Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
^Точен си до негде брат. Ама комшичево од Скопје се врати да гласа за СДС, само затоа што мајка и добие решение медицинска сестра во болница. А вакви со (остварен/ветен/интерес) познавам еден куп кои се вратија.
Мене ми нудеа вработување после 10 год од дипломирање.
Ете решив да копам дупки за бандери.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Не, само со копитарите кои гласаа за оние што го продадоа и кои таквиот чин го нарекуваат храбар чекор!
Ти во која група си?
И да пробам да ти објаснам нема да сфатиш. Твоето опсесивно компулсивно растројство не дозволува да размислуваш за ништо од страна.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.213
Веројатно во таа за која „името нема да ни ги плати сметките“.
Да само проблемот е што токму името им ги плаќа сметките!
Разноразни инструменти се воведени, иновации, сајтови на ДИК со лого на Дуна... и сушење на буџетот покажува дека токму продажбата (или гласањето за продажбата) на името им ги плаќа сметките!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Џоле, ме интересира твоето високо уважено експертско мислење, дали СДС победи на изборите или изгуби исто како на минатите?
Победи коалицијата на СДСМ, Беса, ЛДП и останатите.
А јас друго пишав, ако не ви се коментира за тоа, не коментирајте. Реков, за „капачиња“ се сите експерти.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Знаеш, имаш еден што ти ја ебава мајката ама е убав лепотан. И имаш еден грд леле мајко.
Ти како аргумент ја земаш лепотата и бираш убавиот викаш -Што ќе ми е овој грдиов види го каков е.
Е тоа е отприлика некое карикирање за фактичката сотојба на македонското гласачко тело.
Не.
Ако веќе мора со вулгарни примери, тој едниот ја ебе мајка ти, а другиот му го придржува повремено и подебнува некои осум пати.

Дај бе не труј, уште не влезени во Сообрание ќе ги замразат луѓето пратениците од Левица од такви како тебе.
Гледај на ова позитивно. Пред твои и наши очи се создава историја. Секоја сериозна партија, а Левица претендира да биде таква, има штабови, има хиерархија и членство, а сега си сведок на создавањето на првите Левица - Сендвичи. Привилегиран си оти можеш да видиш како би изгледале тие сендвичи, како би настапувале и колку досадни можат да бидат. Ова е тој afterbirth од факторизирањето на Левица. :D

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
^Точен си до негде брат. Ама комшичево од Скопје се врати да гласа за СДС, само затоа што мајка и добие решение медицинска сестра во болница. А вакви со (остварен/ветен/интерес) познавам еден куп кои се вратија. И секако не ги платија парите од џеб за превоз.

ШТо се однесува до овие избори според мене, целата корона ситуација и ова матно време им се погоди на СДС, затоа и им се брзаше. Со ваучерите од 9000-ки, па тие за туризам и слично, извршија еден вид „суптилен поткуп" на гласачко тело. Тука Ромиве во Прилеп, истите ги препродаваат ваучерите за пониски цени, во готови пари, околу 5000-ки. Во понеделникот средија и со тоа зелената нафта, башка што на терен „си одработуваа" пошто им се можеше на таа пара која ја имаа(т).

Разочарани ВМРОВци се наклонија кон Левица, бидејќи реториката за поништување на Договорот онака кажана храбро им го направи филмот, пошто не го слушнаа тоа што сакаа да го слушнат од матичната партија. Џапнаа од десницата и помалите партии како Интегра, Единствена, ГДУ, и со тоа ја остварија целта за која беа формирани. Во Прилеп Интегра изваде чинам 800 гласа, помаливе сателити ќе ги речам сите заедно околу 1300, се тоа гласови од десница, пошто сдсмовците си го гласаа СДС и тие си се лојални на каузата и македонскиот синдром на самоуништување.

И секако сума сумарум, имаш веќе некоја година преморен народ од политики, народ кој гледа денес да му е убо на курот а за утре ќе му ја мисли, народ на кој не му менува дали државава ќе дозамине јабана, дали ќе е федерација, дали ќе е Албанец премиер, дали ДУИ и натаму ќе си бичат филмот. Го земам мој близок роднина, вика не гласам, нека се распадни вукојебинава, ќе се преселам во Белград јас (значи не го интересира тоа што наши, ваши, деца ќе останат да живеат тука), шо знајте прајте вие тука.

На овие избори победи ДУИ. Сега се зависи од нив. А водејќи се по „принципите" на поранешниов премиер, знам каде сето тоа ќе заврши.
Пусти сентиши. Ти недостига времето кога на зидот имаше постери од Кант, Џим Морисон и Гвујо.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.213
И да пробам да ти објаснам нема да сфатиш. Твоето опсесивно компулсивно растројство не дозволува да размислуваш за ништо од страна.
Дали имам опсесивно компулсивно растројство како што велиш (што патем е класичен ад-хоминем) нема врска со твоето учество и оправдување во велепредавство, а ова го “сфаќаш“ или подкапицитарноста и овде зема цена?
Класична северџганска логика, аргументирано му говориш дека е копитар кој учествува во етноцид (преку учество на референдум и непочитување на резултат од тој референдум) тој лепи етикета и со тоа докажува дека е тоа, копитар на лубриканти.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.064
Поени од реакции
23.506
Џоле, ме интересира твоето високо уважено експертско мислење, дали СДС победи на изборите или изгуби исто како на минатите?
Istoto i jas bi te prasal posto znaes vekje zosto. Taka da Brance koj pobedi na izbori, koj ke formira vlada itn itn...

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Гледај на ова позитивно. Пред твои и наши очи се создава историја. Секоја сериозна партија, а Левица претендира да биде таква, има штабови, има хиерархија и членство, а сега си сведок на создавањето на првите Левица - Сендвичи. Привилегиран си оти можеш да видиш како би изгледале тие сендвичи, како би настапувале и колку досадни можат да бидат. Ова е тој afterbirth од факторизирањето на Левица. :D
Јас навистина не можам да ги разберам. Апасиев има проучувано политички системи, психологија на гласачко тело. Мислам, веројатно има. Зошто ангажираат вакви ботови кога само штета им прават на партијата?

Кому му се обраќа овој лик? Оние на кои им треба ваква ботска комуникација секако ќе гласаат за ДПМНЕ или СДСМ.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.481
Поени од реакции
114.422
Во Битола кој чоек да го сретнам никој апсолутно никој не коментира за името туку за економската и инфраструктурната состојба и според тоа го одредуваат гласот...какво име какви бакрачи.
Мхм, и што викаат Љуѓето во Битола за економската состојба и инфраструктурата? Јас како што гледам надоле одиме, еден ебан проект немаат направено куртониве. За тие ли гласаат во Битола?

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Уз некоја мотана, дури и ќе се смееме.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
^Точен си до негде брат. Ама комшичево од Скопје се врати да гласа за СДС, само затоа што мајка и добие решение медицинска сестра во болница. А вакви со (остварен/ветен/интерес) познавам еден куп кои се вратија. И секако не ги платија парите од џеб за превоз.

ШТо се однесува до овие избори според мене, целата корона ситуација и ова матно време им се погоди на СДС, затоа и им се брзаше. Со ваучерите од 9000-ки, па тие за туризам и слично, извршија еден вид „суптилен поткуп" на гласачко тело. Тука Ромиве во Прилеп, истите ги препродаваат ваучерите за пониски цени, во готови пари, околу 5000-ки. Во понеделникот средија и со тоа зелената нафта, башка што на терен „си одработуваа" пошто им се можеше на таа пара која ја имаа(т).

Разочарани ВМРОВци се наклонија кон Левица, бидејќи реториката за поништување на Договорот онака кажана храбро им го направи филмот, пошто не го слушнаа тоа што сакаа да го слушнат од матичната партија. Џапнаа од десницата и помалите партии како Интегра, Единствена, ГДУ, и со тоа ја остварија целта за која беа формирани. Во Прилеп Интегра изваде чинам 800 гласа, помаливе сателити ќе ги речам сите заедно околу 1300, се тоа гласови од десница, пошто сдсмовците си го гласаа СДС и тие си се лојални на каузата и македонскиот синдром на самоуништување.

И секако сума сумарум, имаш веќе некоја година преморен народ од политики, народ кој гледа денес да му е убо на курот а за утре ќе му ја мисли, народ на кој не му менува дали државава ќе дозамине јабана, дали ќе е федерација, дали ќе е Албанец премиер, дали ДУИ и натаму ќе си бичат филмот. Го земам мој близок роднина, вика не гласам, нека се распадни вукојебинава, ќе се преселам во Белград јас (значи не го интересира тоа што наши, ваши, деца ќе останат да живеат тука), шо знајте прајте вие тука.

На овие избори победи ДУИ. Сега се зависи од нив. А водејќи се по „принципите" на поранешниов премиер, знам каде сето тоа ќе заврши.

Neka trepka ova,najtocnata analiza do sega

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Мене искрено ме интересира дали на Левица ќе им биде понудено место во Влада и доколку тоа се случи дали би прифатиле. Она СДС, АА(иА), ДПА и Левица. Права научно-фантастична комбинација со ловкрафтовски елементи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom