Овој бил починат уште 1949 во Њујорк ...
Сега дури не ми е јасно зшто е важно што изјавувал додека бил жив
Mid'hat Frashëri - Wikipedia
en.wikipedia.org
Тој е македонскиот Гоце Делчев.Сега дури не ми е јасно зшто е важно што изјавувал додека бил жив
Mid'hat Frashëri - Wikipedia
en.wikipedia.org
Не го делам твоето мислење дека бојкот на попис е корисен за Македонците ...Попис колку е можно повеќе да се одолговлекува е во наша корист.
Секој Македонец се додека е оваа политичка номенклатура (позиција-опозиција)мора да бојкотира секој обид за попис затоа што ќе учествува во лажирање притв своите стратешки интереси.
Само бојкот на било каков попис е одговор кој ќе биде корисен за Македонецот.
Ни на крај памет не ми е да помислувам дали некој ми верува или не. Јас на форумот пишувам што мислам и што знам. Дека брат му на Али Ахмети нешто изјавувал против Македонците, дознав, цел ФБ е полн со коментари, а и овде некој член напиша за тоа, ама ниту го слушав, ниту ме интереира во моментов братот на Али Ахмети ...Koj ќе ти поверува на тоа дека не знаеш оти брат му на Али Ахмети тоа го изјави вчера?
Дали мислеше дека некој ќе ти поверува?
Нема потреба од вреѓање, али да дојде некој овде и да збори, да у право се, дискриминарни се, нема работа за нив и остали глупости, не знам, треба или да е луд или на Марс да живи.Никој не ги правда, сите ја верглаат истата приказна и сите имаат заедничка мисла: дискриминирани се ама во исто време се закануваат и демонстрираат моќ. И? Единствените патриоти се тие што навредуваат?
Само еден месец некој да ги стави во доминатно албански средини, да живеат. Тоа треба за тие кретени.Нема потреба од вреѓање, али да дојде некој овде и да збори, да у право се, дискриминарни се, нема работа за нив и остали глупости, не знам, треба или да е луд или на Марс да живи.