Најекономично греење и ладење

Член од
8 мај 2020
Мислења
77
Поени од реакции
147
А извини кои се предностиве на twin rotary? Иначе да го гледав моделов сузуми 22 ама некако мислам подобро е 5.5 и изборов ми паѓа измеѓу сузуми 18 и fujitsu KTM 18, за сузуми имам цена 67500 а ктм 68100 и двете се twin rotary (кое што не ја знам предноста од обичниве) и сега незнам модулација на КТМ
Twin Rotary ти е голема предност кај инвертер уредите, многу полесно постигнува зададена температура доста поубаво се справува со поектремни температури и вади доста повеќе KW баш тогаш кога ти е најпотребно :) - Претежно ова Twin Rotary има кај помоќните уреди кои повеќе се екплоатираат, но го има и кај одредени ексклузивни модели како DAISEKAI на Toshiba и во помалите единици, и со тоа се доста поефикасни во нивната намена, а и поповерливи. Инаку секогаш кога се може е поубаво да се има снага плус, зависно од просторот кој се загрева- лади. Е сега ти најдобро си го познаваш просторот и секако изборот е твој. Во поглед на Suzumi серијата ти е една од најдокажаните од моделите на Toshiba( можеш да најдеш многу убави искутва на форумов) Се надевам моето мислење и искутво ке ти помогнат.
Секое добро.

Член од
9 август 2017
Мислења
51
Поени од реакции
43
Twin Rotary ти е голема предност кај инвертер уредите, многу полесно постигнува зададена температура доста поубаво се справува со поектремни температури и вади доста повеќе KW баш тогаш кога ти е најпотребно :) - Претежно ова Twin Rotary има кај помоќните уреди кои повеќе се екплоатираат, но го има и кај одредени ексклузивни модели како DAISEKAI на Toshiba и во помалите единици, и со тоа се доста поефикасни во нивната намена, а и поповерливи. Инаку секогаш кога се може е поубаво да се има снага плус, зависно од просторот кој се загрева- лади. Е сега ти најдобро си го познаваш просторот и секако изборот е твој. Во поглед на Suzumi серијата ти е една од најдокажаните од моделите на Toshiba( можеш да најдеш многу убави искутва на форумов) Се надевам моето мислење и искутво ке ти помогнат.
Секое добро.
Дадада фала на инфото, а и как Сенсира 5.0 има исто twin rotary? И кај fujitsu ktm18?

Член од
8 мај 2020
Мислења
77
Поени од реакции
147
Дадада фала на инфото, а и как Сенсира 5.0 има исто twin rotary? И кај fujitsu ktm18?
Sensira ти е влезен модел, не би требало да се споредува со инвертер од друг ранг. Kaj останатиот модел на Fujitsu KMТ 18 немам некое мислење како би ти споредил и дали има Twin Rotary и во кој ранг би дошла.
Секое добро.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.532
Поени од реакции
2.828
Прегледај го приврзокот 259626

еве најдов една стара слика кај што планирав да ставам парно едно време со котел на пелети ама баталив тој муабет пошо некако скапо ми искача математиката...

мало објаснување да го доловам моментот... климата постоечка која сакам да ја заменам стои на деснит дел од сликата кај што пишшува ЈУЖНА СТРАНА и дува према комодата односно према ходникот ( правец на дување ).. поентата е да се грее цел тој салон од 32 квадрата и собата во горен лев агол која што е 15 квадрати малку сум скептик дека ке може да се загрее таа соба пошто е оддалечена некои си8 метра од климата и вратата е на бочна страна.. да беше директно некако можда ке успееше ама вака....

во однос на изолација на цела куќа имам 5ка стиропор од надворешна страна и на надворешните ѕидови имам 3ка од внатрешна страна.... кај што е оџакот лепенка сум со комшијата до мене и тој дел ми е јако изолиран... над мене има спрат односно др фамилија кој што исто така се грее во зимен период а на северната страна имам изолација од 8 сантима од надворешна страна...

колку за споредба во зимен период дневната и двете соби со најобичнно каминче сум ги греел и тоа убаво загреани па дури и сум оставал каминот намерно да изгаси а во една зима не сум успеал да потрошам 5 кубика дрва....

се надевам дека добро ја објаснив сликата па сега давајте мислења и совети дали да биде дајкин дали куперхантер дали гри тошиба или што и да е....
Mislam deka so Amber 3.5kw ke zavrsis rabota. Mokna klima.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
9 август 2017
Мислења
51
Поени од реакции
43
Sensira ти е влезен модел, не би требало да се споредува со инвертер од друг ранг. Kaj останатиот модел на Fujitsu KMТ 18 немам некое мислење како би ти споредил и дали има Twin Rotary и во кој ранг би дошла.
Секое добро.
Значи сузуми плус е боље избор од сенсира така ?

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.532
Поени од реакции
2.828
Covekot e od Energija-Toshiba, I ti go prasuvas sto e podobro.
Aj pogodi sto ke ti kaze.

• Ми се допаѓа
Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.532
Поени од реакции
2.828
Cena/Performansi e na strana na Gree, toa e realnosta.
Ako nekoj insistira na nalepnica toa e drugo.

• Ми се допаѓа
Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.392
Cena/Performansi e na strana na Gree, toa e realnosta.
Ako nekoj insistira na nalepnica toa e drugo.
Da ne bea Gree Midea Tosot Vivax Haier uste ke plakavme preskapi klimi ( so japonska Lepenka ) so mnogu slabi performansi a previsoki ceni za razlika od kinezite znaci da ne bea kinezite uste ke se ladevme so ventilator od plasticarska i ke se greevme so drva i jaglen kako vo 19 vek. Toa e Fakt Blagodarenie na kinezite mnogu luge si dozvolija ekstra inverter klimi so dobri specifikacii za prifatliva Cena i se Ladat i Great ekonomicno.

Член од
9 мај 2020
Мислења
49
Поени од реакции
78
Многу поважно, монтажата гледај да е по сите прописи многупати кажани овде. 30% од перформансите на една клима зависат од монтажата и грешките при монтажа скапо чинат и тешко се поправаат.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Последно уредено:
Член од
8 мај 2020
Мислења
77
Поени од реакции
147
Значи сузуми плус е боље избор од сенсира така ?
Дефинитивно. Различни класи на модели се не би требало да се споредуваат.
Автоматски споено мислење:

Нема да згрешиш со било која од тие. Сузуми 18 споредувај со даикинот, не 16ка.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Сенсирата треба да ја споредува со моделот Seyia само така би било адекватно.

Последно уредено:
Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.992
Da ne bea Gree Midea Tosot Vivax Haier uste ke plakavme preskapi klimi ( so japonska Lepenka ) so mnogu slabi performansi a previsoki ceni za razlika od kinezite znaci da ne bea kinezite uste ke se ladevme so ventilator od plasticarska i ke se greevme so drva i jaglen kako vo 19 vek. Toa e Fakt Blagodarenie na kinezite mnogu luge si dozvolija ekstra inverter klimi so dobri specifikacii za prifatliva Cena i se Ladat i Great ekonomicno.
Лепи, сето тоа океј, со достапните цени на кинеските брендови за луѓе со ограничен буџет...
Ама на човек кој дошол тука и изјавил дека има солиден буџет, или парите не му се проблем и сака да купи добра клима, ти да му предлагаш висока серија кинеска со иста цена и јачина како висока серија јапонка е лудило!
И кај ќе се пикаш кога ќе ја намалат 50% цената на кинеската?
Башка тоа, да го убедуваш дека е само лепенка го прашање, а тој бара мислење од луѓе што се понавлезени во тематикава воопшто не ме бендисува.

Јасно ми е дека половина од активните членови тука се продавачи и секој навива за својот бренд ама ова е форум бе луѓе, не е саем.
Бидете бар малку објективни...

Што убави ривјуа прават русиве.... вака да може човек да си види пред да купи.

И од klimi.mk почнаа едно време, направија 2-3 вакви приближно слични ривјуа.... ама не знам зошто прекинаа.

Не ќе да е само лепенка бе?

Член од
6 август 2018
Мислења
58
Поени од реакции
101
TOSHIBA Suzumi Plus inverter клима уреди (R32):

• A++ / А+ висока енергетска класа при ладење /греење
• зголемени капацитети и опсег на работа на ладење /греење
• најнова Toshiba TWIN ROTTARY компресорска технологија
• COP = 3,61 и SCOP = 4,40 фактори на ефикасност
• 7 во 1 IAQ антибактериски филтрирачки систем, функција на самочистење
• „3D smart” проток на воздух
• ”dustless coil coating” премаз на изменувачот од внатрешната единица за нефаќање на прашина
• Eurovent сертификат
• опсег на работа ладење – надворешна температура од -10 ÷ 46°C
• опсег на работа греење –надворешна температура од -15 ÷ 24°C

Ве очекуваме во нашите салони на ул. Лондонска 1А, Скопје или во ново отворениот продажен салон на Енергија во Визбегово (до Пантер Мис) (инвертер клима уреди, топлински пумпи, VRF системи, чилери, вент.конвектори итн.) или контактирајте не на info@energija.com.mk или на 02/3061-466.
*Акцијата трае додека има залиха.

za kajgana (1).jpg

За било какви дополнителни информаци, обратете се на info@energija.com.mk или телефонските броеви:
+389 (0)2 3061 466
+389 (0)2 3061 467
+389 (0)72 213 590

http://energija.com.mk/

Член од
8 мај 2020
Мислења
77
Поени од реакции
147
Еве ви убаво видео на тема Twin Rotary компресор, убаво и сликовито објаснето.
Бујрум

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom