Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
@nsan
Извадок од линкот горе:
"Моментално, Вардар има буџет до месец декември, а неофицијално ќе располага со сума од нешто околу 500.000 евра. "

Значи ако екипава брои 20 души и од буџетот се одвојат 400.000 еу за плати и 100.000 еу за останати трошоци за 4 месеци (декември), тогаш испаѓа дека секој фудбалер може да зема плата до 4000 еу.
Некој поупатен да ме корегира??

Под буџет се подразбира и патувања, тренинзи, струја, вода, управа, тренери, тренинг-камп... (y) Платите се од 500 до 1000 евра.

Жал ми е што барем децата не останаа, но тоа е кога нема кој да им го цени трудот.
А со Џемо, Димоски, Адем, Игњатов, пак ќе газевме, ајде може новиве деца ќе бидат уште потврдоглави.

Само замисли колку е жално таква генерација да ти се погоди, која реално да се нормализираше се тука ќе се претвореше ви страшен тим кој ќе газеше се во лигата, сега вака...

Жал ми е што барем децата не останаа, но тоа е кога нема кој да им го цени трудот.
А со Џемо, Димоски, Адем, Игњатов, пак ќе газевме, ајде може новиве деца ќе бидат уште потврдоглави.

Само замисли колку е жално таква генерација да ти се погоди, која реално да се нормализираше се тука ќе се претвореше ви страшен тим кој ќе газеше се во лигата, сега вака...

Na ova dodadi gi i Antovski i Todoroski i uste kup drugi igraci sto si otidoa besplatno :kuracc:

Под буџет се подразбира и патувања, тренинзи, струја, вода, управа, тренери, тренинг-камп... (y) Платите се од 500 до 1000 евра.

Пак е дискутабилно и несфатливо.
Еве да речеме сите 20 души земаат по 1000 евра, тоа се 20.000еу месечно или 80.000 евра за 4 месеци.
Сакаш да ми кажеш дека се останато (струја, вода, патувања, тренинзи) ќе изнесува 420.000 евра за 4 месеци?

Или буџетот е мн помал од 500.000 за до декември или и ти имаш "јаки информации" дека максимална плата ќе биде стварно 1000 евра.

prasanjeto e koja verzija e tocna. vo sportmedia kako sto spomnav zboruvaat za 500.000 kako budget za sezonata. toa sto posle dekemvri sakaat da se povlecat ne znaci deka 500.000 se za do dekemvri. budget voobicno se racuna za edna godina/sezona, pa nisto cudno toa da im e kalkulacijata i da planiraat mesecno so od prilika 40.000€. togas maksimalna plata od 2.000 (prvicno toa se spomna) i bi drzela voda.

Пак е дискутабилно и несфатливо.
Еве да речеме сите 20 души земаат по 1000 евра, тоа се 20.000еу месечно или 80.000 евра за 4 месеци.
Сакаш да ми кажеш дека се останато (струја, вода, патувања, тренинзи) ќе изнесува 420.000 евра за 4 месеци?

Или буџетот е мн помал од 500.000 за до декември или и ти имаш "јаки информации" дека максимална плата ќе биде стварно 1000 евра.

Pa spored ona sto go znam, situacijata ne e sjajna, parite sto planiraat do dekemvri da gi iskoristat se od UEFA za sampion i od vaucerot. Upravata celo vreme aludira na dekemvri, Sams ke se razduzel do dekemvri, moze i novite luge ke dojdat togas. Taa e realnosta, ne glumam seznajko, pisuvam ona sto sum go cul od luge sto se bliski so klub ili so mene. Znam deka Shile ke dobiva ne povisoka plata od 800 evra, pa ti sega vidi. Gaca, Brda, Novak, Cujo se istorija. Zosto bi bile, ako ne e taka kako sto pisuvame? Realnite plati vo Vardar si se vrakaat na mesto. Ali ete, moze nekoj znae poveke od mene :)

Da nadopolnam: se raboti za 6 meseci, od 1 juni do 1 januari. 20 igraci, 10 treneri ima samo vo klub, pa ti sea vidi. Kaj e vraboteni vo trening kamp, kaj se drugi aktivnosti. Sepak, zborime za nepuni 500.000 evra. Ne e kojznae kolkava suma

Младеновски на проба у Динамо Киев.

Mladenovski si otide radi Goran Popov. On e edinstveniot fudbaler sto go dade klubot na sud od dolznicite. Mislam deka se zajadoa jako zaradi toa i si gi povlece fudbalerite na koi e zastapnik kako agent:cautious: Mladenovski i Leonid Ignjatov se negovi deca. Edniot vo Dinamo Kiev e na proba, drugiot izgleda tuka ke igra vo eden balkanski klub.

Кире Маркоски во Академија, штета што не успеавме да го собереме.

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Само да не фо земат Марко БаЉистот, се му ебам.

Ме интересираше кои се децава. Има ли некој интересен меѓу нив?
Ја колку што забележав конечно е приклучен Гео Стојановски (внукот на Ѓоко). Според мене поголем потенцијал од досегашниве напаѓачи Ибиши и Колевски. И треба него да го форсираат во прв тим, а не „шверцерот“ Фичо Петковски. Второлигашки калибар на играч

Малку паушални заклучоци си даваш. Еве ја 30 години го следам Вардар и какви генерации имало во младинската школа, овие се гола вода реално за нив. Од друга страна не паметам дека некогаш имало случај да цела една генерација се приклучи кон првиот тим и да гази во сениорска конкуренција, туку максимум 2-3ца од една генерација добивале таква прилика. Другите продужувале на позајмици по помали клубови или не добивале професионален договор од својот матичен. Овие деца добија прилика да влезат во прв тим како ретко кој друг, реално поради специфични клупски околности (забрана за трансфери, недостаток на пари и слично), но единствено Адем се стандардизираше од сите нив, додека другите имаа минорен придонес и добиваа скромна минутажа. Што ти укажува дека уште многу работа претстои пред нив, кога и во ваков Вардар не можеа да дојдат до поголем израз.
П.С. Трагедијата е што и деца од 19-20 години повеќе не можат да излажат и истите си го бараат својот пат подалеку од Вардар.

Лопови се лопови, цел живот ќе се мотаат околу пари и ќе гледаат да пикнат што повеќе во џеб тоа ми е јасно. Не ми е јасно зошто не се најде еден паметен и да земе да го води клубот правилно, па да почнеме да правиме големи трансфери? Динамо не сме, ама да бидеме 30% од она што они го прават во клубот ќе се вртат милиони. Пари и за Орце све да му ебам ќе има и за клубот.

Mladenovski si otide radi Goran Popov. On e edinstveniot fudbaler sto go dade klubot na sud od dolznicite. Mislam deka se zajadoa jako zaradi toa i si gi povlece fudbalerite na koi e zastapnik kako agent:cautious: Mladenovski i Leonid Ignjatov se negovi deca. Edniot vo Dinamo Kiev e na proba, drugiot izgleda tuka ke igra vo eden balkanski klub.
slicen primer e ko so adem i ibishi, tie se bliski so sedlo. za ibishi imase glasina koja go povrzuva so lok zagreb, a tie se povrzani so dinamo zagreb kade sto raboti sedlo.

@Skopje Rossonera
jas poslednite 10-15 godini pointenzivno ja pratam nasata liga i vo toj period ne zabelezav kaj vardar pokvalitetni generacii. problemot e sto site se rastrkaa uste pred istovremeno da zaigraat za prviot tim. kidnaa todoroski i antovski, pa serafimov, sega uste eden kup. tocno deka ustvari nitu eden ne se probi celosno i za 5 godini mozda pogolemiot del od ovie nema da bide na povisok level, no ubeden sum deka ke bidat podobri vo sporedba so generaciite od poslednite 15 godini kade sto duri i podobrite retko napravija nesto posebno nadvor od makedonija. inace zboruvam za generacii koi zaigrale za prviot tim na vardar, ne vklucuvam igraci koi nekogas bile del od mladinskiot pogon, no na drugo mesto stanale seniori.

Pa spored ona sto go znam, situacijata ne e sjajna, parite sto planiraat do dekemvri da gi iskoristat se od UEFA za sampion i od vaucerot. Upravata celo vreme aludira na dekemvri, Sams ke se razduzel do dekemvri, moze i novite luge ke dojdat togas. Taa e realnosta, ne glumam seznajko, pisuvam ona sto sum go cul od luge sto se bliski so klub ili so mene. Znam deka Shile ke dobiva ne povisoka plata od 800 evra, pa ti sega vidi. Gaca, Brda, Novak, Cujo se istorija. Zosto bi bile, ako ne e taka kako sto pisuvame? Realnite plati vo Vardar si se vrakaat na mesto. Ali ete, moze nekoj znae poveke od mene :)

Da nadopolnam: se raboti za 6 meseci, od 1 juni do 1 januari. 20 igraci, 10 treneri ima samo vo klub, pa ti sea vidi. Kaj e vraboteni vo trening kamp, kaj se drugi aktivnosti. Sepak, zborime za nepuni 500.000 evra. Ne e kojznae kolkava suma
А зошто Цујо е на тренинг ? Нели нашол клуб? О.о

Екипа ПИВО:

За околу 10 дена започнува новата сезона. Вардар некако успеа од нигде-никаде да склопи тим и да најде средства за да обезбеди учество во ПМФЛ, но за таа тема во некоја друга прилика.

Бидејќи пандемијава од коронавирусот сѐ уште трае, а тешко дека и во наредниов период ситуацијата ќе се промени на подобро, сепак би сакале да поднесеме иницијатива до раководството на Вардар да дозволи враќање на публиката на Градскиот стадион во претстојната 2020/2021 сезона.

Градскиот стадион има капацитет повеќе од 35,000 седишта, а Вардар на еден просечен натпревар го следат околу 500-1,000 луѓе, што ќе дојде околу 2-3% од целиот стадион. Тоа е многу повеќе од доволно да се запазат сите протоколи и превентивни мерки за спречување и ширење на вирусот. Ако може во јавен превоз да се возат патници, кадешто автобусите се некогаш и преполни, или, пак, рестораните, кафулињата и некои дискотеки да се полнат со гости, настапи со публика на отворен простор итн... Покрај наведените примери, не гледаме причина зошто би забраниле и присуство на Градски стадион, кој и така е преголем за Вардаровата публика.

Бараме од раководните лица во FK Vardar да го разгледаат предлогот, да се вклучат во иницијативата и да излезат во престрет на сите искрени љубители на Вардар со отварање на вратите на стадионот, кои и така се малку на број. Вардар мора секогаш да стои позади своите верни навивачи и мора да се има меѓусебна поддршка. Навивачите за клубот - клубот за навивачите. Ако ништо друго, колку-толку клубот со продажбата на билетите, ќе има некој ситен профит.

НЕ ЗА ФУДБАЛ ПРЕД ПРАЗНИ ТРИБИНИ!

Реално со овој потег ако ништо друго барем ќе можат и да се пофалат како ете успешно се справуваат со вирусот и не влијае по секојдневието.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom