Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
7 септември 2016
Мислења
291
Поени од реакции
449
A što e rabotata so Vietnam? Na 97 mil.ziteli samo 400 zarazeni i 0 umreni

Ne pratam sve ...pa gledam nekoi čudni brojki....
Не им е прв пат на Виетнам со пандемија од Кина, од искуство си преземаа мерки на време како и скоро сите соседи на Кина и затоа немаат проблеми, глеав баш видеа ептен брзо реагираа.

Член од
28 април 2020
Мислења
75
Поени од реакции
106
Само едно не ми е јасно, овие што се курчат против вирусот, зашто бе одите на лекар и се тестирате? Пикса без навреда ама зашо отиде на лекар? Па можеше дома со чајче, парацетамол, едно друго...

Стварно на никого не посакувам да заболи од корона, ама се исмевате овде некои со вирус кој не е заебанција. Не дај боже да ве покоси вас или некој ваш близок, тек тогаш ќе има плачки и ќе биде крив Цацко. И татко ми се противеше демек ништо не му е на брат ми, не кревајте паники, нема потреба од тест бла бла, па откако испадна и он позитивен ене го у спална две недели како покиснат глушец седи и нема збор кажано. Жива среќа ништо не му е и асимптоматски случај беше, без никаков проблем, али ова му е добра лекција да не брмчи многу оти наеднаш доаѓа и може матер да ти ебе. Инаку три стента има и од памет се извадив кога и него го покажа позитивен али пак ќе кажам за среќа се е во ред.

И да додадам само, комшија на одприлика 55 годишна возраст беше на домашно лекување, позитивен секако, со полесни симптоми, и кога беше при крај со изолацијата искочил на тераса со мокра коса, сместа на инфективна заврши, едвај го вратија човекот. Затоа ви велам не се заебавајте и не терајте курташак со нешто што е посилно од вас. Нормално, не треба и претерување, не е чума ова па да треба како во инкубатор да се живее.
Ozitiven bil zagaden od korona, Iskocil na terasa so mokra kosa i na infektivna zavrsil, ejjj ne mi se veruva.Pa da iskocel od bazen kaj ke zavrsel butel odma? Kako moze vakvi gluposti da pisuvate

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
конкретно за постот што го напиша Сајбер Рајдер за кој е 100% во право. Не велам дека се што пласираат медиумите и власта е вистина, има чудни работи со пар случаи, ама дека со сила праат некој умрен од корона не верувам. Нема логика здравството за инат и без причина да ни е колабирано, докторите да се мобилизирани веќе 5 месеци и да работат без престан и да не набројувам натака.
Сајбер Рајдер кажа дека 4 знаел или чул дека знае дека умреле па така ми беше сумњиво толку болни да азнае дека починале, а јас што 20 дена бев во комуникација со луѓе позитивни ниту еден незнаам.
И те како прават со сила некој умрен, па Караџовски кажа дека пишуваат се што е позитивно починато од коронаа случајот со сообраќајка и самоубиството, плус тој доктор од тетово од мозочен удар што умрел уште неми е јасно како корона предизвику мозочен удар.
Е сега околу здравстовото што е до тоа дојдено е дојдено ради неспособнста на власта, бидејќи требаше да се спроведат мерки за забрана за јавни собири и држење на некоја дистанца, они стават карантин ееден викенд, друг организираат ифтари и што очекуваш, плус на сето тоа Караџовски кажа дека заасега 80 посто здравствените капацитети се исполнети, значи и покрај таа неспособност ние уште ги немаме исполнето здравствените капацитет.
Англија, сами пишувале умрени од корона иако позитивни биле пред 4 месеци и самите најавија декеа ке го ревидираат бројот, така да ова срање не е само кај нас, туку и на страна причина незнам.
Чаре по мене, забрана за јавни собири и дистанца, толку колку да се скине терет на болниците и лекарите, т.е да имаме повеќе оздравени од заразени, али тоа неможеш да го изведеш во оваа банана држава од причина што некои локали несмеат да работат внатре, други журки организираат.
И да, очигледно е дека ситуација со вирусот е таква каква што е, очигледно дека треба да сее создаде колективен имунитет дали по природен пат, дали по вештачки, но нема потреба од паника и хистерија како да се работи за ебола, а не за вирус кој од мое ИСКУСТВО е далеку послаб од грип, а по кажување на Караџовски и на 80 посто од заболеените.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
978
Поени од реакции
1.607
плус тој доктор од тетово од мозочен удар што умрел уште неми е јасно како корона предизвику мозочен удар.

ke si izguglas sam na ncbi kako covid ja pravi krvta testo ili sakas jas da ti postiram tuka?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
на гугл можам да ти изгуглам како од ковид луѓе паѓаат по улица, колабираат и умираат, така да би ти препорачал да се ограничиш на информацији од професионалци.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.219
Поени од реакции
13.109
Лаже оваа,не и е вујко

Сеа се враќам од пат,лежат луѓе по автопат тетово-скопје,се тресат,неможат до болница да стигнат.
Пазете се луѓе!

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Што да правиме? Наместо да жали по вујко и, пишува на фб теории на заговор за вирусот.
Мислиш дека лаже дека вујко и имал рак и бил пијаница со изгорен џигер ? А дали жали или не воопшто не е ни битно у муабетот . Многу луѓе во последно време пишуваат и објавуваат на фб на ист ден кога им починува близок.. што не го оправдувам но е факт, не значи дека не жалат.

C

CoolIris

Гостин
Мислиш дека лаже дека вујко и имал рак и бил пијаница со изгорен џигер ? А дали жали или не воопшто не е ни битно у муабетот . Многу луѓе во последно време пишуваат и објавуваат на фб на ист ден кога им починува близок.. што не го оправдувам но е факт, не значи дека не жалат.
Не дека нема рак и бил алкохоличар, туку дека корона вирусот и те како може да биде тригер за сето тоа што му се случило на човекот со рак и алкохоличар.
И дап, дегутантно е, да пишуваш за член од семејството, татко, чичко, вујко, по неговата смрт дека бил алкохоличар и дека боледувал од терминален стадиум на карцином, само за да докажеш дека корона нема.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.709
Поени од реакции
115.463
Ozitiven bil zagaden od korona, Iskocil na terasa so mokra kosa i na infektivna zavrsil, ejjj ne mi se veruva.Pa da iskocel od bazen kaj ke zavrsel butel odma? Kako moze vakvi gluposti da pisuvate
Што не ти е јасно бе тенџере? Бил на домашно лекување и му се влошила состојбата и одма го хоспитслизирале. Знаеш која е процедурата кога си болен од Ковид или само тресеш? Еве ај кажи ми зошто би лажел за човек што ми е комшија и што лично го знам? Мислиш сакам да заврши на инфективно?

Член од
26 април 2020
Мислења
53
Поени од реакции
73
OSVESTI SE COVEKU,IZLEZI OD SISTEMOT STO TE UNISTUVA! POSLUSAJ

Член од
13 август 2013
Мислења
1.057
Поени од реакции
2.067
Не дека нема рак и бил алкохоличар, туку дека корона вирусот и те како може да биде тригер за сето тоа што му се случило на човекот со рак и алкохоличар.
И дап, дегутантно е, да пишуваш за член од семејството, татко, чичко, вујко, по неговата смрт дека бил алкохоличар и дека боледувал од терминален стадиум на карцином, само за да докажеш дека корона нема.
Пишуваат луѓето објективно, дека се сомневаат или тврдат дека не е можно да е од корона умрен, а не да докажат дека корона нема. Не извртувај тези. Доколку имал рак на црн дроб, било што може да биде тригер, почнувајќи од настинка, па било каква бактерија, па откажување на бубрези, застој на срце и било што друго.
Скопје и многу други градови се презагадени и секогаш се теоретизира дека тоа ја зголемува смртноста. Прашање за тебе, како ќе докажеш дека некој починал поради тоа.
Дали треба кога ќе почнат маглите и смогот во Скопје, да почне да се пишува дека некој починал од загаден воздух, бидејќи еве тоа би бил очигледен тригер за некој со хронични болести или ќе биде како што било од рак или удар или нешто трето.

Kajgana Shop

На врв Bottom