Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Narodot nitu e nešto osobeno zadovolen od vlasta na SDSM, nitu pak gleda nekakvo podobruvanje na sostojbite vo državava so Mickoski i negovite kadri i politiki. Tokmu poradi ova imame vakvi pata-pata bljak izborni rezultati kade nema nitu pobednik nitu gubitnik i nikoj neznae što ke bide utre, a i seedno e i koj ke napravi vlada i onaka se e otideno u ...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
1594852411054.png

Нормални се дебиливе?
Претходно беше покажано 75%, па 81% па сеа се вратија на 70% обработени алооо.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.288
Поени од реакции
26.168
А на ДПНЕ пратениците како Сафет како да се сигурни, па најмалку 5 очекувам од таму да си отидат во замена за компензација уште одма. А која ДПНЕ ќе вика на протести, таа на Мицковски бескичемењакот или на сите оние пратеници што ќе му бидат сега а имаат од претходно дебели кривични досиеја и можат во секој момент да ги стегнат.

Го превеслаа Мицковски како мајмун. Преќути си за Преспански и се друго и после ќе си бидеш премиер. Што би рекол Муртинецот: Мало Сутра. Ја спасил партијата од пропаст, ги средил финансиите. Ете му ја и партијата и финансиите. Кога ќе завршат СДС со нив, ЛДП ќе бидат по самостојна партија од нив.
Затоа реков 40тина, не 47. :D А Мицкоски, не го дискутирам. Такво теле ВМРО немало на чело досега. :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.865
Нормални се дебиливе?
Претходно беше покажано 75%, па 81% па сеа се вратија на 70% обработени алооо.
Тоа беше процент на обработени избирачки места, мислам. Ова е процент на обработени гласови.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Како на никого не му сметаат ова лигавењава пред штабови во сред пандемија, а онаму на темана за корона истите ликови што сега штабосуваат се искинаа од јадење гомна за непочитување на мерките? Ама битно да се одработи за на паркинг или Паркови и зеленило, па што сака нека биде, ви ебам тоа „од денес за утре“ патетичните ликови.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500
Ова мислам дека е фиксно 99% да се случи, без оглед кој сега ќе направи влада. Нема да не биде, премногу турбуленции последниве 5-6 години, и сега пак заредени изборни циклуси, кризава со корона, рецесија, како и да е, многу лошо ќе биде.
Кога СДС не истерале цел мандат? Ова со коронава им се погоди сега и само го искористија моментот за да се стават себеси во поповолна позиција. Они терале цели мандати при приватизацијата и 200 000 нови невработени не па некоја економска криза сега.

5+ пратеници од ДПНЕ ќе купат + ДУИ + ДПА = 65+ пратеници и ете им стабилна влада, тоа е тоа. На демонстранти ќе отвори оган полиција пред да дадат СДС предвремени избори каде што сигурно би изгубиле.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Пола народ ескивираше од одговорност да излезе да гласа, ја остаи валканата работа да ја заврши некој друг, и како по обичај си излегоа партиските ботови и си ја завршија работата.

H

HoT _iCe

Гостин
Брачко СДСМ и ДУИ не прават Влада. Нема доволно пратеници.
Зајко ќе ги кани сите албански партии да се формира Влада. ДПМНЕ ќе остане во опозиција. Нема да има албанци опозиција, само македонци

Ќе имаш Влада со пола пола. За неколку години групирање на албанските општини и формирање паралелни институции.
Znaci belja rabota, sipci sto sakav toj..

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Од милијарда глупости на дпмне тешко е да се издвои една, ама според мене најголема е што не прифатија брзи избори во декември, убеден сум дека во тој момент после корпата од ЕУ ќе тепаа јако, дури и вакви отепани како што се.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.816
Поени од реакции
40.111
Тортевски и Најчевска имаат помалку гласови од МОРО, аnd who the fuck is МОРО? :pos:

Бредли Купер е носител на листа кај МОРО ти прашуваш кои се тие. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom