Инаку очигледно е дека ги стигна заморот, а со тоа и падот на концентрација која резултира со примање на 3 комада по натпревар во сопствената мрежа... додај на тоа што и пред паузата не играа најсјајно, еве го резултатот. Роналдо, Дибала, Бернардески, Бентанкур, Де Лигт, Квадрадо, Бонучи освен вечерва, сите овие играат нонстоп одкога е продолжено првенството, башка и тежок распоред имаа пред себе овие 4 натпревари.
Среќа е, а вооедно и чудо како уште се на прво место со 6-7 бода разлика...
Инаку очигледно е дека ги стигна заморот, а со тоа и падот на концентрација која резултира со примање на 3 комада по натпревар во сопствената мрежа... додај на тоа што и пред паузата не играа најсјајно, еве го резултатот. Роналдо, Дибала, Бернардески, Бентанкур, Де Лигт, Квадрадо, Бонучи освен вечерва, сите овие играат нонстоп одкога е продолжено првенството, башка и тежок распоред имаа пред себе овие 4 натпревари.
Среќа е, а вооедно и чудо како уште се на прво место со 6-7 бода разлика...
zatoa sto i drugite ekipi gi stigna zamorot (osven Atalanta, dominiraat ali bea epten nazad pred koronata) i nemaat kapacitet da drzat temp.. A veruvaj deka i Atalanta ke padne, ke kiksnat do kraj, duri mislam sega so Verona ke kiksnat, ne mozat stalno da igraat i oni so isti 11 dusi..
Summit between Agnelli, Nedved & Paratici during the last few hours. Sarri's situation at Juventus was among the topics they discussed. [SportMediaset]
Mauricio Pochettino is on Juve's shortlist of candidates should they sack Sarri at the end of the season, according to @mcgrathmike From Telegraph
SCUDETTO OR OUT!
Juventus will nonetheless be renovated & rejuvenated, while Sarri will be confirmed if he wins the league. [TS] https://t.co/y5n8oAJe56
After rejecting Roma in the last season, Fabio Paratici is willing to sell Higuain for €18m in the summer, River Plate, LA Galaxy & DC United are all interested but not willing to satisfy the demands of the Sporting Director. (Corriere Torino)
Моето скромно мислење за Јувентус, немојте веднаш да ми ги вадите очите. Не е проблемот Сари, или барем не е само Сари. Вистината е дека Јувентус нема доволно квалитет, посебно во средниот ред за да се носи со најголемите клубови. Ако го разгледате средниот ред на Јувентус, кои се состои од неколку набркани играчи од други клубови, и неколку копачи без грам креативност, не знам како мислите дека може клубот до европска титула.
За Италија е лесно, кога Интер ти е главен конкурент за титула, и завршува на четврто место.
Е нема квалитет, јбг. Може ќе им текне да купат нешто летово.
Кедира колку и да е умрен, фали у тимов. Колку толку може да крене квалитет, а полошо да биде не може.
Ама и Сари има проблем, посебно со улогата на Матуиди. Тој треба да биде што е можно поназад, и да „тепа“ противници. Тој му дал улога, иди напред, 123234 контри усеруе. Другите, се какви што се.
Former Juventus midfielder Alessio Tacchinardi warns the current squad are ‘playing with fire’ and letting Maurizio Sarri down. ‘Aaron Ramsey and Adrien Rabiot have to wake up.’
The Bianconeri picked up just two points from the last three rounds, scraping draws with Atalanta and Sassuolo, while beaten by Milan despite going 2-0 up.
“I thought it was Sarri asking them to do this, but now I’ve become convinced the players just aren’t delivering what he wants,” Tacchinardi told La Gazzetta dello Sport.
“It’s their fault more than the coach, as they play for about 20 minutes and then lose intensity. They are playing with fire, because if the title race goes down to the last day, it’s going to be a disaster and also affect their form going into the Champions League.
“Juve have to win the Scudetto early, then start taking a breather and rest ahead of Lyon.”
Inter are now in second place and only six points behind the leaders, albeit with an inferior head-to-head record, meaning that if they did finish level at the top, Juventus would still take the title.
“I don’t see the adrenaline in the defence that comes from man-marking. They get distracted and concede absurd goals,” continued Tacchinardi.
“The midfield tempo is also far too slow, other than Rodrigo Bentancur, who reminds me of a mix between myself, Antonio Conte and Claudio Marchisio.
“All the others are playing below their capabilities. I would’ve signed Ramsey and Rabiot too, but they need to wake up. Juve’s desire to be more entertaining has made them lose the hunger for battle.
“There’s something there, because otherwise Juve couldn’t have put in the performances against Inter or after their Coppa Italia Final defeat. The goal Gonzalo Higuain scored against Sassuolo was real Sarriball.
“When the team plays like Sarri wants, they can beat anyone, but if they lower the tempo, they get thrashed. Here’s the difference with the past, because when Max Allegri would ‘slow’ the team down to control the lead, at the same time they would sit deeper and deeper.
Instead, Sarri wants his men to keep defending higher and, when they are not in good shape, it’s a massacre.”
Рабио и Ремзи потфрлија на велико,а зимаат дебели плати. Во првиот дел од сезонава Ремзи поише покажа,али после паузава Рабио имаше солидни партии и поише го користи Сари. Иако имаше повреди Ремзи сеа е фит,а игра катастрофа еден Бернардески му го зема местото,а и кога ќе влезе ништо не игра и со ништо не допринесува во играта,со Сасуоло си потрчнуваше лабаво. Со оглед на тоа што игра АМ на лето би го продал одма додека држи цена, затоа што Кулушевски ако игра ко сезонава има да го закова на клупа.
Иначе овој Бернардески му го зема местото на Арон
Bernardeschi scored 0 Serie A goals in 25 games, his last Serie A goal was in September 2018 against Frosinone.
Црепон Данило што игра бек (и тоа замена му е на Квадрадо) има поише голови од Берна дадено
Моето скромно мислење за Јувентус, немојте веднаш да ми ги вадите очите. Не е проблемот Сари, или барем не е само Сари. Вистината е дека Јувентус нема доволно квалитет, посебно во средниот ред за да се носи со најголемите клубови. Ако го разгледате средниот ред на Јувентус, кои се состои од неколку набркани играчи од други клубови, и неколку копачи без грам креативност, не знам како мислите дека може клубот до европска титула.
За Италија е лесно, кога Интер ти е главен конкурент за титула, и завршува на четврто место.
Не е толку до квлитет во прашање, тимот има квалитет поќе работи се на куп. Тимот е некомплетен на позиција десен бек и лев (Сандро умре го отепавме 2 сезони без замена се игра).
Во средина проблемот е што освен Бентанкур немаме играч кој можи да диктира темпо и штити одбрана во исто време пошто Пјанич е во пензија од пред година и пол. Матуиди е копач класичен а тој ги трга контрите пошто само тој можи да трча ко коњ ама само тоа.
Рабио уште мислам дека не е утка покажа на неколку од последните меча дека има талент и квалитет ама немаше играно година и пол јбг...
Ремзи е изгубен германец или Сари неможи да му ја најди позицијата... Едноставно го снаоѓа судбоната на Бернардески ама ај од др лига дојде и 90% од времето е повреден.
Кедира е најкомплетен играч од сите на средина ама го стигнаа годините и веќе е со двете нозе во пензија.
Пјанич е .....Пјани, 2 години скоро ништо нема изиграно.
Средината е најголемиот проблем како што изјавија Раванели и Такинарди освен Бентанкур се др ни е flat во средина, нема кој да повлечи, трча и да е креативец или барем да се бори.
Нападот според мене кога се состои од Дибала, Роналдо, Коста можи да ја сомели било која одбрана со добар тренер и уиграност.
Кај тренерот ми смета тоа што неможи да најди решение цела сезона. Знам и гледам зошто беше поефтино Алегри аут и мала револуција него др и се согласувам дека неговата ера заврши АМА Алегри досега ќе скоцкаше се и пак лагано ќе стигневме полуфинале ЛШ до оглед на противниците и нивната форма.
442 мора да ја проба како решение ем поради средниот ред, ем поради дуплирање на бековски позиции.
Автоматски споено мислење:
A summit was held between Andrea Agnelli, Pavel Nedved and Fabio Paratici to discuss the Scudetto, the Champions League, the team's health and recent performances, and Maurizio Sarri. He has a month and a half not to lose the bench. [Sportmediaset via @forumJuventus]
Сега е убав период да се договори Почетино за нов тренер, кога нитуеден друг клуб не го брка... без разлика дали Сари ќе го освои или изгуби Скудетото, очигледно е дека неможе да ја наметне својата игра во тимот. Можда и имаше за нијанса полош тим со лоша средина али што е тука е.
Покетино е помлад тренер кој успеа од една просечна екипа(со чест на исклучоци во нивниот ростер) како Тотенхем да ги доведе до финале во ЛШ, а во ПЛ редовно да завршуваат во топ 4.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.