Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Прашање е каква формација планира Тетовче, ама од тоа што го имаме, мислам дека ќе останеме на 3-4-3, Велковски, Најдовски и Наумчевски би биле стартери. По страните очекувам Попзлатанов да биде редовен десно, енигма е левата страна, за прво коло мое мислење е дека би стартувал Реџепи (иако е везњак, може да покрива и таму), во средина би играле Мицевски и Најденов, а во нападот Блажевски, Цветановски и Колевски. Филип Петковски не верувам дека би бил стартер и ќе биде претежно играч од клупа. Очајно фали уште еден штопер и лев бек, играчи за ротација во моментов се луксуз така да за тенкиот состав нема да навлегувам.. Ако си отиде уште некој од првотимциве, сме во огромни проблеми, мада искрено, не му ја мислам многу за составот со оглед на ситуацијата, лигава и онака е преслаба и со ваков состав можеме лесно до опстанок. Не знам кои од младинците сигурно остануваат, по страните може да игра и Давид Велковски ама негде ко да прочитав дека и он си отишол. Од новиве генерации што ги вклучија, појма неам што играчи има и дали има некој интересен што би можел да добива поголема минутажа.

Иако ми е криво и сакам наши деца во Вардар, не им се лутам, посебно не кога бегаат од ваков матен Вардар, на сите кои си одат, среќно и нека не го забораваат Вардар!

Можеби иднината некогаш ќе биде почиста.

А бе глупи муабети праиш сеа. Баш ме интересираше и пребарав што се случувало со овие играчи од 2018-та наваму. Романецот Бумба бил во Аданаспор, па сега во Кишварда (Унгарија), Камерунецот Тамбе во Клуж, па Шериф Тираспол и сега во второлигаш од Кина и Милош Петровиќ во Локомотив Пловдив и го освоил Купот на два пати со нив. Ја стварно не глеам тука пропаднати кариери. Единствено Јуфо може да се смести во таква категорија, ама за него уште тогаш постоеше скепса поради честите проблеми со повреди.
Од друга страна си се запрашал што се случува со Куањор, Херанц, Лира, Данило Бала!?! Ги нема на мапа ја ќе ти кажам.
sum preteral do negde, ama realno tie koi se uste igraat na soliden level i togas igrale na soliden level, znaci nema igrac koj bil nepoznat i napreduval, vo najdobar slucaj prodolzil da igra na ist level. ne go menjava faktot deka takvite bile skapi i tesko ostvarlivi. ete bumba koj go spomna igral togas standardno vo romanija, takov fudbaler samo so pregolema plata mozes da go ubedis da zaigra vo 1. MFL.

bilo koj klub od makedonija mora da bara fudbaleri koi se potceneti, a toa retko se fudbaleri koi igraat standardno i dobro vo romanija i srbija bidejki takvite ne se dobivaat za niski plati.

Со каков состав би играле?

Од играчиве кои ги знам, би требало на голот да се Илиќ и Андов ако останал. Едниот има 23-4 години, другиот 19-20.

Под услов да останат Најдовски, Мицевски, Попзлатанов и Цветановски, би имале ваков состав.

Прво, немаме бекови. Ако се решиме на игра со бекови, тогап можеби Попзлатанов, па дури и Матеј ќе бидат вратени на бек. Најдовски игра и како десен бек, но тој е многу покорисен како централен. Неопходно е да остане и да игра како централен.

Како други опции за централен бек се Наумчевски и Виктор Велковски ако потпише. Можеби Тетовче ќе се реши за формација со тројца централни дефанзивци (Најдовски, Велковски и Наумчевски), а Попзлатанов и можеби Матејчо би играле како офанзивни бекови.

Ако остане Колевски, можеби тој ќе игра како шпиц. Повеќе ми оди дека Блажевски ќе игра лево крило, а се надевам дека нема Петковски да ни биде стартен напаѓач. Опциите за шпиц се нркој од овие тројца, а повторно Цветановски влегува и во оваа комбинација. Цветановски и Јовче треба да покриваат и крила и бекови, а Блажевски би играл само ко крило.

Останатите во средината се Мицевски, Најденов и Фитор Реџепи. Најденов и Мицевски би стартувале, Реџепи (ако останал) би покривал.

Со помладите генерации не сум запознаен. Во секој слулај составот е од крпен покрпен и ако замине некој од Најдовски и Мицевски наебавме. До душа и вака наебавме, цела одбрана ја загубивме и голманот
fitor redjepi igra i kako LB. inace so ogled na toa sto kvalitetot vo odbranata e drasticno padnat mislam deka e golema verojatnosta da prodolzi so trojca stoperi.

vo sekoj slucaj ne razbiram del od mladite sto izbegaa. na edna strana klub kako hajduk e atraktiven bidejki mozat da igraat za vtoriot tim vo 2. hrvatska liga i so toa ne gubat mnogu vo sporedba so 1. MFL, na druga strana igraci kako ignatov i omeragic sega ke imaa moznost da se pokazat kaj vardar. baska se prilicno neiskusni, pa postanuva da se vidi kolku bi igrale i vo hajduk 2. momentalno mozda e i polesno da fatat mesto kaj vardar. isto ibishi tesko deka bi zaigral ovaja sezona za lok zagreb, nisto cudno da go pratat na pozajmica. mladenovski kaj vardar verojatno ke imase sigurno mesto kako starter, toa e podobro od U21 na dynamo kiev.

na edna strana dobri im se transferite, na druga strana nema da stetese da pomognea kaj vardar edna sezona.

vo sekoj slucaj ne razbiram del od mladite sto izbegaa. na edna strana klub kako hajduk e atraktiven bidejki mozat da igraat za vtoriot tim vo 2. hrvatska liga i so toa ne gubat mnogu vo sporedba so 1. MFL, na druga strana igraci kako ignatov i omeragic sega ke imaa moznost da se pokazat kaj vardar. baska se prilicno neiskusni, pa postanuva da se vidi kolku bi igrale i vo hajduk 2. momentalno mozda e i polesno da fatat mesto kaj vardar. isto ibishi tesko deka bi zaigral ovaja sezona za lok zagreb, nisto cudno da go pratat na pozajmica. mladenovski kaj vardar verojatno ke imase sigurno mesto kako starter, toa e podobro od U21 na dynamo kiev.

ама во Хајдук и Динамо ќе земат далеку подобра плата отколку минималецот во Вардар

Конечно листа на целиот тим. Добар напад и среден ред, али одбрана мора да се најде некој и евентуално подобар голман. Ма да само Марко баљистот е слободен :vozbud:

Одбраната мора да се засили средина крила и напад ќе се терс некако

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

ама во Хајдук и Динамо ќе земат далеку подобра плата отколку минималецот во Вардар
decava sto potpisaa za hajduk ne mi se veruva da imaat dobra plata, hajduk gi sobra deka se bez otsteta, nemaat golem rizik so tie transferi. verojatno samo im e platen smestaj i nekoja minimalna plata. ako se probijat vo vtoriot tim ke im dadat podolgorocen i finansiski podobar dogovor, ako ne se probijat ke gi sutnat.

PS
riste temelkov go raskina dogovorot so pandevci:

mene kako DM ne mi se sviga mnogu, ama znae da igra i kako stoper i mislam deka tamu e podobar. sigurno nema ni golemi baranja. vo ovie okolnosti bi bil dobar transfer za vardar, klubot bi dobil za mali pari soliden igrac koj ima iskustvo vo 1. MFL i moze da pokrie dve pozicii. takvi zlato vredat koga veke nemas mnogu pari za trosenje, em ke se dobie dodaten stoper, em dlabocina na DM.

Прашање е колку и ќе видиме фудбал годинава. Којзнае каков хаос ќе настане при првиот позитивен случај, а познавајќи ги какви дрипци се фудбалериве, дремат на кафиња по цел ден, сигурно ќе стигне и нешто такво. Плус пола лига шпоњарија.
Може тактички нашиве не вложуваат годинава, знаат дека пак нема да има испаѓање ако се прекине лигава, ниту пак титула ќе се даде :icon_mrgr:

Ефремов, у Албанија игра моментално.. добро ќе ни дојде, има многу искуство..
За Андреја Ефремов ли мислиш што бранеше пред неколку години во Металург и во младата репрезентација?

Спортмедиа пишува дека Стефан Лазаревиќ бил на тренинг во моментов. Играч во среден ред, нема поента да го земаат. Подобро одбрана да се најде.

Еве универзалец, уште како трењер се нема пробано, иначе секоја позиција ја покрива на терен :D

Attachments

• Screenshot_20200801-143023_Chrome.jpg
    Screenshot_20200801-143023_Chrome.jpg
    169,5 KB · Прегледи: 13

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom