Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
De Gea i Pogba bile kancer, more u fan klubov kakov kancer ima

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Член од
14 април 2012
Мислења
32.832
Поени од реакции
67.241

Koга вториот и Shteff Mathers и @Vladimir1984 не го бранат повеќе, знаеш дека ептен оплескал работа. Ја би сакал да ми кажеш што направи он, за да му дадат нов договор, или да викаме дека не е канцер?

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
Koга вториот и Shteff Mathers и @Vladimir1984 не го бранат повеќе, знаеш дека ептен оплескал работа. Ја би сакал да ми кажеш што направи он, за да му дадат нов договор, или да викаме дека не е канцер?
OK e da bidat meta na kritika ali da kazes deka se kancer mislam deka e premnogu.Sto napravile? za Pogba i neam nesto posebno da go pofalam, ama za De gea ke ostavam sami da si odgovorite.

Член од
24 јануари 2015
Мислења
1.834
Поени од реакции
1.309
OK e da bidat meta na kritika ali da kazes deka se kancer mislam deka e premnogu.Sto napravile? za Pogba i neam nesto posebno da go pofalam, ama za De gea ke ostavam sami da si odgovorite.

На пример Погба денес не кошташе 2 бода. Да не се враќаме поназад. Мислам дека е доволно.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Член од
14 април 2012
Мислења
32.832
Поени од реакции
67.241

Не го спомнувам Де Геа, и има причина, пола деценија ни беше убедливо најдобар играч, има кредит. Тоа што посака да си замине во Реал, за мене ке му остави дамка, ама за цигово конкретно зборувам.

Цел договор му помина на потенцијал, на тоа колку добар може да биде, а не што игра на терен. Глупо суштество што 5 години не научи дека не може да се понашаш на терен како да си сам и да губиш топки во опасна зона. Денес првично се стави себе во прв план, да не го удри топката по лице. Какво курвинско понашање.

Тоа што го прави надвор од теренот е комплетно друга тема, од неговиот агент што го нуди по Сити, Реал, Јуве, до брат му што има повеќе гостувања на клупската телевизија на Реал од Флорентино Перез. Ниту еднаш канцеров не искочи да се огради од коментарите на агентот, на брат му. Аут. Донеси играч на кој му се игра фудбал, ме боли уво ако клубот изгуби на маркетишки план, ова е фудбалски клуб.

Ако му дадат нов договор, ке се потврди само она што веќе долго време е јасно, дека сме бизнис првично, па потоа фудбалски клуб.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
Ако земеме да гледаме кој колку бода не коштал треба цел тим да го шитнеме.Ок еве ја сум да го дадеме Погба за некоја смешна сума, а еве Де Геа да го трампаме за Кепа/

Член од
14 април 2012
Мислења
32.832
Поени од реакции
67.241
Ако земеме да гледаме кој колку бода не коштал треба цел тим да го шитнеме.Ок еве ја сум да го дадеме Погба за некоја смешна сума, а еве Де Геа да го трампаме за Кепа/
Не, ке го чуваме канцерот на 500,000 плата.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Мене никогаш не ме нервираат индивидуални грешки, и никогаш не им судам на играчите по тоа. И најголемите играчи имале пацерски грешки. Денес не ме изнервира Погба со пеналот, тоа е инстиктивно и секому може да се случи, ме изнервира што ништо не одигра на мечот. Ама од друга страна цела екипа делува исцедено, ќе биде опето со Лестер. Цела среќа што се десеткувани со повреди, и што може да ги чекаме на контри. Тотенхем ги уби на контри минатото коло.

Последно уредено:
Член од
24 јануари 2015
Мислења
1.834
Поени од реакции
1.309
Има разлика да изгубиш бодови во 3-то, 5-то или 20-то коло. Ама во 37-мо или 38-мо кога се решава сезоната е многу позначајно.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
Ок ја сум да го дадеме али прво да се обезбеди негова замена, не после да биде плачење овде.Инаку не ми е дојдено ич до Погба,највеќе изреагирав за тоа што се фрла со дрва и камења по Де геа и кога треба и кога не.
Автоматски споено мислење:

Ок ја сум да го дадеме али прво да се обезбеди негова замена, не после да биде плачење овде.Инаку не ми е дојдено ич до Погба,највеќе изреагирав за тоа што се фрла со дрва и камења по Де геа и кога треба и кога не.

Член од
21 февруари 2011
Мислења
385
Поени од реакции
487

КАНЦЕР дечки, КАНЦЕР... што побргу се ослободиме од двајцата толку побргу тимот ќе се врати на правилен пат. До кога ќе го правдаме Де Геа и ќе чекаме да врати форма од пред 3+ години? Или дека нѐ вадел од гомна па сеа ко припејд да е, може да прави глупости уште 5 години? Циганот не го коментирам, 100 милки играч што игра една во 20 утакмици на ниво... не фала

Член од
24 јануари 2015
Мислења
1.834
Поени од реакции
1.309
Ливерпул денес прими 3 комада од Челзи, ама за разлика од нас им збрца 5.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.427
Поени од реакции
7.118
Јунајтед од Астон Вила навака е криминален. Голем е падот во формата на сите играчи, пред се поради катастрофалната физичка спремност. Со Вила и Палас некако се извадивме пред се поради тоа што они се доста лоши. Палас дури и ми делуваа како да се подобриот тим на терен, константно притискаа, високо искачаа, држеа топка. Најголем кривец за ова е Оле. Исто и како првите утакмици кога го назначија, ги прегоре играчите играјќи ги едни исти, ротација не постои за него. На ваков згуснат распоред мораше повеќе да играат и Фред и Мек Томинеј. Вака влегуваа повремено од клупа, по 20-тина минути и сега во најбитен период и двајцата се надвор од ритам. Друга катастрофална одлука е тактиката. Што е ова бе, Мурињо или Оле, Јунајтед се брани и не може на ебаните Саутемптон и Вест Хем да им земе топка, да држи темпо, од 60-та минута играме на контри. Се браниме. Брука. Испичкани сите од тренер до играчи, за ебано 4-то место. Ова само покажува дека ни тренерот, ни играчите не се дораснати и немаат менталитет за титули и да го вратат Јунајтед во борба за титула. Далеку е моменталниов Јунајтед од било какова борба за ПЛ, а камо ли за ЛШ.
Многу му фали на тимов, од играчки кадар. Почнувајќи од одбраната, штопер кој ќе биде брз, кој ќе може да ги надополнува спорите Мегваер и Линделоф. Баи е цел живот повреден. Замена за Бисака. Го имаме Далот, али дечкото дојде повреден и остана повреден. Денес требаше да стартува пред Менсах, али ајде. И онака никаква улога немаше дефанзивно Менсах, немаше работа усвари, а офанзивно зјаеше таа страна прво полувреме, дечкото нема поима во офанзива. За срединава, исто треба дмф што ќе биде прв избор, а Матиќ да биде за ротација. Реално Матиќ е спор, премногу допири има со топка пред да се ослобиди, никако не му одговараат екипи кои имаат висок пресинг и кои не се плашат да нападнат. За екипи ко овие од долен дел на табела кои се бранат е добар, да одмори играч. Никако не е тип на играч што може да игра секој викенд, а камо ли на 3 дена. Погба е предефанзивно поставен, срамота е Погба да ти стои на 40 метри кога напаѓаш, противникот ти се брани со 9,10 играчи на 30 метри и Матиќ ти е поставен дури и понапред од него. Мора и офанзивен среден да може да ги одмори Погба и Бруно. Реално ни Фред, ни Скот, не се приближно добри офанзивно како првиве двајца. Мата и Переира не ги ни рачунам. Ако успеат Грилиш да го соберат ќе завршат работа. Десно крило е маст бај. Нека даваат пари за Санчо или некое друго асално десно крило. Гринвуд колку и да е добар, сепак не е крило. Детето е шпиц. Се гледа дека го влече да иде накај средина. Нормално е и премлад па не можеш да се потпреш на него, да ти биде главно крило, очекувани се падови во формата на таа возраст.

За утакмицава никој нема преодна оцена. Погба ќе биде на мета поради пеналот, али реално 99% од играчите така би реагирале кога им иде таква топка у фаца дирекно. Тоа е рефлекс. Ретки се случаите ко Видиќ кои би поставиле глава на таква топка. Само некој штопер, би реагирал така.
Рашфорд денес беше најмизерен од сите. Пасеви на 2 метри не можеше да погоди. Ни еднаш не се врати во дефанзива или да притрча да помогне. Се влечеше ко црево, цела утакмица. Кога ќе почне со петине негови да подава, црева ми се превртуваат. Секад кога игра вака лошо, он пробува некои пети, нормално никад му немаат успеано.
Пак во наши раце е се, али како играме под притисок, какви пичкици се и тренерот и играчите, не сум оптимист за со Лестер. Не ни одговара таквиот стил на игра, високиот пресинг, иако и они после паузава се доста лоши. Добро е што и Вулфс има за што да играат против Челзи.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.832
Поени од реакции
67.241
Автоматски споено мислење:

Пишав на претходна страна, зимај Невес, и дај го овој кај год можеш за пристојна сума. Невес го има тој долг пас како шарлатанов, така да, во плус ке сме со work rate-от што го има Невес. Да не зборам дека Невес е господин за овој во манири.

Мене никогаш не ме нервираат индивидуални грешки, и никогаш не им судам на играчите по тоа. И најголемите играчи имале пацерски грешки. Денес не ме изнервира Погба со пеналот, тоа е инстиктивно и секому може да се случи, ме изнервира што ништо не одигра на мечот. Ама од друга страна цела екипа делува исцедено, ќе биде опето со Лестер. Цела среќа што се десеткувани со повреди, и што може да ги чекаме на контри. Тотенхем ги уби на контри минатото коло.
Проблемот е што не игра ништо приближно за човек што е платен за сумата која е платен, ниту за репутацијата која ја има, веќе долго време. Дојде еден Бруно Фернандеш од Португалска лига и му покажа како треба да се игра за клубот. А не е дете од Академијата.

И не му е прва дебилна грешка. Секој може да згреши, ама овој е дебил.
- Направи пенал со ливерпул кога ја крена раката од корнер
- Направи глуп црвен картон против Арсенал кога водевме, и пропушти 3 утакмици кога најмногу ни требаше
- Ова денес е само капак на све

Мислењето за него не ми е оформено од пеналов денес, туку од неговото залагање изминативе 4 години. Денес само беше капак на све.

Kajgana Shop

На врв Bottom