Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
11 декември 2019
Мислења
44
Поени од реакции
34
добро де нека ја заебеме темата на кратко, ќе ни опростат, пак ќе те прашам, војната почна поради тоа што Трајкоски смена офицери ? тоа се твој зборови, не мој.
Ajde togas na kratko.
Ne, ne pocna vojnata oti Trajkovski smenil oficeri. Ne znam kaj gledas takvi moi zborovi.
Trajkovski I kompanija, da se samocitiram, bea DEL OD IGRATA sto dovede do taa vojna

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.529
Поени од реакции
9.409
тоа е тоа што требаше народот да го голтне и му се спреми приказна дека ке ни го земат западниот дел, преку заседи се направи да се направи слика као не е добра ситуацијата и као на крај единствениот спас ни е рамковниот
мораше воена состојба да се прогласи, мораше пепел да се направи арачиново...

Sent from my iPhone using Tapatalk
мораше ама нашите пријатели од запад не дозволија, ама затоа денес некој фура филм, сменети биле офицери и затоа све тоа не успеало.
Автоматски споено мислење:

Ajde togas na kratko.
Ne, ne pocna vojnata oti Trajkovski smenil oficeri. Ne znam kaj gledas takvi moi zborovi.
Trajkovski I kompanija, da se samocitiram, bea DEL OD IGRATA sto dovede do taa vojna
да де дел од играта, немаше игра бе дечко, колку години имаш, никакви офицери не можеа ништо да направат, тоа беше игра од запад против кој не можевме, како не ви јасно дека ние не војувавме против шака бандити, војувавме против Нато и мораше да капитулираме без разлика кој офицер ќе беше.
Ти сакаш да кажеш дека некој според тебе неподобен офицер ќе му се спротиставеше на Солана и Робертсон ? тоа сакаш да го кажеш ?

Член од
11 декември 2019
Мислења
44
Поени од реакции
34
Автоматски споено мислење:

да де дел од играта, немаше игра бе дечко, колку години имаш, никакви офицери не можеа ништо да направат, тоа беше игра од запад против кој не можевме, како не ви јасно дека ние не војувавме против шака бандити, војувавме против Нато и мораше да капитулираме без разлика кој офицер ќе беше.
Ти сакаш да кажеш дека некој според тебе неподобен офицер ќе му се спротиставеше на Солана и Робертсон ? тоа сакаш да го кажеш ?
Imam dovolno godini I sega I togas koga ucestvuvav vo taa ebena vojna. Ili, ako potocno sakas, Vo taa nametnata igra od Nato/America, sto tvojot Trajkovski, kako nivni covek, si ja odigra postavenata uloga.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.529
Поени од реакции
9.409
Imam dovolno godini I sega I togas koga ucestvuvav vo taa ebena vojna. Ili, ako potocno sakas, Vo taa nametnata igra od Nato/America, sto tvojot Trajkovski, kako nivni covek, si ja odigra postavenata uloga.
ха ха , сега мој Трајкоски, ако имаше години не лупаше зелени, од една страна Трајкоски бил од играта, сега наметната била војната, ама да беа офицерите тука мамето ќе му го ебаа.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Неверојатно е што нема човек на кајгана кој пишува на овие теми, а да нема учествувано во војната или барем да познава или има за роднина некој кој учествувал во таа војна. Па колку војска имавме таму, Ромеловата армија?

Последно уредено:
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
тоа е тоа што требаше народот да го голтне и му се спреми приказна дека ке ни го земат западниот дел, преку заседи се направи да се направи слика као не е добра ситуацијата и као на крај единствениот спас ни е рамковниот
мораше воена состојба да се прогласи, мораше пепел да се направи арачиново...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Види, сите знаеме како требаше, и сите знаеме од каде бевме нападнати, но работата е што речиси никоја земја во светот, а посебно не Македонија, е суверена. Тоа што го потенцира другиот член на форумот со пензионираните македонски генерали и реформите на МИПРИ е небитно за исходот. Уште 100К армија да имавме повторно исходот ќе се решаваше со дипломатија. За малите земји 99.9% се одлучува уште пред да почне војната.
Ете пример србите нападнаа со сите сили и им се случи 80 дена бомбардирање на Србија. Најлесно е да ги избркаш сите дипломати и да пуштиш илјадници млади луѓе да гинат, но што се доби со тоа? Апсолутно ништо. Е сега што ќе се случеше ако ние постапевме исто? Ќе имаше ,,второ Косово", т.е. Скопје ќе беше бомбардирано, воените жртви ќе беа 10-тици пати поголеми и ќе прогласеа независна територија. Таа е реалноста, не е фер и све тоа, но така ќе беше.

D

Deleted member 12196

Гостин
ха ха , сега мој Трајкоски, ако имаше години не лупаше зелени, од една страна Трајкоски бил од играта, сега наметната била војната, ама да беа офицерите тука мамето ќе му го ебаа.
Офицерите се сменети (пензионирани) по налог однадвор. Тоа не е нешто непознато. Се работи за неколку стотици, не е мала бројка. Под превез на реорганизација на армијата ги отстранија неподобните.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.529
Поени од реакции
9.409
Офицерите се сменети (пензионирани) по налог однадвор. Тоа не е нешто непознато. Се работи за неколку стотици, не е мала бројка. Под превез на реорганизација на армијата ги отстранија неподобните.
абе дај ти барем не си дете, прати што се пишува, тоа и да е така ( што јас во ниеден момент не го негирам) не е причина за војната ниту пак за наметнатата капитулација, крајниоот резултат ќе беше истиот, не дека тогашниот офицерски кадар не можеше да ги реши учките, или ти мислиш поинаку ?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
абе дај ти барем не си дете, прати што се пишува, тоа и да е така ( што јас во ниеден момент не го негирам) не е причина за војната ниту пак за наметнатата капитулација, крајниоот резултат ќе беше истиот, не дека тогашниот офицерски кадар не можеше да ги реши учките, или ти мислиш поинаку ?
Зошто го враќаа Панде Петровски од пензија тогаш? И зошто и на други пензионирани од тој офицерски кадар им понудија враќање, ама сите сем Панде одбиле?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.529
Поени од реакции
9.409
Зошто го враќаа Панде Петровски од пензија тогаш? И зошто и на други пензионирани од тој офицерски кадар им понудија враќање, ама сите сем Панде одбиле?
аман бе, читате што беше дискусијата ? дечкото што "учествувал" во војната тврди дека војната почнала поради што Трајкоски ги сменил офицерите, што мислиш ти, поради тоа почна војната ? Албанците кренаа востание поради тоа што Панде беше сменат ?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
аман бе, читате што беше дискусијата ? дечкото што "учествувал" во војната тврди дека војната почнала поради што Трајкоски ги сменил офицерите, што мислиш ти, поради тоа почна војната ?
Не. Секако дека не. Ама Борис Трајковски беше толку неспособен куртон, па така немам ништо против и да му залепат дека е виновен за смртта на Тоше.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.529
Поени од реакции
9.409
Не. Секако дека не. Ама Борис Трајковски беше толку неспособен куртон, па така немам ништо против и да му залепат дека е виновен за смртта на Тоше.
па и јас реков дека Борис испадна куртон, тоа никаде не го оспорив, јас не реков нешто поинаку.

D

Deleted member 12196

Гостин
Не, војната не започна затоа што ги сменија офицерите.
Офицерите ги сменија за да започне војната.
Директен извршител (потписник) е Трајковски, но списокот му е доставен готов однадвор.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.529
Поени од реакции
9.409
Не, војната не започна затоа што ги сменија офицерите.
Офицерите ги сменија за да започне војната.
Директен извршител (потписник) е Трајковски, но списокот му е доставен готов однадвор.
јас дискутирав за тој за тој дел, другиот дел ниту го негирав ниту беше тема на муабет, од после ми се наметна.
Било како, во дадената ситуација и старите офицери да беа не мислам дека резултатот ќе беше друг, зашто ние војната не ја изгубивме на терен тука на зелена маса.

Kajgana Shop

На врв Bottom