Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 март 2010
Мислења
15.288
Поени од реакции
26.168
Na kraj ispagja glasacite ja potvrdija vlasta i im dade nov mandat. Dali SDS ima sega nekoj pratenik pomalce a DUI povekje nema vrska vo smisla deka ostanuvaat so tie pratenici sto gi imale predhodno. DPMNE za zal se bez profil i jasni stavovi i pozicii, valjda za nekoi temi se blisku so SDS, taka da nisto cudno sto pokraj clenstvo/simpatizeri nikoj drug ne gi glasal.
ВМРО-ДПМНЕ изгуби затоа што огромен дел од членството не го гласаше. Бркајќи шарени куртони и потурци, со кандидати како Силјановска и Бишевац, ги изгуби своите.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па верувај друже ти на форумот добро се потруди дури некој и што мислел да гласа за дпмне, да се предомисли.Со твоите мислења само ги подсетуваше шо луѓе сте и колку е голем вашиот патриотизам.
На пример со што?

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Добро е што на мене помисли и што се засекира. :LOL:
Имам неколку другарчиња од кај браќата..... со нив нема мака никаква да има, па уште и нивни премиер да биде...бомбона.
Што има да кажеш за Бентлито и големата победа на ДПМНЕ? Малку фалеше до 61 пратеник за ова богатство од партија.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Не се занесувајте со трета опција....што не излегоа за Левица тие што не гласаа?
Бетер се од овие стандардните на СДС и ВМРО....
Истово сум го размислувал пред повеќе од 15 год. кога ми леташе паметот, кога не можеше да ме купи никој за ни една цена, ама исто така не ни вредев 5 банки. Од причина што бев пасивен.....не може да седиш од страна и да си го величиш егото како ти си човек од идеали и човек за пример а апсолутно ништо не правиш во таа насока, освен што ќењаш.
Треба да се прифати одговорност по некогаш....на овие избори беше многу проста одлуката.
Или ќе бидеш за македонска опција, а таа беше ВМРО и Левица или албанска а тоа е се останато, и трета работа ако си седиш дома ја подржуваш албанската опција.
Да ги расвестам сите што се радуваат што се случило, а не гласале....дека "гласаа" за албански идеали :)
Џабе ни се Лижете
#Левица
#ДимитарАпасиев
#Неподмитливиот

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Замисли само кои солзи ќе беа изронети во режимот на Грујо ако странава на Дик не работеше повеќе од 12 саати. :D
Веројатно авионите во Авиано ќе беа со вклучени мотори на пистата.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.817
Поени од реакции
40.116
И рекорден 5ти пат Сдс ја стави пругата со Бугарија во нивната програма. Традиционално уште од 98 година си стои таму. Веројатно ова им е оставено аманет од Бранко да тераат.
Единствен начин да се напраи таа пруга е ако Апасиев добие апсолутна власт, па како прав комунист ги забрани партииве и направи тоталитарен режим, па тек тогаш да не праќа на радни акции во Источна Македонија да ја направиме пругата, иначе друг начин не гледам.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
На кој од Дуна му текна со овие топчиња и бои да прави симулација на мандати? :pos:

Бројки нема ќе броиме на прсти, а важно логото го има.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.854
Поени од реакции
36.888
На кој од Дуна му текна со овие топчиња и бои да прави симулација на мандати? :pos:

Бројки нема ќе броиме на прсти, а важно логото го има.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
После ваква катастрофа, би си го криел логото од страната. Срамотилаци. Еден ден во четири години треба да е функционална, а поголемиот дел од времето беше падната. Тешки аматери.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ова е zen? Во превод значи тресев глупости пред изборите и сега не знам во која дупка да се пикнам?
Ако добро анализираш што сум пишувал ќе ти биде јасно дека сум ја предвидил иднината и сум ги бркал тие 10% што не планираат да гласаат. Може у некој паралелен свет излегле да гласаат и испаднало се како треба, ама овде заради парадокси у континуумот ќе си остане вака....да си чмаеме.
Не можеш да ја смениш иднината...јбг.
Постојат многу фактори со кои манипулира некој со многу големо знаење на работиве....на тие 10% никад стварно нема да им биде јасно зошто "подржале" опција во која апла и брутално се оди кон рушење на државава и уништување на нацијата.
Ова е многу за тебе, иако си бајаги паметно човече....ама нека стои.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
На пример со што?
Со тоа што и сам си кажуваш дека личниот интерес ти е пред се, со тоа дека со твоите ставови ако победите дојде перидот кога ќе почнеш да викаш, мораше да биде така, сдс се криви што сега ние им даваме на дуи ова.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom