Има 2 шанси, првата Трифун лично од свој џеб да те искешира или да си министер па да имаш однапред информации па да си ги повлечеш парите на време.Luge sto mislite Depozitite nad 30 iljadi evra ima sansi da bidat isplateni?
Има 2 шанси, првата Трифун лично од свој џеб да те искешира или да си министер па да имаш однапред информации па да си ги повлечеш парите на време.
Одземена е дозволата бидејќи банката немала доволна актива да ги покрие кредитите според процент предвиден со закон, со друго зборови имало мањак
Што на здравје... до 30.000 еур и е загарантирано дека ќе и ги вратат.Мајка ми сега ми кажа,15 бона таму ги чувала.На здравје
Luge sto mislite Depozitite nad 30 iljadi evra ima sansi da bidat isplateni?
Депонентите-физички лица коишто имаат депозити во „Еуростандард банка“ АД Скопје повисоки од 30.000 евра, во рамки на обесштетувањето од страна на ФОД ќе им бидат исплатени средства до 30.000 евра во денарска противвредност, по лице. Своето право за целосно намирување до висина на вкупниот депозит (разликата меѓу вкупниот износ на депозитот и пресметаниот износ на обесштетување) ќе може да го остварат од стечајната маса на „Еуростандард банка“ АД Скопје. За ова нема потреба од дополнително барање / пријавување на побарувањата од страна на депонентите-физички лица. Вака гласи во известувањето -Ако банката има средства ќе се исплатат, ако нема... тоа е тоа. Во Македонска банка на пример, сите штедачи биле обештетени, барем така знам јас.
Во законот си пишува дека можеш да ги продадеш или подариш за колку што ти сакаш, нема ограничување за цена, единствено на берзата има ограничување на дневно варирање на некој акции (не на сите), оноа кога паднаа за 10%, па ја затворија за тој ден, па утрето сменија речиси да нема промени, само газдите да не губат пари.Sepak mislam deka ako dobijat pismeno baranje nekoe, ke mora da odgovorat i obrazlozat zosto se dozvoluva takva prodazba na kontrolen paket po taa cena.
Илирика колку шо се сеќавам беше казнета за продавање акции сам на себе (или во некој круг), а не за реална продажба или купување.Колку што се сеќавам лани Илирика имаа 2 недели или повеќе забрана за работа на цела брокерска куќа, баш поради ваквите работи со SPAZ. Исто имаше некоја јавна опомена и за ТТК.
Mozes da go pustis celiot link ili celoto izvestuvanje?Депонентите-физички лица коишто имаат депозити во „Еуростандард банка“ АД Скопје повисоки од 30.000 евра, во рамки на обесштетувањето од страна на ФОД ќе им бидат исплатени средства до 30.000 евра во денарска противвредност, по лице. Своето право за целосно намирување до висина на вкупниот депозит (разликата меѓу вкупниот износ на депозитот и пресметаниот износ на обесштетување) ќе може да го остварат од стечајната маса на „Еуростандард банка“ АД Скопје. За ова нема потреба од дополнително барање / пријавување на побарувањата од страна на депонентите-физички лица. Вака гласи во известувањето -
ИНФОРМАЦИИ ЗА ФИЗИЧКИТЕ И ПРАВНИТЕ ЛИЦА КОИШТО БИЛЕ КЛИЕНТИ НА „ЕУРОСТАНДАРД БАНКА“ АД СКОПЈЕ
Веќе го пуштив линкот во погорните постови, еве уште еднаш - http://www.fodsk.org.mk/eventd/news/35Mozes da go pustis celiot link ili celoto izvestuvanje?
а најголема камата даваа...Ushte edno gjubre pomalku...
Левичарите имаат нешто против берза? Би бил и про-хитлерски настроен, ако тоа помогне државава да се исчисти од криминалот и корупцијата, а народот да напредува.Многу левичарски сте настроени како за сопственици на акции.
И јас би бил ама дека Апасиев има капацитет за тоа е далеку од памет.Гледам се јавија доста уплашени граѓани,но не е ова ТАТ и не за џабе се формира тој Фонд за осигурување на депозити. За едно 20 дена ќе има известување во во која банка ќе може да се јават засегнатите за да им се префрлат парите. Не требаат никакви апликации, барања, судови..
Автоматски споено мислење:
Левичарите имаат нешто против берза? Би бил и про-хитлерски настроен, ако тоа помогне државава да се исчисти од криминалот и корупцијата, а народот да напредува.