Најекономично греење и ладење

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.498
За мојата се однесуваше. Мојата е баш таа FTXF50A. Сеа за сеа е топ.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Izvini ama dosega nemozam da najdam deka imas Daikin ne pa toj model...ovde koga nekoj ke kupi klima Realno....si stava sliki od klimata sto ti go nemas napraveno ;)
Автоматски споено мислење:

Ева ја , Super GLZ, 10+ години, нема мака ден денешен. У автосервис монтирана.

Ako mislese Galanz deka e taa..

Член од
9 мај 2020
Мислења
49
Поени од реакции
78
Izvini ama dosega nemozam da najdam deka imas Daikin ne pa toj model...ovde koga nekoj ke kupi klima Realno....si stava sliki od klimata sto ti go nemas napraveno ;)

Ako mislese Galanz deka e taa..
Моја грешка, не сум се пофалил , еве

Член од
9 мај 2020
Мислења
49
Поени од реакции
78
Wow pa dobro si ja namontiral :)
A si videl Ururu ? E taa e do -25, ke ti pustam slika komsijava ja ima ;)
Сеа не веруваш дека е моја или што ти е поентата? Сакаш нова слика да ставам да ти докажувам? Или фактурата да ти ја сликам ако сакаш

Zik

Член од
9 декември 2019
Мислења
58
Поени од реакции
57
Сеа не веруваш дека е моја или што ти е поентата? Сакаш нова слика да ставам да ти докажувам? Или фактурата да ти ја сликам ако сакаш

Снимај краток документарец :ROFLMAO:

Член од
29 август 2008
Мислења
5.733
Поени од реакции
4.130
Моја грешка, не сум се пофалил , еве

Koj bese prethodnata strana sto se inaetese deka ne treba krug na bakarot na nadvoresnata ...??sto mu teknalo i na ovie ics sto ti napravile toa bilo samo za r22 freon od pred 15godini ... vidigi ti niv bez mozok ti stavale bakar+ da ti zemat samo pari ...

Член од
3 јуни 2016
Мислења
369
Поени од реакции
642
strelco strelco pak si se pustil vo potera gledam pak kapilarki nesto trubis pak TOL, abe do vcera neli TOL bese za neuceni priglupi sto veruvaat na sertifikati, sega mnogu nesto se palis na niv otkako galickive se vide deka se ustvari obicen kinez kako i site drugi kineski marki. nesto si se zbrkal. ubavo ti vikaat lugjeto ne vregaj po drugite, teraj si go galickoto oro i daleku si od expert, priucen od kineski upatstva i prezentacii loso prevedeni na angliski.

Член од
29 септември 2019
Мислења
20
Поени од реакции
8
@Goosy stavi Sliki od Klimata od vnatresnata i nadvoresnata edinica kolku metri bakarni cevki ti stavija koj ti ja montirase ( koj servis ) i dali ja vakumiraa klimata ?
I za ubavo Ladenje i Greenje so klima mora filtrite da se perat so mlaka voda i sampon 2 pati vo mesecot.
Има 3 метри ги исправ пак исто..за вакумирање незнам, филипо е монтер и др клима тој ја монтираше проблем нема..попосле слики ќе ти пратам му се јавив ќе дојдат да видат што е

Член од
29 август 2008
Мислења
5.733
Поени од реакции
4.130
Има 3 метри ги исправ пак исто..за вакумирање незнам, филипо е монтер и др клима тој ја монтираше проблем нема..попосле слики ќе ти пратам му се јавив ќе дојдат да видат што е
Najubav.....e ovaj e toj montero so na kolegata muja sjeba klimata tosot......
Btw sigurno nemas 3m bakar,osvem ako e daleku vnatresna/nadvoresna a i nema ni vakum praveno....

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.392
Najubavo da dojde servis da ja proveri celata klima inaku Tosot e vrven brend moze kaj tebe pusta po malku freon kaj cevkite deka slabo ladi treba da ja proveri servis

Najubav.....e ovaj e toj montero so na kolegata muja sjeba klimata tosot......
Btw sigurno nemas 3m bakar,osvem ako e daleku vnatresna/nadvoresna a i nema ni vakum praveno....
Druze jas ne sum monter i da sakam nemozam da sum monter na klimi nemam moznost.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.733
Поени од реакции
4.130
Najubavo da dojde servis da ja proveri celata klima inaku Tosot e vrven brend moze kaj tebe pusta po malku freon kaj cevkite deka slabo ladi treba da ja proveri servis

Druze jas ne sum monter i da sakam nemozam da sum monter na klimi nemam moznost.
Ti ne me razbra ....sto kazuvam.....ovoj e toj monter sto baravte da kazam koj e ...koj pojma nema od klimi koj ne klava 3mbakar i ne vakumira...svati sega...?

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.392
Novi Vivax inverter toplotni pumpi Voda Vozduh

Член од
29 септември 2019
Мислења
20
Поени од реакции
8
eve ja klimata na 16 stepeni denes ja testirav malku e podobro ama ne e kako so bese na pocetok nemozam da slikam kaj so se ventilite od dr strana oti ne e proodno..

https://streamable.com/r51w1p eve i video

Attachments

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.392
eve ja klimata na 16 stepeni denes ja testirav malku e podobro ama ne e kako so bese na pocetok nemozam da slikam kaj so se ventilite od dr strana oti ne e proodno..

https://streamable.com/r51w1p eve i video
Obavezno monterot da gi bandazira cevkite pozadi nadvoresnata edinica so bela bandaz traka neznam zosto ne ti gi izbandaziral gi ostavil samo so fabrickata stiropor izolacija cevkite a ne treba taka zatoa sto so tek na vreme ke ispadne taa izolacija i cevkite ke ostanat bez izolacija samo bakar zatoa treba da gi izbandazira so bela bandaz traka

So samoto bandaziranje se zastituvaat bakarnite cevki i samiot bakar ima izolacija podobro ladi i gree klimata

Kajgana Shop

На врв Bottom