- Член од
- 19 септември 2009
- Мислења
- 5.081
- Поени од реакции
- 4.932
Не, Вело читал научни трудови од Кина до Америка, нели мачкин кашаљ ти е тоа.Od medicinsko lice koe raboteshe so onie staveni na respiratori.
Velo bil tamu?
Не, Вело читал научни трудови од Кина до Америка, нели мачкин кашаљ ти е тоа.Od medicinsko lice koe raboteshe so onie staveni na respiratori.
Velo bil tamu?
Па поради такви како тебе сѐ уште има корона, дури сега ќе видиме за Илинден и Бајрам. Какви собирачки ќе има охохо.Нема никаква опасност, ја не познавам никој во опсег од 1км исток-запад, север-југ, да имало некој "заразен" од ова, ај да не го именувам
Башка да речат од утре нема казни за неносење маска, носете по своја свест, одма фрлам маска, џандариве се праат џекови, и кај шо нема живо пиле маска бараат...
Ако сум во кафана нема грешка дека ќе седнам криви дрини да исправам со некој рандом лик на кајганаBog da cuva i da brani kao ne mozam da pisam od kafic, kafana, od na klupi vo park ili bukvalno od sekade kade imam mreza. Baska valjda ne ocekuvas po cel den da dremi nekoj vo kafic, si imaat kukji ljugeto. Ne se na ulica najdeni.
Е за ова си прав, ќе излези ќе скита по кафани и вечерта ќе твита како не се почитуваат меркитеЈас па знаеш што нееомжам да разберам од четврток навечер како ме пуштија одма отидов на роденден и од дтогаш секој ден посетував по некој угостителски објект, па и сега само што се враќам од кафана, веруј ми луѓе си има нормално, односно петок/сабота одвај место најдов, во недела исто во рибниот ресторан во нежилово дури чекав 10 минути да се ослободи маса и нееможаам да разберам како таму се е фино и нормално само овде во виртуелниот свет има атмосфера дека никој не излегува од дома и сите се чуваат.
.....кај најтешките случаи има мултиорганско зафаќање.... што во превод значи дека се зафатени повеќе органи... бели дробови, црн дроб, срце, бубрези, панкреас и централен нервен систем...Да бе, мозочен удар, срцев удар, откажување на бубрези, проширување на вени, тромб, реумаа, остеопороза, дијабетис, хепатитис... но мислама дека највеќе предизвикуваа психички поремеќаји.
Aha ok.Не, Вело читал научни трудови од Кина до Америка, нели мачкин кашаљ ти е тоа.
Ако навистина кажал вака и ако навистина е забар, блазе си им на пациентите негови.Он има тврдено дека раце не треба да се мијат освен ако не се умацаш во гомна па дури и тогаш зависи дали се гомната од животно или човек пошто едните годеле на организмот на човекот
imagine the smell...Ако навистина кажал вака и ако навистина е забар, блазе си им на пациентите негови.
веќе нееможам да реплицирам дека никогаш немам јас кажано дека вирус не постои, дека даваат 1000 евра за да се епишеш како болен, 5г, марсовци, илуминати и незнам што још.Aha ok.
Znaci Velo e profesor na UGD, pretpostavuvam ne e momentalno na infektivna, kade sho e pekol i rabotnicite se prekrsheni.
Super sho ima vreme da chita nauchni trudovi, pa gi kazuva na tv, za da moze lugeto koi i onaka se skeptici za virusot, da moze da go koristat kako argument "Velo taka rece", bez i samite da imaat vrska sho zboruva.
Steta sho mediumive ne se raspolozeni da povikaat nekoi od medicinskite lica koi se momentalno na infektivna kaj respiratorite, toa nema da dobie klikovi, a treba da se zaplashi narodot, bidejki cajkanite se idioti.
Iako ne sum za pandemonium i opsta panika, poveke bi ja odbrala taa opcija, otkolku ova lagano "hehe ne postoi virus".
Ne, ama spored toa sho go pisuvas, deluvas si uveren deka virusot e obichna nastinka sho se lechi so supa, oti ti lesno si pominal.веќе нееможам да реплицирам дека никогаш немам јас кажано дека вирус не постои, дека даваат 1000 евра за да се епишеш како болен, 5г, марсовци, илуминати и незнам што још.
Да ти кажам имам другар забар и тоа ептен еден од најдобрите, ама за хигиена бешеАко навистина кажал вака и ако навистина е забар, блазе си им на пациентите негови.
Ондак си една голема срамота од лик.Da ne se povtoruvam, ti objasni nekoj pred mene sto mi e muabetot. I ne, te nemam pomesano so nikoj.
Го измислив тој дел намерно, пошто он многу сака да преувеличува работи, па да види како е на негова кожа.Ако навистина кажал вака и ако навистина е забар, блазе си им на пациентите негови.
Абе ако има приватна ординација матер ќе му е... чоек нема да се сврти кај него,не за нешто другоГо измислив тој дел намерно, пошто он многу сака да преувеличува работи, па да види како е на негова кожа.
Ептен е лесно на форумов да се вадат работи од контекст и сметам дека он тоа што го прави е многу поопасно него ова јас за него што го измислив.
Тоа го вели и Караџовски дека 80 посто од случаите се со лесна клиничка слика кои се прележуваат со супа, за кои други ситуацији одбивам да разислувам критички, за тоа дека се пишуваат корона починати од сосема други причини, затоа што март и април имаме помала смртност од прошла година според официјална статистика, за тоа што маски на отворено, ракавици и останати дебилни мерки не помагаат... кои други ситуации еве кажими, еве јас од лично искуство кажувам дека не сум зараазил никого освен девојками, а маска сум носел на отворено само полиција кога видам, толку... и сега што рпавиме да верувам на сам себе или да верувам на луѓе како крв им текло од очи позитивни на вирус.Ne, ama spored toa sho go pisuvas, deluvas si uveren deka virusot e obichna nastinka sho se lechi so supa, oti ti lesno si pominal.
I go koristis kako stit Velo, a odbivas da razmisluvas kriticki za drugi situacii, bidejki ne se sovpagaat so tvojte ubeduvanja.