1.Дај студија за ова!
2. Ова?
3. Те молам елаборирај како заклучи?
Ова е ширење омраза, кратко и јасно.
4. А да се шетаме по торбешките села?
5. Јас ниту се кријам за рамазан, ниту кријам дека пијам алкохол, и живеам во село со две џамии.
6. Викаш затоа ги градат тие ѕидови а?, добар си, добар.
7. И секако просечен албанец чува.
8. За нас пофашисти беа србите, ама вие се идентификувате со нив, и заедно со нив сте правеле
етничко чистење.
9. A албанците не се зафркаваа со корумпираноста на ИВЗ?
10. За младиве имаш замерка?
11. Нема албанска фаца овој, сигурно е македонец.
12. Прашај ги оние атеисти и архитекти како поминаа кога протестираа против црква на плоштад.
13. Ни јас, ниту било кој албанец кој познавам.
14. Оди кај темата Криминалци и криминалски групи во Македонија.
15. Кажи им го ова на тие малкуте албанци што живеаа по Охрид, Битола, Штип...
16. Ама по еден на 10 години, милениче, да ви биде животот поинтересен.
17. Исти кур, читај по фцб статуси, сите подеднавко се антигеј, веруваат во црни магии итн.
18. Се сложуваме, ама затоа што сте дискриминирале, додека вашите дедовци се со високо образование, мојот дедо беше избркан кон Турција -
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Expulsion_of_the_Albanians#cite_note-Mestrovic2013-9
Мојот татко мораше во Приштина да студира. Не е фер денеска нашите народи да се мерат така. Затоа што сме биле во дисавантажа за која вие сте допринеле и сега се правите наудрени.
Како што кажав, дискриминација, со индустријализацијата вие ги фативте градови масовно пред неколку децении, ние пред 20 години сме почнале со купување на имоти со 3 пати поскапа цена.
1. Не се понашај како членот што сум го цитирал.
2. Што тоа?
3. Ако не можеш да сфатиш зошто во социјални студии не може да има 100% апликативност како во природни јас тука не можам да ти помогнам. Ако не можеш да сфатиш дека 2 супстанци секогаш под исти услови ќе дадат иста реакција, додека еден ист човек под исти услови различно може да реагира на потполно истата ситуација јас немам таква моќ да ти ја објаснам суштинската разлика меѓу природните и општествените науки. За тоа треба да имаш основна писменост. Али еве да пробам. Замисли ти иде Кинез и ти објаснува за кинеската субкултура во некоја провинција, храна, ритуали, фестивали и слично. Што ќе му кажеш? Дека генерализира, дека не сите жители на таа провинција ги имаат тие културолошки својства? Дека за тврдењето да му е точно треба 100% сите жители да се такви? Или дека треба студија да ти достави. Затоа што ако нема таква студија направено тоа значи дека не е точно?
4. Кои торбешки села? Оние што се декларираат како Албанци и гласаат за ДУИ или Села?
5. Блазе си ти, ако не ме лажеш. Не сите твои сограѓани кои не сакаат да постат ја имаат таа привилегија отворено да јадат тој период.
6. Зошто ги градат? Да не ќе ги мава некој со катапулт?
7. Нема шанси да чува, никако, ние тука нафта пиеме. Замисли нема студија за ова. Чим нема, значи не чуваат.
8. Оние што не терале да се презивааме на иќ и што не третирале како гомно? Да те носам во Струмица, на другар ми баба му не знам дали е уште жива да ти објасни како било под Србите?
https://mk.wikipedia.org/wiki/Гарвански_масакр
9. За просечниот шќипетар оџата е авторитетот во селото. За Македонецот попот не е. Бил на времето, да, ама одамна ретко кој ги слуша.
Еве ти, Џабир Дерала во оние ретки моменти на самокритичност што вика
Денот е долг и здодевен за едно младо момче од западните рурални краишта на Македонија. И тој и неговите другари живеат со своите семејства, со многу членови од три генерации – баби и дедовци, мајки и татковци, браќа и сестри. Имаат голем двор во кој има две речиси идентични куќи на по два ката...
denesmagazin.mk
10. Имам, да. Ти немаш?
11. Многу аматерско лош обид за тролање.
12. Топ се, еден од нив воедно член и на форумов после прејде на страната на "непријателот" т.е. Грујо. Наводно добил и некоја добра пара за тој премин. Е сега после го наместија за 27-ми април и мораше у ќорка некое време. Тоа е кога од една страна си attention whore, а од друга не знаеш дека не треба да го пикаш газот кај што се мерат куровите.
13. Ок
Две лица се повредени во меѓусебна расправија што во текот на ноќта се случила во кафана во скопски Сарај.По крајот на работното време во 01:00 часот, во
makfax.com.mk
Или еве ти на пример ако ги занимаваш твоите деца со каурски Дедо Мраз
Летоци испишани на албански јазик со кои се повикуваат муслиманите да не ја слават Нова година и да не го почитуваат митот за Дедо Мраз осамнаа утрово во скопската населба Бутел.
www.mkd.mk
powered by Trendolend
off.net.mk
А што ако на пример не си муслиман а сакаш свинско да јадеш, а си во доминантно шќипетарска населба?
Граѓани од населбата Топанско поле во општина Чаир доставија писмо до нашата редакција со кое го изразија својот револт, а воедно и страв од една случка во нивното маало Имено, пред неполн месец на улицата„Благоја Паровиќ“ во Топанско Поле се отворила месара од еден познат македонски ланец ме
infomax.mk
14. Отидов.
15. Им кажав топ им е. Во Охрид џамија им отворија на сред чаршја, дивоградба е ама гомнарот Зоран вика дека и покрај тоа што е дивоградба ќе ја остават ради мир у куќи. Никој не смее да им писне
(видео) ЗАЕВ: Да, џамијата во Охрид е дивоградба, но ние сме во сензитивен период, доаѓаат избори и денеска свечено ќе ја пуштиме во употреба
denesen.mk
Нефи Усеини пола Охрид дивоградбите се негови, влакно не му фали.
Советникот во Општина Охрид од ДУИ, Нефи Усеини, гради и бетонска база на охридското крајбрежје. За оваа градба, Усеини ги нема потребните дозволи кои треба да бидат издадени од Општината, но и останатите надлежни институции, дознава „А1он“. Досега, нема одлука за издавање на еколошка дозвола...
a1on.mk
Заштитени како загрозен вид mamalus shqipetariqus.
16. Толку ги имате нормални. Еден на 10 години.
17. Од тие самокритични ретки Албанци што ги знам лично или ги познавам индиректно а тоа се може 10-12 едно 4-5 се гејови, исклучиво се движат во македонската заедница, имаат исклучиво македонски пријатели, еден од нив своето име и презиме го има пишано на кирилица на фејсбук, што не сум сретнал втор таков пример. Предрасудите а неретко и физичките конфликти се неспоредливо повисоки кај албанската заедница. Ако не ти се верува лично ќе те упознаам со нив да ги прашаш која страна ја сметаат за потолерантна.
18. Види точка 8.
Исто и ова на пример.
Почина Хисен Шаќири, долгогодишен новинар и уредник на МРТ. Шаќири целиот работен век го помина во јавниот сервис, каде ја основа програмата на националности во Македонската радио телевизија, а се до пензионирањето активно работеше и како уредник на вестите на првиот канал на МРТ. Добивај вести...
a1on.mk
Уствари ајде, еве ќе ти удоволам. Македонците се лоши ги дискриминирале Албанците, не им дале да се образуваат. Пошто не сакаш да ме читаш, еве да земеме една цивилизирана земја, Швајцарија. Можеби број еден земја во светот ако ги ставиме сите битни критериуми на куп. Македонците се лоши, еве да видиме далеку понапредните Швајцарци што имаат да кажат за вас и каде ве ставаат во однос на Арапите, кои се прилично некаде на светското дно. Повторувањето е мајка на знаењето, одиме втор пат.
Зошто Косово и Албанија не се членки на The Islamic Military Counter Terrorism Coalition? https://www.imctc.org/English/Members Бидејќи се терористички држави. Подарени држави, едните од Америте и Англија, другите од Австроунгарија и Англија. Измислен народ за тероризам.
forum.kajgana.com
Типична српска пропаганда. Види на пример овој очигледно српски уредник на Википедија што пишува:
The image of the groups from Former Yugoslavia in Swiss society is very poor. In a survey performed in
Zurich in 2011, "Former Yugoslavs" were found to be the least popular immigrant group,
followed by Turks, Arabs and Germans.
[2] The Albanians have been singled out for their particularly poor image.
[3] As the largest group, they tend to be the most visible, besides the factor of opposition against
Islam in Switzerland, and the problem of
immigrant criminality. In a 2010 statistic, young males of the former Serbia and Montenegro (which to a large extent corresponds to the Kosovar Albanians in Switzerland)
were found to have a crime rate of 31% of the young males in Swiss population, while those from Croatia, Bosnia and Herzegovina and Macedonia had crime rates of 23%–24% of the Swiss value. It has been pointed out that the crime rates cannot be the only reason for the group's poor image, as the crime rate of the
Sri Lankans in Switzerland was still higher, at 47%, while that group has a much better reputation.
[4]
Not infrequently, the
Albanian diaspora in
Switzerland is affected by
xenophobia and
racism. Many integration difficulties and criminal offenses of some criminal Albanians has caused many
Swiss to be prejudiced against Albanians, which has led to fear, hatred and insecurity.
[5]
Баш да видиме какви права уживаат во ветената од Дино Мерлин држава.
Political parties that publicly oppose excessive immigration and the conservatism of traditional Swiss culture - in particular the
Swiss People's Party (SVP) - strengthen this negative attitude among many party supporters.
[6] These parties have already launched a number of popular initiatives, which were referred to by the
Albanians as discriminatory.
[7][8] In 1998, the Zurich
SVP created an election poster with the words "
Kosovo Albanians" and "No" in large letters when it came to financing an integration project for
Albanians.
[9] In 2009, the Swiss People's Initiative "Against the Construction of Minarets" was adopted by the
Swiss people. Many Muslim
Albanians were outraged by this result and expressed their rejection. In 2010, the so-called "expulsion initiative" followed, which was also adopted by the voters. According to the law, foreigners who have committed serious crimes should be expelled from the country. The initiative on foreigners crime should thus reduce the crime rate and make the naturalization of foreigners more difficult. The "Sheep's Poster" designed by the
SVP attracted international attention and was again described by many immigrant organizations in
Switzerland as discriminatory.
[10]
И за крај на пуно сите оние доктори, инжинери и архитекти кои успеваат на запад а не во Македонија пошто се дискирминирани и бркани на Бит Пазар. Од пола милион шиптaри About half a million immigrants from the former Yugoslavia lived in Switzerland as of 2009, corresponding to roughly 6.5% of total Swiss population
само 67 биле запишани на факултет во 2008 за во 2017-та таа да достигне фрапантни размери од 460, нешто помалце од 0.1%,
A study by the Federal Office for Migration justifies this with in part low vocational qualifications among the older generation and the reservations that Albanian youth are exposed to when entering the world of work. In the 1990s, many well-qualified Albanians, because of unrecognized diplomas, with jobs such. B. in construction or in the catering trade, in which the unemployment is generally higher. This also has implications for the social assistance rate, which is higher for ethnic
Albanians, with significant differences depending on the country of origin. The most affected are people from
Albania. In contrast, the number of students with Albanian descent is increasing today.
In 2008, only 67 people were enrolled at Swiss universities, there are already 460 in 2017.
Да си на дното пред Арапите е богами серизно достигнување.
Albanians in Switzerland - Wikipedia
en.wikipedia.org