конкретно за постот што го напиша Сајбер Рајдер за кој е 100% во право. Не велам дека се што пласираат медиумите и власта е вистина, има чудни работи со пар случаи, ама дека со сила праат некој умрен од корона не верувам. Нема логика здравството за инат и без причина да ни е колабирано, докторите да се мобилизирани веќе 5 месеци и да работат без престан и да не набројувам натака.
Сајбер Рајдер кажа дека 4 знаел или чул дека знае дека умреле па така ми беше сумњиво толку болни да азнае дека починале, а јас што 20 дена бев во комуникација со луѓе позитивни ниту еден незнаам.
И те како прават со сила некој умрен, па Караџовски кажа дека пишуваат се што е позитивно починато од коронаа случајот со сообраќајка и самоубиството, плус тој доктор од тетово од мозочен удар што умрел уште неми е јасно како корона предизвику мозочен удар.
Е сега околу здравстовото што е до тоа дојдено е дојдено ради неспособнста на власта, бидејќи требаше да се спроведат мерки за забрана за јавни собири и држење на некоја дистанца, они стават карантин ееден викенд, друг организираат ифтари и што очекуваш, плус на сето тоа Караџовски кажа дека заасега 80 посто здравствените капацитети се исполнети, значи и покрај таа неспособност ние уште ги немаме исполнето здравствените капацитет.
Англија, сами пишувале умрени од корона иако позитивни биле пред 4 месеци и самите најавија декеа ке го ревидираат бројот, така да ова срање не е само кај нас, туку и на страна причина незнам.
Чаре по мене, забрана за јавни собири и дистанца, толку колку да се скине терет на болниците и лекарите, т.е да имаме повеќе оздравени од заразени, али тоа неможеш да го изведеш во оваа банана држава од причина што некои локали несмеат да работат внатре, други журки организираат.
И да, очигледно е дека ситуација со вирусот е таква каква што е, очигледно дека треба да сее создаде колективен имунитет дали по природен пат, дали по вештачки, но нема потреба од паника и хистерија како да се работи за ебола, а не за вирус кој од мое ИСКУСТВО е далеку послаб од грип, а по кажување на Караџовски и на 80 посто од заболеените.