Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Според резултативе, и ВМРО и СДС казнети. Ми лајки.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Според резултативе, и ВМРО и СДС казнети. Ми лајки.
А кој е награден?
И за тоа ли лајки? :LOL:

Колку не може прости работи да разбере овој народ тоа е неверојатно!

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Сакаш да кажеш народ што гласаше во толкави бројки за Зоти има два грама мозок да искалкулира кој бил телетабис?
Или можеби одлуката ја донесоа баш тие со два грама мозок што дозволија да се деси ова, со тоа што не излегоа на гласање?
Претпоставував дека вакво нешто ќе се деси, тоа го верглав цело време....ама очигледно релативизирањето околу злото беше пресудно. Кога оди палка за безбол накај твојата глава ти се наведнуваш или затвараш очи?
Ова беше очигледно уште месец дена пред избори дека резултатите ќе бидат вакви, секој што се надевал на различен резултат или не излегол воопшто да го види мислењето на народот или е ропак во политика.
Прво, не смееше ДПМНЕ да дозволи денот за гласање да биде на средина од работната недела, по автоматизам еден куп неопределени гласачи или симпатизери кои работат и живеат во метрополата, а сеуште се водат со гласачко место во родните места не се вратија да гласаат. Втора работа, помртва кампања, послаба харизма на лидер, полоша структура, полоша програма од оваа немаше во историјата на ДПМНЕ, и трето спиење на уво за време на клучни прашања за кои ако се сеуште со правата идеологија требаше да ја запалат владата и собранието, премолчувањето и продавање на се Македонско само за да си го спасат дупето од апсаат за криминалиите ги доведе до ова.
Искрено се надевам дека ќе се смени во една изборна единица и на следните да имаме трета македонска опција од помалите со гласови колку ДУИ на овие (па дури и повеќе тогаш ќе им паднат нив гласовите).

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235

..се очекува ДПА да го освои едниот пратеник во шестата изборна единица, каде носител на пратеничката листа е токму Тачи.
Истото важи и за Левица, каде најмногу гласови освои во „единицата“ каде носител е Апасиев, што, според досега објавените резултати, е доволно за пратеник.
Меѓутоа прашање е дали тоа би било доволно за пратеник, со оглед на повисоката излезност во овие изборни региони.

Многу добра анализа од Курир. Досега немаат промашено. Детално, математички прецизно и точно. Ме замисли...
ПР тимот на ДПМНЕ не згреши овие десетина години со тоа што континуирано го фаворизира(финансира) овој сајт, кој е витлеемска ѕвезда во македонското медиумско/политичко небо.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Od aspekt kako izigra VMRO taka ispaga, zatoa rekov ako pruzea otpor vo smisla da iznesea narod na ulica, ne samo 300 vistinski ke se priklucea uste mnogu drugi vistinski I denes glasanjeto ke imase drug tek ama vaka tolku e, I mnogu dobija.
VMRO-DPMNE da bea vistinska opozicija, a ne samo partija na profiteri borci za vlast, mok i funkcija koi gi gledaat samo partiskite i lični interesi, a ne interesite na narodot im se slučuva ova, namesto da bidat nagradeni i da osvojat ubedliva pobeda nad SDSM so 100-200 iljadi glasa razlika oni doživuvaat poraz duri i od eden političar kako Zoki Zaev. Epa toa ti e razočaraniot čovek ili ne izleguva na glasanje (bojkotira) ili odi na glasanje ama namerno preškrtuva glasačko livče za istoto da bide nevažečko ili glasa za nekoja od onie mikro-partii od t.n. tret blok. Saglam čovek vo državava što barem malku se razbira vo politika i ja sledi istata ne glasa za vakvi klovnovi, nitu za Crpkovci (ZZ) nitu za Žmickovci (HM) !

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.482
Поени од реакции
5.576
Смешни сте со овие муабети за името пак ќе напоменам.

Во Битола кој чоек да го сретнам никој апсолутно никој не коментира за името туку за економската и инфраструктурната состојба и според тоа го одредуваат гласот...какво име какви бакрачи.

Вмро не победи бидејќи не умеат да ги соберат неутралните гласачи бидејќи добро ги знаат т.е. ги памтат луѓето какви сељаци и говеда беа кога имаа власт....значи во Битола со доминантно Македонско население ,каде што цел град му е накрвен на Наташа и СДСМ пак изгубија Вмро..тоа ти кажва колку ги сакаат Вмро
А како да победат ВМРО во Битола кога кандидат за пратеник му е Ангелевска, 10 години претседател на советот беше во мандатите на Двојче. Како да не ја памтат како се зркаше зад говорниците. од 22000 гласа паднаа на 18000 во Битола и тоа само заради кадрите кои ги предложија. Дури не направи длабок пресек Мицко на партијата џабе му е се, со оние кадри и ова му е многу.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ова беше очигледно уште месец дена пред избори дека резултатите ќе бидат вакви, секој што се надевал на различен резултат или не излегол воопшто да го види мислењето на народот или е ропак во политика.
Прво, не смееше ДПМНЕ да дозволи денот за гласање да биде на средина од работната недела, по автоматизам еден куп неопределени гласачи или симпатизери кои работат и живеат во метрополата, а сеуште се водат со гласачко место во родните места не се вратија да гласаат. Втора работа, помртва кампања, послаба харизма на лидер, полоша структура, полоша програма од оваа немаше во историјата на ДПМНЕ, и трето спиење на уво за време на клучни прашања за кои ако се сеуште со правата идеологија требаше да ја запалат владата и собранието, премолчувањето и продавање на се Македонско само за да си го спасат дупето од апсаат за криминалиите ги доведе до ова.
Искрено се надевам дека ќе се смени во една изборна единица и на следните да имаме трета македонска опција од помалите со гласови колку ДУИ на овие (па дури и повеќе тогаш ќе им паднат нив гласовите).
Не се занесувајте со трета опција....што не излегоа за Левица тие што не гласаа?
Бетер се од овие стандардните на СДС и ВМРО....
Истово сум го размислувал пред повеќе од 15 год. кога ми леташе паметот, кога не можеше да ме купи никој за ни една цена, ама исто така не ни вредев 5 банки. Од причина што бев пасивен.....не може да седиш од страна и да си го величиш егото како ти си човек од идеали и човек за пример а апсолутно ништо не правиш во таа насока, освен што ќењаш.
Треба да се прифати одговорност по некогаш....на овие избори беше многу проста одлуката.
Или ќе бидеш за македонска опција, а таа беше ВМРО и Левица или албанска а тоа е се останато, и трета работа ако си седиш дома ја подржуваш албанската опција.
Да ги расвестам сите што се радуваат што се случило, а не гласале....дека "гласаа" за албански идеали :)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.533
Поени од реакции
22.188
Na kraj ispagja glasacite ja potvrdija vlasta i im dade nov mandat. Dali SDS ima sega nekoj pratenik pomalce a DUI povekje nema vrska vo smisla deka ostanuvaat so tie pratenici sto gi imale predhodno. DPMNE za zal se bez profil i jasni stavovi i pozicii, valjda za nekoi temi se blisku so SDS, taka da nisto cudno sto pokraj clenstvo/simpatizeri nikoj drug ne gi glasal.

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.323
Поени од реакции
1.162
На тие што се прашуваа што се добива со бојкот,прво мораа да си го постават прашањето што се добива ако победи Заев или Мицковски.Во однос на македонското прашање апсолутна катастрофа и во двата случаи(Заев Мицковски).
Значи со гласањето се добива верификација на сите претходни настани кои доведоа до уништување на македонската држава.Второ а никако помалку важно е газење на своето достоинство.Мнозина знаеа за сево ова горенапишано ама пак излегоа да гласаат.
Ако излезноста беше 30-35 проценти тогаш главна тема вчера денеска и сите денови што следуваат ќе беше ниската излезност и отварање голем празен простор.
Има тука уште многу за дискусија но кој не сватил или не сака да свати,тешко дека сега некој тие луѓе ќе ги промени.
Некој нови генерации...можеби.....

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Не се занесувајте со трета опција....што не излегоа за Левица тие што не гласаа?
Бетер се од овие стандардните на СДС и ВМРО....
Истово сум го размислувал пред повеќе од 15 год. кога ми леташе паметот, кога не можеше да ме купи никој за ни една цена, ама исто така не ни вредев 5 банки. Од причина што бев пасивен.....не може да седиш од страна и да си го величиш егото како ти си човек од идеали и човек за пример а апсолутно ништо не правиш во таа насока, освен што ќењаш.
Треба да се прифати одговорност по некогаш....на овие избори беше многу проста одлуката.
Или ќе бидеш за македонска опција, а таа беше ВМРО и Левица или албанска а тоа е се останато, и трета работа ако си седиш дома ја подржуваш албанската опција.
Да ги расвестам сите што се радуваат што се случило, а не гласале....дека "гласаа" за албански идеали :)
Па верувај друже ти на форумот добро се потруди дури некој и што мислел да гласа за дпмне, да се предомисли.Со твоите мислења само ги подсетуваше шо луѓе сте и колку е голем вашиот патриотизам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom