- Член од
- 1 септември 2018
- Мислења
- 248
- Поени од реакции
- 642
Од кафаните?Кој ја спомна литургијата жити сФе.
Читај подолу во графата кога почнува линијата нагоре да оди
Од кафаните?Кој ја спомна литургијата жити сФе.
Читај подолу во графата кога почнува линијата нагоре да оди
Како да те сфатам кога ми викаш "колку луѓе излегоја позитивни од христијанските празници" ми ја вртиш топката, значи низ темата ти постираат слики од кафичи кои работат турбо нагнетени еден на еден, свадби, крштевки итн. А ти сето тоа мудро го заобиколуваш и ги спомнуваш ифтарите 245 пати на ден.Не, озбилно, прашувам за да знам на кое ниво да ја водам дискусијава. Ако ти неможеш да примениш елементарна логика во расудувањето, не можеш причинско-последични врски да следиш и разбираш, веројатно имаш некаков ментален проблем, или штотијазнам.
Мене не ми е ќеф ја да зборам, а соговорникот да не може да сфати што сакам да кажам, колку и да сум го кажал тоа во јасна и проста форма.
За недела и пол, две ќе пукне и во Струмица, особено со отворената дискотека која беше полна вчера и завчера со DJ, не знам точно името на дискотеката, некој друг ако има на форумов од Струмица кој ја следи темава ваљда може да потврди; плус сите беа без маски во дискотеката, али очекувано ваљда.Темава е за корона, не за настани.
Настаните кои носат корона ги коментирам. Колку што донесоа ифтарите, све друго заедно, ни пола од тоа штета не направи. Учеството на ифтарските вечери во грандиозниов корона revival кај нас, е со голема магнитуда. Статистики, по денови, број на новозаболени, во комбинација со сликите кои ги постиравте, ни укажува дека апсолутно гланиот причинител на огромниов бран се Албанците и муслиманите, подржани од власта, во своето однесување со ниска свест.
Како што реков, кога би имало, на пример, од струшката литија, кластери и барем приближно толку заболени, како од вашите ифатри, ја би зборел и за тоа.
Тоа е, само адхоминем јадење трици. Берик бил таков, Берик бил онаков и тоа се сите одговори од ваша страна.Мислиш не, кармата е заебана ствар, еден пријател наш "патриот" нејќеше да слушни за Грците, абе Берик не е ништо во споредба со него и на крај ќерка му се премажи за Грк, ене го како попче седи до него на маса кога ќе има некакви куќни собири
Автоматски споено мислење:
Ова го кажуваш како да го имаш искусено
Јас никогаш немам речено погрден збор за тебе, за разлика ти ...Тоа е,само адхоминем јадење трици. Берик бил таков, берик бил онаков.
Никад да кажете нешто у стилу - не ти се точни податоците од Чаир, или - еве кластер од литијата, или - датите не ти се во ред, бројките...
Naah,
аргументи? Тоа е за мали деца. Најлесно е да одговорам на овие податоци со малоумен адхоминем.
Кога тоа ти стана јасно?Јас никогаш немам речено погрден збор за тебе, за разлика ти ...
И никаде не порекнувам од каде почна сето ова лудило, јасно ни е на сите.
Кој го негира ова ?@cholismo, човек од 1ви мај до 25ти мај бевме без полициски час, имаше луѓе во продавници,по маркети и исто така многу луѓе имаше по парковите, па пак бројките на заболени беа тие по 10-20 на ден. Значи не е случајност ова, туку 25дена се ова се правеше и бројот на заболени остана константен.
Ти тоа што не можеш да го сфатиш е дека поради ифтарите пак влеговме во втор бран/продолжен стар бран.
Еве да ти прикажам на прост начин:
Заразувања на ифтари -> Заразување по кафичи (тесни улици во Чаир) -> Не кажување податоци/контакти -> Избегнување тестирање -> Криење симптоми и одење на работа (пола албанци работат во државна администрација). Кога сите овие работи ќе ги собереш ќе добиеш рецепт за КАТАСТРОФА.
Ајде најди ми и ти пост кај шо имам некогаш пишано дека не е вториот бран од нив, јас јавно ќе ти се извинам и тебе и на сите кои ме цитиравте погоре.Кога тоа ти стана јасно?
Стана денес и просветление доби?
Пошто до сега баш и не ти беше јасно.
Правеа, ама јас се надевав дека ние ќе испадниме поинтелегентни од нив во ситуацијава.Такви вечери како на тој со 200души, муслиманите у сред полициски час правеа повеќе денови, секоја вечер, на многу локации. Толерирани од власта.
Затоа, за жал, толку случаи. Бидејќи непочитувањето на мерките, тие денови, ви беше масовно и фреквентно.
Можеме да збориме со бројки и податоци. Вака, ти викаш каурите праеле исто корона, ја викам не е така, вашите ја донеса на голема врата, по втор пат.Правеа, ама јас се надевав дека ние ќе испадниме поинтелегентни од нив во ситуацијава.
Во Чаир од тие на сликите се полуписмени, очекувано беше тоа од нив, овде прајме муабет за високо образовани луѓе, доктори, директори итн.
Оти ми ги вадиш муабетите од контекст ? Прајме муабет за непочитување на мерки а не кој колку донесол корона.Можеме да збориме со бројки и податоци. Вака, ти викаш каурите праеле исто корона, ја викам не е така, вашите ја донеса на голема врата, по втор пат.
Разликата е што ја ви давам бројки, податоци, а ти и курлис само детски адхоминем.
Ти си врвот тука, друг пат ако те интересира нешто за мојот живот и што правам прашај ме по пп не се мачи да бараш мислења по темите, а вервај ќе се изненадиш....види, другиве можеш да ги излажеш, мене не! за мене не е проблем проверка веднаш дали има алат и докажана теза, проблемот е такви како тебе, не познавам многу женски кои идат на бодибилдинг пијат протеини и измеѓу по неколку чашки алкохол
А зошто праиме мубает за непочитување на мерки?Оти ми ги вадиш муабетите од контекст ? Прајме муабет за непочитување на мерки а не кој колку донесол корона.