Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Кога ќе подразмисли човек најдобро е да си останат ДУИ на власт. Што се однесува до отстапки, веќе све им е отстапено, разорено да тоталка ја имаат државата, во секоја пора се. На крајот освен тие што полнат кутии во албанските села и старците нема никој да остане. Видете ИЕ6 колкава отстапка на излезност има за разлика од другите пет ИЕ. Да не полнат кутии по селата во таа ИЕ нема ни 30% да е излезност.
Села им викаше, дајте една кутија да преброиме во Зајас. Една, било која. Ако е точна, ви ги препуштам сите мои пратеници.

M

Macedon1um

Гостин

- Се згрозувам на тоа како на наши пратеници им приоѓаат луѓе кои се преставуваат во име на СДСМ, им нудат привилегии, пари, амнестии… Брутално згрозување. Тоа е иднината која ни ја нуди СДСМ. Лично ви кажувам дека неколкумина пратеници веќе имаат искуство и на кои им го нудат ова, и на крај им нудат и средба со раководството на СДСМ. Се разбира, тие обиди се брутално одбиени, рече Мицкоски.

Колку се брутални одбиени допрва ќе видиме, да не испадне дека само така го лажат Мицковски..

logicki, bi vlegle eden kup mafijaski zdruzenia, pa duvachi na trava, heroin dzanki , feministi, kontrafeminsti, lgbt, lgbtQ+, turbofolkeri, ateisti, picke si materine, kurovi, palovi. Sega e cirkus sobranieto, u toj slucaj znaes shto bi bil? :D
Амди Бајрам ти си на форум бе ?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.344
Поени од реакции
21.720
Па згора на се се радуваат дека со АА и Села ќе прават коалиција :tapp:

А шо е со знамето на Голема Албанија, буквално никаде не прочитав за ова, освен тука.

Битно Апасиев 3 дена го плукаа.
Пред некоја година кога требаше да се прави влада со ДУИ, изговорот беше дека ДУИ се добрите проевропски дечки кои ја научиле лекцијата, а Алијанса и БЕСА важеа за радикалното крило кај албанците, албанци финансирани од муџахедински пари. :icon_lol:

А во суштина, сите се исти гомна, иста агенда си тераат.

Инаку, еве тоа со знамето на Голема Албанија и Села.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Шо ќе ни се избори ко Заеф може да си купи колку сака пратеници. Овие од ДПМНЕ едвај чекаат некој да им се јави.
Автоматски споено мислење:

И тие шо че бида на прсти че можа да се избројат. Не знам шо ви е поентата шипурки да збирате и од други националности, а продавате левичарски национализам.
Ние не делиме никого. Сите се Македонци. Ако поштует, че ги поштуемо. Али прво они треба да поштует.
Левичари има од сите националности, једино шо че смета е тоа дека шипуркиве че се жала кај амеро оти сме му зеле демократију, па сме сад диктатуру. Е тогај че доџе интересантно.
Иначе ми не планирамо никој друг освен нас у собрание. Има да га напунимо с'с пратеници од свих вера и народности, сос један услов свих да буду левичаре.

Последно уредено:
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
ВМРО практично се без никакви шанси да формираат Влада. ДУИ не прифаќаат коалиција со Левица и обратно, а тешко дека и АА би влегле во Влада со ДУИ(иако не исклучувам да се случи ова потполно). Ептен округло па на ќоше се бројките, но кај нас и со 61 пратеник се стабилни владите така што СДС би требало да ја формираат со ДУИ и евентуално ДПА. Благи им се тендерите на сите, а и амбасадорите ќе ги средат дополнително.
Како и да е од вчера навивам за ДУИ во Влада. Нека веат знамиња со Илирида и нека им се даде двојазичност и во Благоевград дури по албанските села серат во септички јами и 90% од работниците им работаат неосигурени. Од 18% во пикот моментално се околу 14%, а со оваа тенденција за 15 години ќе бидат под 10%. Само вака нека се продолжи во тие средини, потполна контрола да се даде таму, нивни лекари да ги лечат, закон да се изгласа за знамиња од Илирида во секое место каде што нема канализација и најбитно да не се мешаат институциите во изборните нерегуларности таму, за да може ДУИ да полне кутии и уште 20 години да владее неприкосновено во овие простори. :D

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Аха. Е фала ти. Пошто сакав да идам да протестирам па се зачудив зошто мојата Левица не протестира.
Мислиш ли дека некогаш и ние Македонците ќе се обединиме под една кауза и партија?
Ние сме обединети во сопственото самоуништување.
Автоматски споено мислење:

Доаѓањето во Скопје е проблем. Сите се бутаат тука.
Но, државава на долгорочен план го запустува секое нескопје. Огромен дел од Скопјани кога би биле на место на провинцијалците, истото би го направиле. Никој неќе стално за сенешто да мора да се ака у Скопје, затоа што е централизирано до даска све што не треба да биде и така со децении.

Да, носат со себе идиотски навики, некои од нив. На пример, карши мене се досели, у зградата, еден полицаец од Кочани, чинам. Жена му ја чисти терасата така што ја мете, а ѓубрето не го собира него само го бутка со метлата од работ. Базен полнат на терасата, за дете - малечок и после кога ќе го празнат, едноставно ја истураат водата на терасата, која си тече од сите рабови надолу. Они се на најгорен спрат.
Такви, стварно ретко има у градов.
Ево вака јас сум од Охрид.Пред некоја година скопјани дечишта некои дошле ко демек туристи ,се испијанале и ни ја демолираа клупата пред зграда!И сега дали треба јас да закључам дека сите од Ск се вакви?:cautious:

Последно уредено:

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.155
Поени од реакции
11.896
Ево вака јас сум од Охрид.Пред некоја година скопјани дечишта некои дошле ко демек туристи ,се испијанале и ни ја демолираа клупата пред зграда!И сега дали треба јас да закључам дека сите од Ск се вакви?:cautious:
Само оние од Драчево

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
И сега дали треба јас да закључам дека сите од Ск се вакви?:cautious:
Па не мораш и не треба, секако.
Но ете кажуваш на толку безопасен начин, ем штета ви напраиле скопјанишча дечиша, ем не ги мразиш и не генерализираш.
А бе срцка си ти. Двојна егоистична победа имаш со кажаново.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Па ја не викам дека сите од Кочани се такви. Само кажувам факт.
А споредбата не ти е на место. такви дечишта има во секој град, а вакво чистење на тераса у Скопје баш и нема.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Ја им искачам не дечиштава и ги зашлапуем со по две три левици.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Ја им искачам не дечиштава и ги зашлапуем со по две три левици.
Важи, ај сега оди да цицаш комуњаро-вмронски курови (со примеси на учкаризам) и пази некој да не ти се паркира без да плати. Евентуално кажи им да те пуштат на одмор малце, доста ти има удрено сонцево у глава, дури и за комуњаро-вмронски бот си надвор од конкуренција.

J

joli1

Гостин
убоо рече @Beric Dondarrion у врска со тоа колку е централизирано Скопје.

не е ни чудо што се живо и диво се пресели таму кога таму се сите дешавки, сите институции, подобрите работни места и подобрите плати.

еве како "провинцијалец", зашто би живел у градов каде што живеам ако имам шанса да живеам у Скопје, поготово кога у градов кај што живеам нема еден среден парк, нема никакви дешавки или настани, нема шипки за вежбање, факултетите се стриктно на албански јазик, нема ниту кино ниту било каков дебатен клуб (освен МОФ кое е пералница), нема опера, нема саем на книги, буквално нема ништо.

ако некој стварно сака да живее во Македонија и во неа да створи нешто тогаш единствено место каде што може тоа да го направи е Скопје.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Не знам како е муабетов поврзан со темава, али јебига...
Мене ми е ептен дегутантно кога ќе отидам во Скопје, обично силом прилике да завршам некоја работа, влагам во такси и ебениот таксист ми се обраќа од високо штом слушне не скопски нагласок. Ја стварно не разбирам, до толку чоек да се осеќа мизерно и обезвреднето та единствена вредност во животот, едини успех со кој би си го мерел ташакот со други е тоа што бил роден таму некаде во некоја си метропола или шокуридае, како и да ја викате. Па при пообилен дожд се претвараме во Венеција пола држава, шахти со гомна ни џвркаат на сите страни овие се фатиле да се објаснуваат за тривијалности.
Ај да отидам во Германија пример и сега германецот ме гледа со презир, не сум од таму, не е оправдано ама да имам некоја разбирачка, со оглед какви се не племиња му се доселија.
Ама да отидам во друг град во мојата држава, две педи земја, шо со точак ќе ја прелеташ за ден, и некој таму да ми се прај на Француз, да ми покажува некаква си културолошка супериорност е во крајна инстанца ретардирано, кога ќе се земат предвид сите останати околности, особено фактот дека живееме во иста вукојебина на два саати оддалеченост со кола, и тоа возејќи по калдрма.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom