Затоа те прашав, колку очекуваш да има починати, а
не се пријавени/ евидентирани, 100,300,1.000 ... Доколку навистина се работи за таков опасен вирус, бројката на починати за март-април-мај, треба да биде по ц.ц. 2.000, ако претходни години биле по ц.ц. 1.800. За среќа наша, не се работи за такво нешто.
Зашто би ме болело, кога јас бројки не вадам, туку ги споделувам од ТВ или од луѓе вработени во државните институции. Плус никаков фактор не си ми во животов, па да ме болат твоите мислења. Од друга страна ти плачеш на форумов дека нема ни лек ни контрола да ти се направи, па види тебе да не те боли ...

.
За жал, такви ве има многу и требаше први да се буните против ова сценарио, а ти:
а где је печат.
Тоа дека се зголемува број на заболени и смртноста, до јуни не беше така. Но бидејќи не те интересира, па може не си приметил,
системот воведе неосновани и контрапродуктивни мерки, базирани на прогнози од Петко и Трале. Поради
тие мерки, дефинитивно бројката на заболени во иднина ќе биде драстично поголема. Народ ги подржуваше тие мерки, бара уште построги, а и нови мерки да вовел системот.
Е средина мало морген, и јаре, и паре. Не е работата дали креваш паника, туку дали реално се соочуваме со тоа што ни го сервираат. А бидејќи си воздржан, продолжи исто, не дигај паника што нема лекови и не функционира здравството, сепак за опасен вирус се работи и имај разбирање мајку му. Иако со децении имаш плаќано здравствено, стрпи се, ќе го снема бетменчо, кај да е.