Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.211
Поени од реакции
12.192
Член од
12 март 2009
Мислења
20.929
Поени од реакции
17.175
Д-р. Стојанов: И млади луѓе, спортисти, без коморбидитети, можат да завршат на респиратор, зошто - нема докази

има и на ФБ, а таму има опасни коментари...

• ******* A znaete li od shto ozdravuvaat poveketo pacienti ili I toa ne znaete...??? Sekoj pacienti staven na respirator 99,9 %e vo rizik da prezivee. I posle Tolku smrtni slucaevi ushte ne e otkrieno shto e problemot, bravo za ozdravenite shto se vo mnogu pogolem broj.
    Сокриј или пријави го ова

• &&&&&& Ваљда зашто во лимените сандаци не се гледа дали се вадени органи ?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Еве ви бе Бил Геј си кажа, немој да речите дека не ве предупредил...

Крај на пандемијата во богатите држави до крајот на 2021, во другите до 2022

Член од
12 март 2009
Мислења
20.929
Поени од реакции
17.175
Еве ви бе Бил Геј си кажа, немој да речите дека не ве предупредил...

Крај на пандемијата во богатите држави до крајот на 2021, во другите до 2022

а во неБогатите додека не изумрат 1 милиарда луѓе ???

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
а во неБогатите додека не изумрат 1 милиарда луѓе ???
Ние го заебавме Бил Геј, кај нас гледаш дека не умираат луѓево, така да ние сме во плус со коронава.
Додуша сега има повеќе сообраќај, па можи и ќе ги стасаме ;)

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Oвој викенд доста Албанци во хотели, ресторани си правеа свадби/сунети со 250-300 души, ни полиција им дојде ни никој... МВР ќутат како „ПИЧКА ПОД КОШУЛА“... Јас тоа лично го видов...

А нашиве да прават свадба со толку души одма ќе интервенира полиција ќе игра пендрекот долги години младоженецот ќе моча крв ќе има трајни последици и најсреќниот момент на човекот во животот ќе му биде прекинат...

И в куќа од кауриве да се собрани во двор на веридба веднаш ќе дојде полиција...

За нас важи тоа, а за нив не.

Или можеби Албанците не се носители и пренесители на Короната?

Продадена душа македонска...

Се кодошиме еден со еден комшијава во двор прајт веридба имат многу народ собрано, абе пули си работа во твојот двор не правам.

Кој смее да ми забрани колку души ќе соберам во мојот дом??? Ак сакам 1.000 души ќе соберам...

Мој дом мое право...

Член од
5 март 2018
Мислења
17.441
Поени од реакции
19.917
Oвој викенд доста Албанци во хотели, ресторани си правеа свадби/сунети со 250-300 души, ни полиција им дојде ни никој... МВР ќутат како „ПИЧКА ПОД КОШУЛА“... Јас тоа лично го видов...

А нашиве да прават свадба со толку души одма ќе интервенира полиција ќе игра пендрекот долги години младоженецот ќе моча крв ќе има трајни последици и најсреќниот момент на човекот во животот ќе му биде прекинат...

И в куќа од кауриве да се собрани во двор на веридба веднаш ќе дојде полиција...

Се кодошиме еден со еден комшијава во двор прајт веридба имат многу народ собрано, абе пули си работа во твојот двор не правам.

Кој смее да ми забрани колку души ќе соберам во мојот дом??? Ак сакам 1.000 души ќе соберам...

Мој дом мое право...
Во твојот дом ти со сакаш можиш да прајш ама во кафана е забрането.
Полицијата е таа која треба да интервенира.
Во Битола имаше свадба пред некое време им ојде инспекција казна си крка газдата ама забавата си продолжи, инспекторите им рекле полицијата е таа која треба да ја растури прославата и си заминале.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.929
Поени од реакции
17.175

Мој дом мое право...
Пишав 100 х... за било каква хируршка интервенција се бара Ковид Протокол, значи може и ТЕСТ од 4000мкд, а Сунетот оди на ДИВО....
Плукни се на државата што не може да забрани тоа да се праи на диво наместо во болница или барем амбуланта... еве и во Израел има обрежување, ама сигурно е во болница или барем амбуланта ?
Автоматски споено мислење:

Кумановец наместо во самоизолација отишол во Австрија

и што е проблемот во Ова ???? П аи кај нас доваѓаат туристи од Холандија, Полска и кај ни ти не БЕЗ тест....
нека му мислат австријанците :icon_mrgr:
Автоматски споено мислење:

има и ПОЛОШО од журките на Градиште и сунет-парти,,
https://www.vecernji.hr/vijesti/video-masovna-tucnjava-na-plazi-letjeli-suncobrani-i-lezaljke-sve-je-pocelo-nakon-upozorenja-spasioca-1422800?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=1422800&utm_campaign=FB+page+statusi&fbclid=IwAR18i3kAqvbvg2rVmdYU7NpcwVv4GFvRUM95DFMrnB-35fv1D3SBYKV3Nrk

Последно уредено:

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Конечно се обезбедив со квалитетни маски за заштита.
Производител: 3M | Модел: Aura 9330+ | Ниво на заштита: FFP3 (N99)

Respirator Standard & Filter Capacity (removes x% of of all particles that are 0.3 microns in diameter or larger)
FFP1 At least 80%
FFP2 At least 94%
N95 At least 95%
N99 & FFP3 At least 99%
N100 At least 99.97%

Можам да кажам дека лежи идеално на лице, дихтува буквално од сите страни.....нема споредба со оние KN95 кои се продаваат во градските аптеки низ Скопје
Штотуку ја сликав, да ви ја презентирам
20200810_154817.jpg

20200810_154740.jpg

20200810_155044.jpg

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.228
Поени од реакции
34.528
Производител: 3M | Модел: Aura 9300+ | Ниво на заштита: FFP3 (N99)

Respirator Standard & Filter Capacity (removes x% of of all particles that are 0.3 microns in diameter or larger)
FFP1 At least 80%
FFP2 At least 94%
N95 At least 95%
N99 & FFP3 At least 99%
N100 At least 99.97%

Можам да кажам дека лежи идеално на лице, дихтува буквално од сите страни.....нема споредба со оние KN95 кои се продаваат во градските аптеки низ Скопје
Прегледај го приврзокот 262009

Прегледај го приврзокот 262010

Прегледај го приврзокот 262011
Цена и продавница? :)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Производител: 3M | Модел: Aura 9300+ | Ниво на заштита: FFP3 (N99)

FFP1 At least 80%
FFP2 At least 94%
N95 At least 95%
N99 & FFP3 At least 99%
N100 At least 99.97%

Прегледај го приврзокот 262009

Прегледај го приврзокот 262010

Прегледај го приврзокот 262011
И дa прaвиме реклaмa кур ме бoли,oд кaде јa купи и кoлку пaри?

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.211
Поени од реакции
12.192
Маската ти е одлична само намената за која си ја купил е тотално промашена. Маската се користи во металургија и земјоделство (запрашување итн) и има животен век од 8 часа дишење низ неа.

Kajgana Shop

На врв Bottom