Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Ne, sega sakaat da ja zemaat cela drzava Albancite, eve se pravi albanizacija na skopje na golemo...Припадниците на АНА и на Фондот за национално обединување на Албанците се во Кондово - изјави Гафур Адили, претседател на ФНОА и политички лидер на АНА.
Според него, БЈРМ и сите други вештачки држави како неа, се "темпирана бомба" на Балканот.
Во интервјуто тој наведува дека е оптимист и дека на одбележувањето на 100-годишнината од албанската држава, во ноември 2012 година, сите албански простори ќе бидат обединети во една држава - Албанија.
Изглеа Груевски им ги одложи 20 години плановите.
Aбе koja обнова gotovo државава tolku е, ke бидеме ofci без identitet, јебига taa е, i onaka не prcale у minatoto па i не sme ни imale држава osven во sostavot на ex-yu и sega od осамостојувањето...
Па да ама ние сме ја немале оваа држава и нема да ја имаме така испаѓа. Не ја залуживме и покрај присуството на толку моќни играчи, на таква игра помеѓу големите каде ти баш и неможеш многу како политика мораш да играш на повеќе карти да компензираш. А не испеани песни. ЕУ и НАТО. ЕУ и НАТО. Абе добро ете нека влеземе (во ЕУ никад нема) ама еве хипотетички. Па на ниту една земја од регионот не и појде по рака. Ништо нема да се промени. Апсолутно ништо. Бугарија и Романија се наградени влез во Еу за тоа што отстапиа воздушен простор во текот на бомбардирањето на Југославија од НАТО.Aбе koja обнова gotovo државава tolku е, ke бидеме ofci без identitet, јебига taa е, i onaka не prcale у minatoto па i не sme ни imale држава osven во sostavot на ex-yu и sega od осамостојувањето,
Па како нема да ти фали кога тоа ни го одземаа. Па што се не видовме овие 30 години. Од атентати до рекетари до криминали до се и сешто. Неразјаснети убиства. И на крај продажба на се што се стекнувало низ децении наназад на овој или на оној начин. Каков морал па они тоа ти го одзимаат. Папата дојде. Skopje Pride знамето на педерите ке му го мавтаат. Е од такви ситуации губиш смисла за живот бе. Губиш се. Моралот го нема. Не се познаваме повеќе.Искрено прашање до членовиве, уште имате чувство на љубов кон државава, чувство на патриотизам ? после се?
После ликови како Љубчо, Бране, Фрле, Бучко, Рада, Грујо, Мијалков, Заев, не ви се згади државава ?
Не мислите дека ама стварно не сме народ за да водиме некоја сложена творба наречена држава за општа благосостојба на сите, туку сме сите коџабашии и гледаме да ја продадеме и опљачкаме за ситни пари, или (ако се само-амнестираме од ова погоре) значи сме сите толку глупи што баш сите овие на еден или друг начин им поверувавме и ги гласавме години уназад? трето нема. т.е. нека посочи некој логичка алтернатива на нашиов нарав ако има, ван овие две.
Јас мислам дека тотално ни фали морал, етика, емпатија за генерирање и одржување на општо добро. И мозок за вистинско и правилно водење на држава како концепт и поим за заедништво и благосостојба.
Едини ќар од ЕУ нека е што маќедончињава ќе можат да работат во ЕУ , ништо друго, а они решени се да ја делат земјава, Русите браќа LOL кој браќа, шо не помогнат да се истиснат шпоњиве, да немаат права и да бидат маќедонци,да зборат маќедонски, ама исти кур се и Русите како Америне, голем кур ако се иста вера или сличен јазик, исти гомна со Америте, гледаат само да ја поделат ионака премалечкава земјичка, па не ни требало ич да биде независна маќеадонијава....
Автоматски споено мислење:
....
веќе сте овци без идентитет кој живеете во окупирана држава, не знам како не си забележал до сега,Aбе koja обнова gotovo државава tolku е, ke бидеме ofci без identitet, јебига taa е, i onaka не prcale у minatoto па i не sme ни imale држава osven во sostavot на ex-yu и sega od осамостојувањето...
Автоматски споено мислење:
More чoek, site vladetelive буџоvanive, site si gledaat zau џebot, bukvalno kur ne gi boli za makedonшtinata
Denes e Ilinden.Искрено прашање до членовиве, уште имате чувство на љубов кон државава, чувство на патриотизам ? после се?
После ликови како Љубчо, Бране, Фрле, Бучко, Рада, Грујо, Мијалков, Заев, не ви се згади државава ?
А зошто да помогнат? Нашите се умрени за САД и Европа западна поточно. Им славиме празници на американците, денот на благодарноста, ден на независнотста 4 ти Јули итн... Им се клањаме демек стратешки партнери. Па добро нека и е така. Кој рече дека Македонија треба да има еден стратешки партнер? Гледаш проблемот каде е. Сите се одгледани на тој начин. Гледаат право. Едно. Единствено. Јас се прашувам дали воопшто знаат каде е Руската амбасада во Скопје? Зошто да помагаат Русите кога ти немаш интерес за нив. Не покажуваш со ниту едно свое дело, порака... Нашите уште сонуваат дека Обама е претседател или пак умираат од гнев оти не победи бабата Клинтон. Не го резонираат светот, Не гледаат дека од таа страна сега стои потполно друг политичар со друг стил Трамп. Како ке имаат Русите интерес а поготово сега кога си во НАТО. Па НАТО без Русија е НАТО против Русија. Имаше една таква теза.Едини ќар од ЕУ нека е што маќедончињава ќе можат да работат во ЕУ , ништо друго, а они решени се да ја делат земјава, Русите браќа LOL кој браќа, шо не помогнат да се истиснат шпоњиве, да немаат права и да бидат маќедонци,да зборат маќедонски, ама исти кур се и Русите како Америне, голем кур ако се иста вера или сличен јазик, исти гомна со Америте, гледаат само да ја поделат ионака премалечкава земјичка, па не ни требало ич да биде независна маќеадонијава
Толку сум изреволтиран од се што е поврзано со "државава" , да
тибам и држава и име и се, за мене секогаш ќе остане Гомнодонија бар доека да се подели или ако повторно смени име. Shitodonia, со превод
Барем пари да имаше ај ќе речиш како сакаат нека не викаат, а вака ем сиромаштија ем име мењаваат, кур ташак си праат со територијава
Нека сибат матер и Заеф и Мицкотакис и сите идни "владетели", буџовани, пустошовани, пљачкачи, гомнопарламентарнојадци, крадци, предавници, марионети, политички газди, куролижачи
маме и ебаваа, ја ебаваат и ќеа доебат до крај "Гомнодонија"
Нека запамтат
Сите
Ќе
Одат
Метар
Или
Два
Под
Земја
Толку од мене
Али затоа важно дојде демократијата... и сега имаш механизам све да смениш... а со тоа и да го спречиш ова.Веќе не е прашање дали ќе има федерализација туку кога.
Прво ќе им дадат некоја заедница на општини, да се формира правниот ентитет да се исцртаат границите па постепено за секое коалицирање ќе им ги зголемуваат овластувањата и правата се дур еден ден некој нов Заев (а можеби ќе биде и овој истиот како што тргнал) не им даде федерална единка. После тоа право на самоопределување и отиде државата во тутуњето што би рекол Апасиев.
И сериозно сум убеден дека ќе ја добијат без еден испукан куршум.
Не знам како е муабетов поврзан со темава, али јебига...
Мене ми е ептен дегутантно кога ќе отидам во Скопје, обично силом прилике да завршам некоја работа, влагам во такси и ебениот таксист ми се обраќа од високо штом слушне не скопски нагласок. Ја стварно не разбирам, до толку чоек да се осеќа мизерно и обезвреднето та единствена вредност во животот, едини успех со кој би си го мерел ташакот со други е тоа што бил роден таму некаде во некоја си метропола или шокуридае, како и да ја викате. Па при пообилен дожд се претвараме во Венеција пола држава, шахти со гомна ни џвркаат на сите страни овие се фатиле да се објаснуваат за тривијалности.
Ај да отидам во Германија пример и сега германецот ме гледа со презир, не сум од таму, не е оправдано ама да имам некоја разбирачка, со оглед какви се не племиња му се доселија.
Ама да отидам во друг град во мојата држава, две педи земја, шо со точак ќе ја прелеташ за ден, и некој таму да ми се прај на Француз, да ми покажува некаква си културолошка супериорност е во крајна инстанца ретардирано, кога ќе се земат предвид сите останати околности, особено фактот дека живееме во иста вукојебина на два саати оддалеченост со кола, и тоа возејќи по калдрма.
Според етнички групи Турци имаш 77 илјади во Македонија, Роми 53к и Срби скоро 40к зошто мислиш дека нема да соберат гласови барем за 1-2 пратеници ?
А и во нашиве партии ќе има поголема фрагментираност, ете Левица ќе имаше 5 на последниве избори Интегра 1 итн. Додај тука сами ако одат Гром, ЛДП и слични ќе имаат добри шанси за пратенички места, едноставно со една изборна единица сите ќе си бркаат свои интереси наместо сега на коалицијата
Изразот е ... "кусо магаре", а за останатото си во право.Имаше една грда германска амбасадорка што пред десетина години кажа дека иднината ќе налага Македонците да учат албански и тогаш жената беше на криво магаре качена .
Не е баш така. Тие меѓународни одлуки стојат и нема да бидат отповикани. Тоа што во мкд има петтоколонаши на власт и што меѓународна заедница мижи и им вика браво е друга работа.Ние ја тужевме Грција за спорот со името. Што добивме. Ништо. Гледаш дека не оди и дека е игра. Ете и ова Бугарија што го бара неможе да пројди вели Венецијанска комисија или што ти ја знам како се вика. Ама ке пројде.
Добра иронија. За жал си апсолутно во право.Али затоа важно дојде демократијата... и сега имаш механизам све да смениш... а со тоа и да го спречиш ова.