Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Тст е климата, за греење на соба од 20-21 квадрати со пвц врата и прозори. Пуштена е накај 14 часот, на 28-29С°.
Пуштена е накај 14 часот, на 28-29С°.
I ?
Ako vo 14 e pustena vo 19h dojdi toplo ke bide, sto e problemot?
Ako ja pustis vo 14 i dojdes vo 15 a ti e ladno , ke ti tekne deka porano treba da ja pustis

Тст е климата, за греење на соба од 20-21 квадрати со пвц врата и прозори. Пуштена е накај 14 часот, на 28-29С°.
Jas imam TST 3.5kw i sum prezadovolen ja pustam vo 6 sabajle ja gasam vo 23 casot noke ne ja ostavam bidejki spijam vo prostorijata i nemozam na toplo da spijam ne sum naviknat e sega ako ti ne spies kade sto ti e klimata ne ja gasi neka raboti 24/7 jas ja pustam na 23°C na FAN 2 momentalno mi e na 24°C i siper e vo prostorijata taka da ako spies kade sto ti e klimata gasija ako nespies tamu togas ne ja gasi jas ja gasam bidejki spijam kade sto mi e montirana klimata a pri spienje mi smeta toplo.

@L.i.n.a.a
Koga ne si doma stavaj ja na 20°C koga si doma na 24°C ili 26°C zavisi dali sakas potoplo pak ke kazam ako ne spies vo prostorijata kade sto ti e klimata togas najdobro najekonomicno e da ne ja gasis da raboti nonstop 24/7

Netocno
Daisekai serija 10 seuste ne e ni proizvedena poslednata verzija e 9ka
Zoxor ima Daisekai 6ta serija
Прегледај го приврзокот 226658
a moze da se 6 komada kako sto kazuvas kaj nego instalirani, 3 bea na slikata zatoa i 3 napisav, nebitno, mrazulcite se gledaat i nspisal deka ke treba da gi pusti grejacite, za gjabe ne gi stavil. Problemot e sto lesno ne se mestat, treba 12dupki da se izbusat za da go fiksira grejacot, treba stegi da imas i od niv da netece voda.
Прегледај го приврзокот 226659
Se misli na golemina ne serija

@mdeni Ne se razbiram od gradeznishtvo, ama go prashav tatko mi, samo beton bilo kaj erkerite, nemalo cigli, ne znam sega tochno shto znachi toa.
@FlegmaFX Malterisana e, ako ti bese toa prashanjeto.

Kako i da e, ke ja sredam rabotata.

@Strelec Od site na forumov, bash ti se pogodi degenerichki komentar da dajsh. Te drzit ljubomorata gledam sho ne zedov Gree. Kako i mnogu drugi, taka i jas koga prv pat se zapoznavav so nachini na greenje imav ogromna doza na skepticizam za greenje na klimi i se gledat to vo mojot post sho go iskopa ri od pred 3 godini. I ne gledam nishto strashno tuka, edino shto mdeni, za razlika od tebe, ne e debil i fino lepo si mi odgavaral, i za chudo ne sakashe nishto da mi prodajt. Mnogu si zloben brat, teshko decata sho si gi vospituvash.

Ајде следниот
Мене климата премногу ми грее и малку ми троши. Што може да биде? На издув дава 55 степени а надвор е -5 со 70% влага у реду ли е ова или да се шалтам на Gree пошто ова не се трпи.
За еден другар прашувам.

Те поздравува Mitsubishi FH50
11Untitled.png44.pngqwert.png

Мене климата премногу ми грее и малку ми троши. Што може да биде? На издув дава 55 степени а надвор е -5 со 70% влага у реду ли е ова или да се шалтам на Gree

Za 1500 jevra kolku sto kosta kaj nas klimata tvoja ako ne ti gi vadi tie 55C treba da se frlis sosve nea niz prozor...

@mdeni Ne se razbiram od gradeznishtvo, ama go prashav tatko mi, samo beton bilo kaj erkerite, nemalo cigli, ne znam sega tochno shto znachi toa.
@FlegmaFX Malterisana e, ako ti bese toa prashanjeto.

Kako i da e, ke ja sredam rabotata.

@Strelec Od site na forumov, bash ti se pogodi degenerichki komentar da dajsh. Te drzit ljubomorata gledam sho ne zedov Gree. Kako i mnogu drugi, taka i jas koga prv pat se zapoznavav so nachini na greenje imav ogromna doza na skepticizam za greenje na klimi i se gledat to vo mojot post sho go iskopa ri od pred 3 godini. I ne gledam nishto strashno tuka, edino shto mdeni, za razlika od tebe, ne e debil i fino lepo si mi odgavaral, i za chudo ne sakashe nishto da mi prodajt. Mnogu si zloben brat, teshko decata sho si gi vospituvash.
Еркерите се бетон секаде. Нормално. Затоа мора да се изолираат од надвор. Пожелно со 10цм. А остатокот може со 5цм.

Тоа е јасно.

Другите 2 работи се потешки што ти ги кажав.

@Fikshe1989
Прави што ќе правиш само немој да си помислил да ставаш внатрешна изолација. Барем не на памет и не без совет од стручно лице.
Нема да можеш да се одбраниш од мувла.
И во никој случај внатрешна изолација со стиропор.
Си има ред за тоа. Прво паропропусна фолија, па камена волна па уште еднаш паропропусна и кнауф одозгора.
Битно, со стручњак за ова.

Батали го злобникон. Во Охридска банка имаш GEFF кредити кои можеш да ги истантелиш на 1500 денари рата. Се преговара за ова
Не се сите ко него да земаат кредит за на одмор (на пример)

@Fikshe1989
Прави што ќе правиш само немој да си помислил да ставаш внатрешна изолација. Барем не на памет и не без совет од стручно лице.
Нема да можеш да се одбраниш од мувла.
И во никој случај внатрешна изолација со стиропор.
Си има ред за тоа. Прво паропропусна фолија, па камена волна па уште еднаш паропропусна и кнауф одозгора.
Битно, со стручњак за ова.

Батали го злобникон. Во Охридска банка имаш GEFF кредити кои можеш да ги истантелиш на 1500 денари рата. Се преговара за ова
Не се сите ко него да земаат кредит за на одмор (на пример)
nema da stavam vnatreshna izolacija. Ke stavam nadvoreshna. I ke baram ECO kredit koj sigurno nema da e 30000 evra, ne znam od kaj mu dojde taa brojka.... 8000-9000 evra ke me koshta nekade.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom