Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Тоа што Апасиев лупета на тема надворешна политика, ќе му простам, се додека ми ги пее на уво работите кои сакам да ги чујам.
Кога ќе дојде време да ги спроведува, ќе видам што ќе биде.

Што имам да изгубам у меѓувреме?
СДСМ и ВМРО.

Мада, ако Мијалков дојде на чело, би размислил.

Последно уредено:
Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
А зар некој верува дека Апасиев ќе расчистел со криминалот? :D
Шо знам, гледам доста луѓе во еуфорија му даваат натприродни моќи, се залетуваат ко јајца на кривина, мислам дека има доста. Колку ќе биде тоа добро за нив, не знам, знам само дека на Апасиев и на неговото гласачко конто тоа му одговара.
Исто, гледам процес на демонизирање од страна на неговите ултра симпатизери, другари, кон оние што внимателно пратат што се дешава и гледаат малку со доза на скепса кон дел од неговите ветувања. Мислам дека таков тип на фанатизам воопшто не им е потребен.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Левица го има најчистото гласачко тело во МКД во моментот, без апсолутно никакви клиентелистички понуди освоија 2 мандати, чисто на база на политичка понуда, така да не знам дали имаат од БоК дадени права, ама сигурно најмалку заслужиле од сите други да добијат епитет неосендвичи.
Немаат ни петнајски како жмро ниту двајски како уф есдеесо, за наши услови апсолутен успех.

Како ја води партијата е ирелевантно ако се земе во предвид дека курто муртовци од пониските ешалони мастурбираат на тоа шо го зборува јавно и отворено, и се прашуваат дали некој некогаш од нивното партиско племе ќе има доволно чист образ позади себе да може да си приушти да настапи така. Единствена разлика е во тоа шо речиси целокупната партиска племенска структура на Курто/Мурто е компромитирана, а Левица излегува од шаблонот на арамилук, и не палат истите финти. Нема тука и ние имаме деца за ранење и фамилии за гледање, како шо оди муабетот кога се среќаваат нивните раководства и си ги викаат шути,рогати, човечиња и кој знае уште како тие шо трчаат за нив...

Глеам како прав graxanin heroi ми ја фрлаш надворешната политика, демек нешто смешно, а тоа е политика градена чисто на идеолошка основа, пак да речам, нешто несфатливо за сендвич менталитет. Никогаш не сум ја коментирал надворешната политика на Левица, и нема, ако треба да правам компомис меѓу гомнениците на Заев и Жмицковски, и од друга страна надворешната политика на Левица и нивната неискомпромитираност, во секое време одам со Левица.

Инаку интересно е како правиш паралела со Љубчо и неговиот идеолошки романтизам, со Апасиев и Левица, мислам дека било кој УДБаш може да ти симне капа, суптилно, со мало темелче и излегува одлична пита гомнарка. Недостига уште да спомнеш дека ако не е од континуитетот Апасиев, нема шо да бара во политика.

Според тебе, идеолошката внатрепартиска борба во Левица е доказ за тоа колку е лош Апасиев шо ги напаѓа камерадите на таа основа, и дека сите тие кои гласале за Левица исклучиво на политичко-идеолошка основа се сендвичи, иако нема трошка клиентелизам во тие гласови :pos:
Апсолутно никој не ти брани да одиш со и по кој сакаш. Сите човечиња го прават истото, и се убедени дека е повисок интерес во прашање. :D
Тоа што Апасиев лупета на тема надворешна политика, ќе му простам, се додека ми ги пее на уво работите кои сакам да ги чујам.

СДСМ и ВМРО.

Мада, ако Мијалков дојде на чело, би се размислил.
Дали мислиш дека Апасиев може да ги реализира внатрешно политичките ветувања, ако го повлече признавањето на Израел на пример?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Уште пoекстремен и пoстaр требa дa биде,вaкa изгледa декa кoнечнo се пoјaви некoј нa кoј ке му биде срaм дa биде зaлoжник нa великo шиптaрските aпетити

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Дали мислиш дека Апасиев може да ги реализира внатрешно политичките ветувања, ако го повлече признавањето на Израел на пример?
Стварно не ме интересира дали е тоа можно.

Кога ќе видам дека исто како ВМРО и СДСМ ќе почне со двојни аршини кон својот народ, на сметка на албанските дневнополитички услуги, ќе го баталам.
До тогаш, нема што да изгубам, бидејќи и СДСМ и ВМРО се прилично докажани на тоа поле у задњи 15-20 години особено.

Член од
6 јули 2020
Мислења
18
Поени од реакции
73
Абе не сум јас крив што твојот лидер за тебе мисли дека си глуп. Тоа е твој проблем, не мој.
Не немам лидер, не ни гласав на изборите, Апасиев ми се допаѓа зашто ви гази на нерв и без влакна на јазикот ве прави од гомно подолу што усвари тоа и сте.. и штета што не сум излегол д глсам за него, усвари да ти поедноставам: ќе гласм и ќе го подржувам секој оној кој бар малку ќе ви го загорчи бедниот измеќарски живот па макар тоа да е и сам Хитлер
Туку тебе како сега со новиот лидер од кога стариот ви кидна? Нели рикавте за него "никој ништо не ти може никола" "едно име имаме во душата го носиме......"
Сега? Ќе идеш ли на втори на мечкин камен да рикаш северна северна? Можеке добиеш уште едно покачување и уште една титула измеќар?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Премногу утопистички ставови и програма, а Апасиев делува многу самобендисано и екстремно. Исто така, речникот од стилот "те мавам со боксови, а после ќе те зашлапам со шамари" го прави да делува несериозно и уличарски. Мислам, лично мене ми е интересно тоа, ама може автоматски да биде одбивен за голем број гледачи кои притоа ќе ја пропуштат неговата поента зашто вниманието ќе им го одземе начинот на неговото изразување.
А тие евентуални поткупени 5 пратеници кога ќе биде на говорница нема да има потреба да ги каже со име и презиме зашто тогаш веќе сите ќе ги знаеме кои се.

Тие работи ги имам така како критика, иначе генерално ми се допаѓаат како нова опција и мислам дека ќе имаат голем и брз раст во бројот на поддржувачи.
Нема погодувачка. Човекот зборува латински - не чини, зборува поедноставено - не чини, пцуе - не чини...

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Апсолутно никој не ти брани да одиш со и по кој сакаш. Сите човечиња го прават истото, и се убедени дека е повисок интерес во прашање. :D
Твојот цинизам е безначаен, сите пишуваме подолго тука и горе долу знаеме кој какви ставови има, јас како шо гледам нечии ставови секогаш кореспондираат со „нашите“ т.е кој и да е на власт или има индиции дека наскоро ќе биде. Кој е човече тука, тие шо читаат нека заклучат сами.
Од вакви Итар Пејо пристапи имаме нула државотворен капацитет.

Инаку интересно е како тоа Словенија, членка на ЕУ и НАТО, снима филм за борбата на партизаните во 2020, а нашите самопрогласени наследници на НОБ го избришаа АСНОМ, шо е уште потрагично со свиркање и вртење глава од страна на комитите, исто така самопрогласените наследници на историското ВМРО,

Словенците романтичари, носталгичари, не знаат шо е автентично левичарство и дека ние ideme napret kon progres :icon_lol:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Не немам лидер, не ни гласав на изборите, Апасиев ми се допаѓа зашто ви гази на нерв и без влакна на јазикот ве прави од гомно подолу што усвари тоа и сте.. и штета што не сум излегол д глсам за него, усвари да ти поедноставам: ќе гласм и ќе го подржувам секој оној кој бар малку ќе ви го загорчи бедниот измеќарски живот па макар тоа да е и сам Хитлер
Туку тебе како сега со новиот лидер од кога стариот ви кидна? Нели рикавте за него "никој ништо не ти може никола" "едно име имаме во душата го носиме......"
Сега? Ќе идеш ли на втори на мечкин камен да рикаш северна северна? Можеке добиеш уште едно покачување и уште една титула измеќар?
Апасиев не ми згазнал на нерв ниту еднаш. Напротив, баш ми е забавен за слушање.

Скандирања, одење на митинзи и слични активности се резервирани за друг тип на луѓе. Верувам дека тоа го побарале од тебе, ама од сопствените искуства се прави слика за личниот потенцијал, не се прави од нив генерална слика.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Апасиев во парламент ќе делува исто како и ТИ на форумов..исто...навреди, пцовки и ништо паметно...
Па и самиот Апасиев си кажа дека он во прикаската е САМО ЗА ФАЌАЊЕ СЕИР..не е моќен со два пратеника:P
Сите во парламент да ги збереш не тежат колку Апасиев, на малото прсте не можат да му се фатат, затоа праќаат на дуел измачени души од типот на Бетмен, оној што го фатија со дрогата, простакот Стојанче и не знам кој. Скептична сум за многу негови ставови, ама голем дел посебно за тоа како функционира ДИК, судство и остала багра е во право.
Тие сега немаат мнозинство, ама Собранието е место каде може да ги потресува, па гласачкото тело на следните избори да гласа за нив.

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.330
Поени од реакции
1.180
Да се прашуваа русите ќе беше ден денес татар во санстефански татаристан
Колку што јас се сеќавам во 45-та одеа наши учители во Пиринскиот дел ,а во цела Бугарија беше црвената армија.Нашите бегалци од Егејот ги прифатија Русијте, и Коминтерната, која целосно беше под руска контрола го призна македонскиот народ.Таквите како тебе" ништо не им фали" само ги имаат побркано лончињата.Русија е империја и суперсила а не Македонија.Ние треба да се потрудиме и да ги потргнеме тие што се пред нас (а тоа се великобугарите и великосрбите)за да не види Руската Империја,да ни помогне зошто имаме проблем на нашиот опстанок.
Нема Русија проблем со идентитетот и опстанокот туку ние и сами не можеме да се избориме со тоа.Ни треба помош.
Се извинувам за тоа што сум надвор од тема.

Последно уредено:
Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Колку што јас се сеќавам во 45-та одеа наши учители во Пиринскиот дел ,а во цела Бугарија беше црвената армија.Нашите бегалци од Егејот ги прифатија Русијте и Коминтерната која целосно беше под руска контрола ги призна македонскиот народ.Таквите како тебе" ништо не им фали" само ги имаат побркано лончињата.Русија е империја и суперсила а на Македонија.Ние треба да се потрудиме и да ги потргнеме тие што се пред нас (а тоа се великобугарите и великосрбите)за да не види Руската Империја,да ни помогне зошто имаме проблем на нашиот опстанок.
Нема Русија проблем со идентитетот и опстанокот туку ние и сами не можеме да се избориме со тоа.Ни треба помош.
Се извинувам за тоа што сум надвор од тема.
Тешко на оној народ на кој му треба руска помош.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Многу ми се допадна во интервјуто што ќе се откажат од апсурдните патни торшоци, па да видиме дали ќе гласаат луѓето за Мира Дизел и за оној преку Москва што патуваше до селото во Западна Македонија.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777

СДСМ и ВМРО.

Мада, ако Мијалков дојде на чело, би размислил.
Ко да надворешнава политика пак сега што ја имаме којзнае каква е.
Прво внатрешна чистка!

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Јас делот со надворешна политика го потенцирав оти е несекојдневен и доста фантазерски, верувам дека тие работи во никој случај не можат да се спроведат. Но и така е поинтересно да се коментира за Апасиев за надворешна политика отколку за Заев и Мицко.

Што би рекле тие на прашања од надворешна политика. На пример прашањето за Крим, Мицко би рекол „ќе изградиме став на наредниот состанок на ИК, “граѓаните ќе решат кој е нашиот став за Крим“, Заев би рекол „го подржуваме ставот на нашите стратешки партнери од ЕУ и НАТО“, и толку тоа се нивните познавања од надворешна политика, нула, нивните знаења тие 2-3 празни флоскули.
Заев да го праша некој за Ујгурите ќе мисли дека е тоа некоја ромска фамилија во Струмичко која треба да се купи со пет кила брашно и два пакети зејтин за наредните локални избори.

Kajgana Shop

На врв Bottom