Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
@santelli е јеби га те помешав со некого :tapp: извини на речник :) инаку си стојам на ставот за "соживотот"

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.047
Поени од реакции
11.153
Вистинска европска програма. :tvg:
Во сите европски земји на кои се стремиме горенаведените точки се нормала. Или можда во Франција ги вработуваат прво црните и арапите па на крај французите? :D Или во Германија да имаат турски јазик во администрација во доминантно турски населби? Или во Швајцарија да се забулат или да имаат минаре?

И после во Македонија страдале :lolzz:

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Или во Швајцарија да се забулат или да имаат минаре?
Имаше обид.

И после во Македонија страдале :lolzz:
Не се смеј, ќе молиш да влезеш во џамијата покрај Женевско езеро по 30 години.
Автоматски споено мислење:

Никакво броење и пребројување или евентуален попис нема да ги смени работите во Македонија,тоа е таква, се извинувам, ама глупост и будалаштина да ми е глупо и што го пишувам ова.
Ако има попис тоа ќе биде ист фалсификат како што беше и Бранковиот попис,ако треба и полошо.
Ако треба и 30 проценти ќе бидат на пописот.
Македонските членови на форумов пишуваат такви наивни работи да понекогаш делуваат вистински инфантилно.
Ама чекај, нели шќиптаpите се факторот на прозападна правичност во оваа држава, како сега да фалсификуваат таква важна работа? Еве @puno ќе ти каже нека не си во право.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.398
"...Како можеме да бидеме браќа со непријателот, кога тој самиот бесрамно нè става во опасност. Албанецот со сето срце не сака друго, освен Албанија, која му даде име, но му даде и храброст. Храбри сте, ова го знаете, но каква корист има за татковината кога не е таа што била. Стремете се кон Албанија, да се спасите од оваа опасност, да кренете глава, спасете се од нивните канџи, а потоа да бидете среќни. "

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.064
Никакво броење и пребројување или евентуален попис нема да ги смени работите во Македонија,тоа е таква, се извинувам, ама глупост и будалаштина да ми е глупо и што го пишувам ова.
Ако има попис тоа ќе биде ист фалсификат како што беше и Бранковиот попис,ако треба и полошо.
Ако треба и 30 проценти ќе бидат на пописот.
Македонските членови на форумов пишуваат такви наивни работи да понекогаш делуваат вистински инфантилно.
Како и да е, попис мора да има, не сме направиле од 2002 година. Општините си водат евиденција колку луѓе од кои националности живеат кај нив, ама треба да има на државно ниво.
Инаку, на последниот попис што беше прекинат, од луѓе што учествуваа во попишувањето чув дека бил прекинат затоа што Албанците излегле многу помалку од колку што сакаат да бидат. Затоа бил прекинат.

"...Како можеме да бидеме браќа со непријателот, кога тој самиот бесрамно нè става во опасност. Албанецот со сето срце не сака друго, освен Албанија, која му даде име, но му даде и храброст. Храбри сте, ова го знаете, но каква корист има за татковината кога не е таа што била. Стремете се кон Албанија, да се спасите од оваа опасност, да кренете глава, спасете се од нивните канџи, а потоа да бидете среќни. "
Кој вели вака?

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.064
Митхат Фрашери
Фала, треба да го гуглам сега, немам појма кој е тој ...

Дополнување: Овој бил починат уште 1949 во Њујорк ...
Сега дури не ми е јасно зшто е важно што изјавувал додека бил жив :D

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.323
Поени од реакции
1.162
Како и да е, попис мора да има, не сме направиле од 2002 година. Општините си водат евиденција колку луѓе од кои националности живеат кај нив, ама треба да има на државно ниво.
Инаку, на последниот попис што беше прекинат, од луѓе што учествуваа во попишувањето чув дека бил прекинат затоа што Албанците излегле многу помалку од колку што сакаат да бидат. Затоа бил прекинат.

Кој вели вака?
Попис колку е можно повеќе да се одолговлекува е во наша корист.
Секој Македонец се додека е оваа политичка номенклатура (позиција-опозиција)мора да бојкотира секој обид за попис затоа што ќе учествува во лажирање притв своите стратешки интереси.
Само бојкот на било каков попис е одговор кој ќе биде корисен за Македонецот.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.398
Фала, треба да го гуглам сега, немам појма кој е тој ...

Дополнување: Овој бил починат уште 1949 во Њујорк ...
Сега дури не ми е јасно зшто е важно што изјавувал додека бил жив :D
cute

Koj ќе ти поверува на тоа дека не знаеш оти брат му на Али Ахмети тоа го изјави вчера?
Дали мислеше дека некој ќе ти поверува?

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.064
Попис колку е можно повеќе да се одолговлекува е во наша корист.
Секој Македонец се додека е оваа политичка номенклатура (позиција-опозиција)мора да бојкотира секој обид за попис затоа што ќе учествува во лажирање притв своите стратешки интереси.
Само бојкот на било каков попис е одговор кој ќе биде корисен за Македонецот.
Не го делам твоето мислење дека бојкот на попис е корисен за Македонците ...
Како што пишав, пописот што го прекинаа е доказ дека реално попишуваат, затоа ајде да се преброиме

Koj ќе ти поверува на тоа дека не знаеш оти брат му на Али Ахмети тоа го изјави вчера?
Дали мислеше дека некој ќе ти поверува?
Ни на крај памет не ми е да помислувам дали некој ми верува или не. Јас на форумот пишувам што мислам и што знам. Дека брат му на Али Ахмети нешто изјавувал против Македонците, дознав, цел ФБ е полн со коментари, а и овде некој член напиша за тоа, ама ниту го слушав, ниту ме интереира во моментов братот на Али Ахмети ...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Никој не ги правда, сите ја верглаат истата приказна и сите имаат заедничка мисла: дискриминирани се ама во исто време се закануваат и демонстрираат моќ. И? Единствените патриоти се тие што навредуваат?
Нема потреба од вреѓање, али да дојде некој овде и да збори, да у право се, дискриминарни се, нема работа за нив и остали глупости, не знам, треба или да е луд или на Марс да живи.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.010
Поени од реакции
83.398
Нема потреба од вреѓање, али да дојде некој овде и да збори, да у право се, дискриминарни се, нема работа за нив и остали глупости, не знам, треба или да е луд или на Марс да живи.
Само еден месец некој да ги стави во доминатно албански средини, да живеат. Тоа треба за тие кретени.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Na S...ac ne mu se davat pari na kaur nikako.sekoj den sum na pazar, eden S...ac e zainteresiran za eden proizvod,prasuva kolku e i mu kazuvas.i za ziva glava ne ti dava-plaka taa cena iako ete mu kazuvas nekoja najdolna-niska cena, ama srce ne mu dava da bide taka tuku ti siminja podole odnosno da bide po negovo, a jas pak nek se j..e ne mu simnuvam podole,pa ako sum kazal prvo 150 denari vtor pat mu kazuvam 200 denari.
Sum probal i ispod nabavna cena da ja kazam prvata cena,t.s. mnogu eftino,na primer leb e 20 denari,jas mu kazuvam 15d. ama S..ac ne dava,inat Mu.......ski ne mu dava,taka go ucat vo dj..dj...dj...ja, i mi vika 10 denari, ma i da se j...s ne ti davam po tvoe da bide i TOCKA.
(a nie kupuvame od niv,KOLKU _ TOLKU i gotovo_)
Inaku temava sto bese za ZIVOT so Albancite ili i za zivot so Romite,Evreite,Srbite,Rusite, Egipcanite,Turcite, Vlasite i dr.)

Kajgana Shop

На врв Bottom