Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Незнам кое годиште си, но верувам дека си помал... 1994 година дпмне ги бојкотираше изборите, па парламентот остана без опозиција. Тогаш задачата за лаење ја превзема Стојан Андов, нели за да муабетите од пред кооперација се насочат и не излезат од контрола.
Да речеме рани деведесетти, први генерации пост независна Македонија :)
Некаде прочитав дека на Апасиев ми се припишува слична улога, демек го ренасочува незадоволството на дел од народот, одржувајќи го мирен, прави диверзија додека во позадина се одигруваат покрупни игри.
За воља на вистината се изнаслушавме секакви приказни, па дури и дека бил и амерички агент со специјална улога.
Како и да е ќе видиме за брзо која ќе биде неговата улога. Јас наивно со оглед на годините ќе се понадевам еве на најдоброто. И онака нам што сме заглавени тука не ни останува многу избор.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
И онака нам што сме заглавени тука не ни останува многу избор.
Во суштина левичар и нема друг избор. Патот е еден. Слобода или смрт. Во секоја држава има повеќе десни партии и само една лева. Во некои пак нема ниедна десна.
Да бидеш левичар во Македонија во моментов и да си испод 30 год е самото по себе созревање како индивидуа. Не секој може и смее да се изјасни како таков.

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Да речеме рани деведесетти, први генерации пост независна Македонија :)
Некаде прочитав дека на Апасиев ми се припишува слична улога, демек го ренасочува незадоволството на дел од народот, одржувајќи го мирен, прави диверзија додека во позадина се одигруваат покрупни игри.
За воља на вистината се изнаслушавме секакви приказни, па дури и дека бил и амерички агент со специјална улога.
Како и да е ќе видиме за брзо која ќе биде неговата улога. Јас наивно со оглед на годините ќе се понадевам еве на најдоброто. И онака нам што сме заглавени тука не ни останува многу избор.
СДСМ/ДПМНЕ се спремни да отстапат од се, освен од нивниот привилегиран начин на живот во вилаетов. Има начини куп, нема структура шо може да го изведе сето тоа.
Секој обид некој да воспостави некаква структура ВО системот, се соочува со следниот редослед на обиди, 1.инфициран, 2. исмејуван и маргинализиран, 3. криминализиран, 4. ликвидиран.

Едноставно нема начин да се победи инфекцијата во системот, премногу е метастазиран. Што покасно го сватиме тоа помалку ќе имаме простор за маневар. Јас пак мислам дека не е касно да се делува. Се додека системот наоѓа начин да не замјава, тоа значи дека сеуште се плаши од нас.

@Joe Dalton најмалку што сакам е да ти го кршам филмот и да ти ја одземам надежта во Левица. Но знаеш Ниче рекол „Надежта е најлоша од сите зла, дека ги продолжува маките на човекот“. Премногу сум видел глупости, за да слепо верувам дека некој човек тек така е дојден за да направи нешто добро за Македонскиот народ. Секој еден кој учествува во системот, го признава тоа што произлегло од системот. Дури и да е Апасиев со најискрени намери, пак во некоја догледна иднина, системот ќе го инфицира. Јас сметам дека Македонскиот народ треба да го види системот како непријател и опресор, да се обедини по национална основа и да го уништи инфицираниот систем толку брутално, што тоа ќе одекне во цел свет.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Се надевам ќе "виси" и по некој од медиумите/порталите шо го лажеле народот. Онака да ги истопорат пред народот на плоштад доста е.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Секој обид некој да воспостави некаква структура ВО системот, се соочува со следниот редослед на обиди, 1.инфициран, 2. исмејуван и маргинализиран, 3. криминализиран, 4. ликвидиран.

Едноставно нема начин да се победи инфекцијата во системот, премногу е метастазиран. Што покасно го сватиме тоа помалку ќе имаме простор за маневар. Јас пак мислам дека не е касно да се делува. Се додека системот наоѓа начин да не замјава, тоа значи дека сеуште се плаши од нас.

@Joe Dalton најмалку што сакам е да ти го кршам филмот и да ти ја одземам надежта во Левица. Но знаеш Ниче рекол „Надежта е најлоша од сите зла, дека ги продолжува маките на човекот“. Премногу сум видел глупости, за да слепо верувам дека некој човек тек така е дојден за да направи нешто добро за Македонскиот народ. Секој еден кој учествува во системот, го признава тоа што произлегло од системот. Дури и да е Апасиев со најискрени намери, пак во некоја догледна иднина, системот ќе го инфицира. Јас сметам дека Македонскиот народ треба да го види системот како непријател и опресор, да се обедини по национална основа и да го уништи инфицираниот систем толку брутално, што тоа ќе одекне во цел свет.
Многу песимистички став.Со ваков став единствено ни преостанува да крениме раце од се и да гледаме како се раскрчмува државата.Од друга страна левица дава каква таква надеж за трета опција.Се шо треба е повеќе да се обратат кон работничката класа која изминатиов период беше тотално оставена на маргините.Затоа и многу од работниците не излегоја на избори.

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.325
Поени од реакции
13.243
И пак гласајте за Левица.

Он баш така рече??
ЗА 24 ЧАСА ЌЕ ПОЧНАМ ДА ИДАМ ПО ДОМОВИ И ЌЕ УБИВАМ ЧЛЕНОВИ НА СДСМ КОИ МИ СЕ ЗАКАНУВААТ!

Го глеаше ти интервјуто?Или само безвезе пишуваш?
Еве @pozdrav eden topol ти ставила лајк,поверувала на лагата што си ја пишал!
mission accomplished!

Баш жалам што нема бан на форумов за fake news!

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.362
Поени од реакции
5.505
Он баш така рече??
ЗА 24 ЧАСА ЌЕ ПОЧНАМ ДА ИДАМ ПО ДОМОВИ И ЌЕ УБИВАМ ЧЛЕНОВИ НА СДСМ КОИ МИ СЕ ЗАКАНУВААТ!

Го глеаше ти интервјуто?Или само безвезе пишуваш?
Еве @pozdrav eden topol ти ставила лајк,поверувала на лагата што си ја пишал!
mission accomplished!

Баш жалам што нема бан на форумов за fake news!
Саркастично го пиша он тоа а што ина ботови што веруваат тоа не е чудно.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
"Криминалци од сите партии обединете се".
Ново мото на естаблишментот притив Левица.
EdxdeL3WkAEXeBw.jpg

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Многу песимистички став.Со ваков став единствено ни преостанува да крениме раце од се и да гледаме како се раскрчмува државата.Од друга страна левица дава каква таква надеж за трета опција.Се шо треба е повеќе да се обратат кон работничката класа која изминатиов период беше тотално оставена на маргините.Затоа и многу од работниците не излегоја на избори.
Напротив ставот е доста оптимистички. Јас сметам дека Македонскиот народ сеуште има капацитет да го растури овој јарем, да ги казни предавниците и да изгради нова држава. Секоја надеж дека нешто ќе ни се смени во дадениот систем е залажување... Никогаш ништо нема да се смени во овој систем. Имаше еден куп трети опции, 1994 ДП на Гошев, 1998 ДА на Тупурковски 2002 НСДП на Тито Петковски .... Еден куп спинови на ВМРО, и разни партиички попут Титово Лево маде и слични срања, Стојанчевци, Брат Љубевци, Велијовци, Бачевци,Влахомицковци,Солзевци,Палевци... Дури во даден момент
имале и повеќе пратеници од Левица.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.855
Поени од реакции
12.130
Вакви луге викаат по телевизии да анализираат политика па после се чудиме зашто сме биле политички неписмена држава.

Уште колку поста ти остануваат до ветеното работно место?

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.440
Поени од реакции
7.816
Во суштина левичар и нема друг избор. Патот е еден. Слобода или смрт. Во секоја држава има повеќе десни партии и само една лева. Во некои пак нема ниедна десна.
Да бидеш левичар во Македонија во моментов и да си испод 30 год е самото по себе созревање како индивидуа. Не секој може и смее да се изјасни како таков.
Е како па вие ќе обезбедите слобода во државава, кога уште на форумов бркате неистомисленици ...
Со кои потези / активности ќе му дадете слобода на народот ???

Како ќе решите ваквите фирми како МАСОН и остали, системот да не ги злоупотребува, за извлекување пари од буџетската каса ...

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Може некој да пушти освоени гласови по ИЕ? Колкав процент гласови дополнително би им требало според сегашниот модел да освојат пратеник во 6та?

D

Deleted member 12196

Гостин
Може некој да пушти освоени гласови по ИЕ? Колкав процент гласови дополнително би им требало според сегашниот модел да освојат пратеник во 6та?
Еве ја 6-ката.
1ДУИ37,46830.41%7
2АА / A34,45027.96%6
3КОАЛИЦИЈА МОЖЕМЕ24,22919.67%4
4ВМРО - ДПМНЕ и други15,66312.71%2
5ДПА9,0837.37%1
6ЛЕВИЦА1,0410.84%0
7ИНТЕГРА5270.43%0
8МОРО3730.3%0
9ДЕМОКРАТИ1900.15%0
10ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА1820.15%0

Kajgana Shop