- Член од
- 17 јули 2010
- Мислења
- 1.422
- Поени од реакции
- 2.203
И едното и другото се турски...Не им треба баклава, си имаат ѓомлезе...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И едното и другото се турски...Не им треба баклава, си имаат ѓомлезе...
И едното и другото се турски...
Варијации, ги има многу на наше тло, оригиналот се знае од каде е.Турската варијанта се вика ѓозлеме и не е иста...![]()
Ѓомлезе — Википедија
mk.wikipedia.org
Охриѓаниве се многу свесни за сите недостатоци.. Треба власта, општините, туристичките асоцијации да направат стратегија и да ја се обидат да ја имплементираат што не им оди години наназад. Последниве постови се во контекст на новонастанатата ситуација со која нема ниту елементарен ред и поредок.Варијации, ги има многу на наше тло, оригиналот се знае од каде е.
Бтв незнам дали сфати, на охриѓани им треба школо како да се услужливи, и како да го развиват туризмот. Затоа и дадов препорака за во Турција. А за тоа езеро и море не се споредува, само излитена реплика, која ја се користи да се оправда се што не чини во Охрид.
Свесни се поединци. Грото се по својата поганост еднакви на тие што сега дојдоа и го урниса и она што остана за фалење.Охриѓаниве се многу свесни за сите недостатоци.. Треба власта, општините, туристичките асоцијации да направат стратегија и да ја се обидат да ја имплементираат што не им оди години наназад. Последниве постови се во контекст на новонастанатата ситуација со која нема ниту елементарен ред и поредок.
Ти ја разбрав поентата ама кај нас не се работи за учење од туѓи конепции, туку на надминување на селективно и корумпирано однесување на одговорните во градот.
И тоа пази за време на пандемија да користиш тоалет и кујна заедно со уште 10 души кои не ги познавашPetar Graso na anticki ke pee na 1 avgust. Ke se odrzi sigurno.
Vo Leskoec se baralo soba poveke3 sobi na cel sprat, sekoja soba nakrcani po 4 kreveti, zaednicka kujna za site, zaednicki toalet 1, ( znaci eden toalet za 12 lugje), i 1 boljer od 80 litri za site
Da go cekas sosedot od sosednata soba da izleze od toalet, za ti da vlezes. I posle ke kazezs" Na odmor bev".
Od vakvi takozvani " izdavaci na sobi" se rusi renometo na Ohrid. Ne sekoja budala vo sekoja supa treba da izdava sobi. Treba da se znae jasno i glasno koj se ima pravo da se zanimava so turizam i ugostitelstvo.
Кој турци ?Како бре од турци ќе учиш како се прави туризам ... ај нек ми објаснит девојкава .. Тие истите турци шо идат со све платено во хотел и влегват по локаливе во центар само за на мочање а не сакет едно кафе да се напијат ...
Тие истите турци што треба да не учат како се прави и развива туризам истите тие што секоја година идат и се дерат како да се в'планина со овци ... едниот на плоштад другиот летница така се разбирет . Погнасен народ од нив само грчиштана .Кој турци ?