Најекономично греење и ладење

Член од
9 август 2017
Мислења
51
Поени од реакции
43
Здраво некој со искуства за suzumi plus 18, и daikin sensira 5.0, или fujitsu KMA 14?? Или предлог за клима до 67 000?
Автоматски споено мислење:

Здраво некој со искуства за suzumi plus 18, и daikin sensira 5.0, или fujitsu KMA 14?? Или предлог за клима до 67 000?
Би ве замолил без глупави коментарии коментари од стручњаци кои што немаат клими итн..само некој СО ИСКУСТВО што користи јапонска клима и може да ми помогне во изборов ако може и инфо за потрошувачка итн..

Последно уредено:
Член од
7 јануари 2015
Мислења
955
Поени од реакции
629
Мислење за TUNDRA GREEN AS68TEBHRA-CL/1U68REFFRA
Или алтернатива

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Член од
8 мај 2020
Мислења
77
Поени од реакции
147
Автоматски споено мислење:

Би ве замолил без глупави коментарии коментари од стручњаци кои што немаат клими итн..само некој СО ИСКУСТВО што користи јапонска клима и може да ми помогне во изборов ако може и инфо за потрошувачка итн..
Јас би ти дал мислење за моделот Сузуми Плус 18 - Предносите се следниве:
- Мid Tier класа
- Twin Rotary компресор
- 3Д Проток на воздух
- Hi Power поставување
- On-demand defrost
- Потрошувачката ти е на минимално ниво на модулација почнувајќи од 0.16 до 1,75 и COP од 3.75.(за греење)
- Предност голема кај моделите на Тошиба посебно моделите на Сузуми е баш оваа ниска модулација која што уредот го прави ултра ефикасен.

Овие карактеристики се огромен плус, но чисто како совет зошто се споменува предлог до 67000 ден, би ти предложил да ја видиш тековната акција на Тошиба Сузуми Плус 22 моделот кој што сега ти е по цена од 70.000 ден, а е со многу добар опсег на работа и сите горенаведени карактеристики но помоќен, а ценовно дури и поисплатлив од Сузуми Плус 18.
Се надевам ќе ти помогне мојот совет.
Секое добро.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.392
Јас би ти дал мислење за моделот Сузуми Плус 18 - Предносите се следниве:
- Мid Tier класа
- Twin Rotary компресор
Toshiba ima Twin Rotary kompresor samo vo 7-kw inverter klimi vo 3.5kw 5.5kw Toshiba nema Twin Rotary kompresor tuku single rotary compressor.

Член од
2 август 2014
Мислења
1.783
Поени од реакции
4.144
Предност голема кај моделите на Тошиба посебно моделите на Сузуми е баш оваа ниска модулација која што уредот го прави ултра ефикасен
Netočno i sosema pogrešno. Toa samo pridonesuva za poudobno da se čustvuvate i nudi pogodnosti klimata da raboti bez on/off režimi vo pomali prostorii i vo periodite koga nadvor e potoplo, vo prelaznite denovi pomeđu esen zima i zima prolet. Sigurno deka e korisno nisko da modulira, ama deka poradi toa troši pomalku od nekoja što ne može ispod 300W na primer e NETOČNO.
Pak će povtoram klimite ne trošat tuku prostoriite, a tie samo ja nadopolnuvaat izgubenata energija.
Da ne me razbereš pogrešno, klimata e super, tvojot muabet za modulacijata ne čini.

Член од
8 мај 2020
Мислења
77
Поени од реакции
147
Toshiba ima Twin Rotary kompresor samo vo 7-kw inverter klimi vo 3.5kw 5.5kw Toshiba nema Twin Rotary kompresor tuku single rotary compressor.
Грешка си не знам од каде ти е инфото. Во моделите од 18,22,24 кај Сузуми е секаде Twin Rotary. Кај Seiya e само кај Seiya само кај 24. Можеш слободно да провериш и во сервисните кои што се ширум достапни за било кој регион онлајн.
Секое добро.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.392
Не дека нема, ал е скап.
Си го видел Daiseikai моделот?
Ovoj e toj model ?

Ima odlicni specifikacii ali za nas Mk standard e preskap !!! treba da ima i poevtini modeli so Twin Rotary kompresor za da moze sekoj da si gi dozvoli.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Klima montirtana i posle 2 sata rabota, poplava vo soba! Znae nekoj sto e problemot?
Sea ovie od gree ke ti recat ti voda si i prskal. Inace novive gree klimi imaat dodatna opcija vgraden tus, za toa voda kape od nea.
Baraj gi, i ko sto ti spomnaa baraj si i osteta bidejki nepravilna instalacija e edinstvena pricina za voda da kape vnatre.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.532
Поени од реакции
2.828
Sea ovie od gree ke ti recat ti voda si i prskal. Inace novive gree klimi imaat dodatna opcija vgraden tus, za toa voda kape od nea.
Baraj gi, i ko sto ti spomnaa baraj si i osteta bidejki nepravilna instalacija e edinstvena pricina za voda da kape vnatre.
Lele uplav od Gree.
Nikoj nit go spomna, vie odma GREE.
Ajde imate uste malce, posle toa placenje vo hor.
Ide iznenaduvanje.... lele kolku ke ima placenje.... ke bide smeski

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.992
Ovoj e toj model ?

Ima odlicni specifikacii ali za nas Mk standard e preskap !!! treba da ima i poevtini modeli so Twin Rotary kompresor za da moze sekoj da si gi dozvoli.
Прескап, да, би се сложил!
Замисли, овој модел на Toshiba лани летото, ја имаше истата цена со кинескиот Gree U-Crown 12ка = 72.990 денари !!!!

Сакаш доказ ценовник од лани лето, уште го чувам во Downloads?
Cenovnik-za-Carrier-Toshiba-i-Haier-klima-uredi-Fevruari-2019.pdf

Еве ти и од U-Crown 12ка, види си по која цена го продаваа пред да го намалат.

Daiseikai-13.png U-crown-12.png

Епа за исте паре и иста јачина, врвен модел Toshiba или врвен модел Gree??? изборот е твој!

Кутри јас.... чекав да пуштат некој попуст на Toshiba-та, a тие го поскапија на 77.990 денари.

Сега ми е многу јасно зошто! И уште еднаш ќе пишам, набиените цени на врвните кинески модели само им ја кренаа цената на врвните јапонски модели на МК пазарот на клими.

Attachments

Член од
31 декември 2019
Мислења
380
Поени од реакции
492
Jakiot pazar vo makedonija ve gleam kako pisuvate ko da ziveete na druga planeta.....zasto nema twin rotary poeftini od toshiba da moze da si dozvilime nie vo mk epa zatoa sto za drzavite kade sto ima pazar za nekolku dena ne shibaat so prodazba kako sto vo mk se prodava za cela godina ete zatoa sto sme nebitni kako pazar ni 2miliona narod ne sme edno predgradie na golem grad....a koga namalija kinezite so cena zasto japoncite ne namalija nekako logikava ko ednonasocna ulica e

Член од
27 мај 2008
Мислења
164
Поени од реакции
29
Uste cekam da dojdat! Vo ponedelnik ke se javam da vidam kaj e problem. Za montaza plateno 80e! Imam i video kako dokaz.

Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.992
Jakiot pazar vo makedonija ve gleam kako pisuvate ko da ziveete na druga planeta.....zasto nema twin rotary poeftini od toshiba da moze da si dozvilime nie vo mk epa zatoa sto za drzavite kade sto ima pazar za nekolku dena ne shibaat so prodazba kako sto vo mk se prodava za cela godina ete zatoa sto sme nebitni kako pazar ni 2miliona narod ne sme edno predgradie na golem grad....a koga namalija kinezite so cena zasto japoncite ne namalija nekako logikava ko ednonasocna ulica e
Остај ти јакиот-слабиот пазар, има добра заработка особено на кинезаријава од висок рејнџ....
Ти по одговоров ми личиш ко да си ја платил U-Crown-от 70 и кусур илјадарки, ако е така дај сподели филингот каков ти беше кога ја пуштија 45% поефтино?
Мислиш ли дека реално си ја платил или дека добро те потстрижиле?

Кај јапанците, Toshiba спуштија ете некои модели за ~10%
Ама ко да не оди паралелно логикава, батали ако тоа го очекуваше.... the damage is done!
Бар ја баталив....

Kajgana Shop

На врв Bottom