Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Започнато е оркестрираното пукање од тастатура на Твитер примарно кон Апасиев и општо кон Левица од независната слободоумна граѓанска заедница.

Им посакувам истрајност до следни предвремени парламентарни избори и во меѓувреме да се изборат за неопределени гласачи како би дошле до 5-10 пратеници, а во иднина и една стабилна бројка од 15-20 пратеници.
Колку и да имаат екстреми во сите правци до граница на ноторни глупости, потребни се такви профили во значајна бројка во собранието.

Вчера го добија мојот глас иако излезе џабе во изборната единица кај што гласам, ако продолжат со овој правец имаат мој глас и на следните парламентарни избори.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Не се занесувајте со трета опција....што не излегоа за Левица тие што не гласаа?
Бетер се од овие стандардните на СДС и ВМРО....
Истово сум го размислувал пред повеќе од 15 год. кога ми леташе паметот, кога не можеше да ме купи никој за ни една цена, ама исто така не ни вредев 5 банки. Од причина што бев пасивен.....не може да седиш од страна и да си го величиш егото како ти си човек од идеали и човек за пример а апсолутно ништо не правиш во таа насока, освен што ќењаш.
Треба да се прифати одговорност по некогаш....на овие избори беше многу проста одлуката.
Или ќе бидеш за македонска опција, а таа беше ВМРО и Левица или албанска а тоа е се останато, и трета работа ако си седиш дома ја подржуваш албанската опција.
Да ги расвестам сите што се радуваат што се случило, а не гласале....дека "гласаа" за албански идеали :)
Е ако се бетер де, нека се сменат луѓето малку.
Промените се нормална и здрава работа, ако може секаде да се менуваат работниците и компаниите оти кај нас да не може да се менуваат политичките партии и политичарите.
Јас ти кажувам отворено дека човек што пример работи во Скопје, нема никаков личен интерес од аспект на вработување, тендери и слични финансиски придобивки од одредена партија, а сеуште гласа во родното место, нема математика како да се врати дома само за еден ден гласање и пак назад (прво линиите за автобуси се редуцирани а свои возила немаат сите, второ тие што имаат рачунај за гориво и патарини во подалечните места напред назад ќе треба да изгориш 2000ки, трето по жешкото да се заебаваш да одиш и да чекаш во ред за гласање на сред вирус за никаков посебен финансиски интерес, четврто што и да одбереш пак ќе се пикаат џаболебари во администрација, ДУИ пак решава кој ќе прави влада, криминал, непотизам, корупција, нефункционални институции остануваат и никој не ветуваше дека ќе ги промени, враќање на име, поништување на договор со Бугарија пак ДПМНЕ не ветуваше, што мислиш колку треба да си ретардиран од 1-10 да се закренеш 300км за гласање ако немаш никаков личен интерес ниту пак ветување за средување на националните интереси?

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.213
Ако добро анализираш што сум пишувал ќе ти биде јасно дека сум ја предвидил иднината и сум ги бркал тие 10% што не планираат да гласаат. Може у некој паралелен свет излегле да гласаат и испаднало се како треба, ама овде заради парадокси у континуумот ќе си остане вака....да си чмаеме.
Не можеш да ја смениш иднината...јбг.
Постојат многу фактори со кои манипулира некој со многу големо знаење на работиве....на тие 10% никад стварно нема да им биде јасно зошто "подржале" опција во која апла и брутално се оди кон рушење на државава и уништување на нацијата.
Ова е многу за тебе, иако си бајаги паметно човече....ама нека стои.
би се согласил со се освен за “бајаги паметно човече“ и за “10%“
...не се проблем 10% туку 80%, кои да им нацрташ нешто на тараба ќе помислат дека е тоа ...тоа!

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Сега на фб ми излезе, првпат ја гледам рекламава, ама морав да ја споделам. Мицкоски е кул :pos::pos:

Па добро бе кој е тој генијалецот што им ги правел спотовите, како е можно да е ваква катастрофа, па тројански коњ да беше од сдс пак немаше олку дефектни реклами да им прави.
Хахаха и ја сеа ја глеам, ова како грин скрин е нешто, зошто побогу??
1594887178567.png

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
И сеа на следни избори за кого би го дале својот глас?

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.213
Мицковски не постигна договор за промена на името. Заев постигна. Тоа што никој не се осудуваше да го направи плашејќи се од народ, Заев наивно го стори додека народот немо си гледаше културолошко уништување.
За тоа денес нема казна.
... добро, кој е точниот одговор на “постигна договор за промена на името“?
Едните велат велепредавство, а другите велат храбар чекор!
До годините ли е или до празната глава?

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
И сеа на следни избори за кого би го дале својот глас?
Дај бе не труј, уште не влезени во Сообрание ќе ги замразат луѓето пратениците од Левица од такви како тебе.
Автоматски споено мислење:

... добро, кој е точниот одговор на “постигна договор за промена на името“?
Едните велат велепредавство, а другите велат храбар чекор!
До годините ли е или до празната глава?
Ти имаш некое компулсивно опсесивно растројство во врска со името.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Дај бе не труј, уште не влезени во Сообрание ќе ги замразат луѓето пратениците од Левица од такви како тебе.
Кој ќе чека 4 години, ние у Левица не планираме. Сакаме нови предвремени избори.

The Wild Boy

љепотан
Член од
26 декември 2017
Мислења
1.572
Поени од реакции
939
Па ни СДСМ неможе да формира власт со ДУИ оти они сакаат власт со албанец премиер.
Левица ни на крај памет, оти они беа тие што објавуваа снимки против власта.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom