Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
5 март 2018
Мислења
16.942
Поени од реакции
19.295
Не, озбилно, прашувам за да знам на кое ниво да ја водам дискусијава. Ако ти неможеш да примениш елементарна логика во расудувањето, не можеш причинско-последични врски да следиш и разбираш, веројатно имаш некаков ментален проблем, или штотијазнам.
Мене не ми е ќеф ја да зборам, а соговорникот да не може да сфати што сакам да кажам, колку и да сум го кажал тоа во јасна и проста форма.
Како да те сфатам кога ми викаш "колку луѓе излегоја позитивни од христијанските празници" ми ја вртиш топката, значи низ темата ти постираат слики од кафичи кои работат турбо нагнетени еден на еден, свадби, крштевки итн. А ти сето тоа мудро го заобиколуваш и ги спомнуваш ифтарите 245 пати на ден.
Еве денес имаа некаква верска церемонија што ти јас знам во Света Софијљ во Охрид си ќутиш,да се работеше за некаков собир во џамија цел ден ќе ломотеше тука.

И сега пак ќе ми реплицираш ама колку кластери има од тоа, значи според тебе во ред е да се собираат луѓе се додека не излези некој кластер од таму.
Ете во Битола сите кластери се што од свадби,што од родендени по кафичи.
И за тука ифтарите да ги кривиме ?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.662
Поени од реакции
37.640
...една од физиолошките потреби на човекот „ љубов и копулација“ се најде во „Пат“ позиција поради пандемијава со болеста КОВИД19, па многу бракови поради полицискиот час и карантин, нивното целодневно заедничко приморано дружење, дошло до работ на меѓусебно нетрпение, неподносливо зближување и развод, а што па останало за тие со полабави врски кои се гледале чат пат на дејт! ништо, зеро од тоа!
...апстиненцијата во сексот во време на пандемија е обострана како за мажот така и за жената без разлика ако се во врска или не и не дека некој го сака тоа, туку така е природно да се реагира кога мозокот е зафатен со опстанок поради коронавирусот кој нит знае некој од каде е вирусот, нит знае како да го лечи,
...дури и тие кои имаат партнерка дома со секојдневно едно те исто слушање за заразени и умрени од коронавирус, богами не се кој знае колку експонирани со ерекцијата во брачниот кревет и нормално е во вакви времиња и жените да бидат незадоволни,
... виртуелно ако се претставува мушко како женско и обратно не е толку опасно, во вакви времиња на карантин, полициски час, избегнување на јавно дружење, па се наоѓа време на празнење на НЕТ социјални мрежи, па и на форумов, ама ако тоа прерасне во нешто сериозно, тоа е веќе опасно, затоа што тоа кај да е ќе се рефлектира во вистинскиот живот, па ќе следи вистински дејт и таман мужот ќе се релаксира протнејќи рака под сукња на визави јаката виртуелна пријателка, а тоа под сукња силно, испакнато и тврдо изненаЏење !
...затоа внимателно не е све женско кое носи сукња и мириса на дунда!;)

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
Темава е за корона, не за настани.
Настаните кои носат корона ги коментирам. Колку што донесоа ифтарите, све друго заедно, ни пола од тоа штета не направи. Учеството на ифтарските вечери во грандиозниов корона revival кај нас, е со голема магнитуда. Статистики, по денови, број на новозаболени, во комбинација со сликите кои ги постиравте, ни укажува дека апсолутно гланиот причинител на огромниов бран се Албанците и муслиманите, подржани од власта, во своето однесување со ниска свест.

Како што реков, кога би имало, на пример, од струшката литија, кластери и барем приближно толку заболени, како од вашите ифатри, ја би зборел и за тоа.
За недела и пол, две ќе пукне и во Струмица, особено со отворената дискотека која беше полна вчера и завчера со DJ, не знам точно името на дискотеката, некој друг ако има на форумов од Струмица кој ја следи темава ваљда може да потврди; плус сите беа без маски во дискотеката, али очекувано ваљда.
Чудно е што немаше никаква репортажа за тоа што работи дискотеката, освен некои што пишаа тука пред некој ден и јас што посведочив од инстаграм од личност што ја познавам и што беше во дискотеката.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.307
Поени од реакции
84.450
Мислиш не, кармата е заебана ствар, еден пријател наш "патриот" нејќеше да слушни за Грците, абе Берик не е ништо во споредба со него и на крај ќерка му се премажи за Грк, ене го како попче седи до него на маса кога ќе има некакви куќни собири :ROFLMAO:
Автоматски споено мислење:

Ова го кажуваш како да го имаш искусено :sneaky:
Тоа е, само адхоминем јадење трици. Берик бил таков, Берик бил онаков и тоа се сите одговори од ваша страна.
Никад да кажете нешто у стилу - не ти се точни податоците од Чаир, или - еве кластер од литијата, или - датите не ти се во ред, бројките...

Naah,
аргументи? Тоа е за мали деца. Најлесно ви е да одговорите на овие податоци со малоумен адхоминем.
Некој би рекол, дека така праите, затоа што немате аргументи.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.942
Поени од реакции
19.295
Тоа е,само адхоминем јадење трици. Берик бил таков, берик бил онаков.
Никад да кажете нешто у стилу - не ти се точни податоците од Чаир, или - еве кластер од литијата, или - датите не ти се во ред, бројките...

Naah,
аргументи? Тоа е за мали деца. Најлесно е да одговорам на овие податоци со малоумен адхоминем.
Јас никогаш немам речено погрден збор за тебе, за разлика ти ...
И никаде не порекнувам од каде почна сето ова лудило, јасно ни е на сите.

Член од
25 април 2011
Мислења
197
Поени од реакции
283
Треба да ви снимам како кај Швабите секој ден од 18 до 20 часот се полни ресторанот топ, без маски, без дистанца, еве веќе месец и повеќе и пак нема заболени...неможам да разберам.

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.675
Поени од реакции
4.154
@cholismo, човек од 1ви мај до 25ти мај бевме без полициски час, имаше луѓе во продавници,по маркети и исто така многу луѓе имаше по парковите, па пак бројките на заболени беа тие по 10-20 на ден. Значи не е случајност ова, туку 25дена се ова се правеше и бројот на заболени остана константен.
Ти тоа што не можеш да го сфатиш е дека поради ифтарите пак влеговме во втор бран/продолжен стар бран.
Еве да ти прикажам на прост начин:
Заразувања на ифтари -> Заразување по кафичи (тесни улици во Чаир) -> Не кажување податоци/контакти -> Избегнување тестирање -> Криење симптоми и одење на работа (пола албанци работат во државна администрација). Кога сите овие работи ќе ги собереш ќе добиеш рецепт за КАТАСТРОФА.
ПС: Нели се е отворено во сите градови. Зошто во општините во некои градови како Берово/Радовиш/Велес/Охрид немаше по +100заболени секојден?
-Туку само во општини каде што има албанско население имавме најголем скок на заболени.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.307
Поени од реакции
84.450
Јас никогаш немам речено погрден збор за тебе, за разлика ти ...
И никаде не порекнувам од каде почна сето ова лудило, јасно ни е на сите.
Кога тоа ти стана јасно?
Стана денес и просветление доби?
Пошто до сега баш и не ти беше јасно.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.942
Поени од реакции
19.295
@cholismo, човек од 1ви мај до 25ти мај бевме без полициски час, имаше луѓе во продавници,по маркети и исто така многу луѓе имаше по парковите, па пак бројките на заболени беа тие по 10-20 на ден. Значи не е случајност ова, туку 25дена се ова се правеше и бројот на заболени остана константен.
Ти тоа што не можеш да го сфатиш е дека поради ифтарите пак влеговме во втор бран/продолжен стар бран.
Еве да ти прикажам на прост начин:
Заразувања на ифтари -> Заразување по кафичи (тесни улици во Чаир) -> Не кажување податоци/контакти -> Избегнување тестирање -> Криење симптоми и одење на работа (пола албанци работат во државна администрација). Кога сите овие работи ќе ги собереш ќе добиеш рецепт за КАТАСТРОФА.
Кој го негира ова ?
Најди ми пост кај шо викам дека вториот бран не е од ифтарите и слободно цитирај ме.
Јас за друго дискутирам со Берик, дека кога има собири за наши празници го нема, тој ми се правда дека нема кластери од тие собири.

Значи сите овие по дискотеки што ги сликаа деновиве се оправдани оти засега не се евидентирани кластери од таму.
Еве денес е верски празник и газдата кај шо работи мој другар ќе чека именден со над 200 гости, истовремено ќе има свечено отворање на неговата куќа/палата со жива музика со кетеринг со сите почести, па да видиме шо ќе испадни, ако нема заразени никому ништо, ако има ќе гори во пеколот :toe:

Кога тоа ти стана јасно?
Стана денес и просветление доби?
Пошто до сега баш и не ти беше јасно.
Ајде најди ми и ти пост кај шо имам некогаш пишано дека не е вториот бран од нив, јас јавно ќе ти се извинам и тебе и на сите кои ме цитиравте погоре.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.307
Поени од реакции
84.450
Такви вечери како на тој со 200души, муслиманите у сред полициски час правеа повеќе денови, секоја вечер, на многу локации. Толерирани од власта.
Затоа, за жал, толку случаи. Бидејќи непочитувањето на мерките, тие денови, ви беше масовно и фреквентно.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.942
Поени од реакции
19.295
Такви вечери како на тој со 200души, муслиманите у сред полициски час правеа повеќе денови, секоја вечер, на многу локации. Толерирани од власта.
Затоа, за жал, толку случаи. Бидејќи непочитувањето на мерките, тие денови, ви беше масовно и фреквентно.
Правеа, ама јас се надевав дека ние ќе испадниме поинтелегентни од нив во ситуацијава.
Во Чаир од тие на сликите се полуписмени, очекувано беше тоа од нив, овде прајме муабет за високо образовани луѓе, доктори, директори итн.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.307
Поени од реакции
84.450
Правеа, ама јас се надевав дека ние ќе испадниме поинтелегентни од нив во ситуацијава.
Во Чаир од тие на сликите се полуписмени, очекувано беше тоа од нив, овде прајме муабет за високо образовани луѓе, доктори, директори итн.
Можеме да збориме со бројки и податоци. Вака, ти викаш каурите праеле исто корона, ја викам не е така, вашите ја донеса на голема врата, по втор пат.
Разликата е што ја ви давам бројки, податоци, а ти и курлис само детски адхоминем.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.942
Поени од реакции
19.295
Можеме да збориме со бројки и податоци. Вака, ти викаш каурите праеле исто корона, ја викам не е така, вашите ја донеса на голема врата, по втор пат.
Разликата е што ја ви давам бројки, податоци, а ти и курлис само детски адхоминем.
Оти ми ги вадиш муабетите од контекст ? Прајме муабет за непочитување на мерки а не кој колку донесол корона.
Кафичите се преполни, базени отворени, дискотеки по најново ...

....види, другиве можеш да ги излажеш, мене не! за мене не е проблем проверка веднаш дали има алат и докажана теза, проблемот е такви како тебе, не познавам многу женски кои идат на бодибилдинг пијат протеини и измеѓу по неколку чашки алкохол :toe:
Ти си врвот тука, друг пат ако те интересира нешто за мојот живот и што правам прашај ме по пп не се мачи да бараш мислења по темите, а вервај ќе се изненадиш ;)
ПС не знаев дека само мажи конзумираат протеин, арно ти си тука да не просветлиш, фала ти

Член од
14 август 2006
Мислења
45.307
Поени од реакции
84.450
Оти ми ги вадиш муабетите од контекст ? Прајме муабет за непочитување на мерки а не кој колку донесол корона.
А зошто праиме мубает за непочитување на мерки?
Затоа што може тоа да да донесе нескани резултати. Тоа е единствената причина за посочување на прекршоците.
Логично е да има поголеми резултати кај поголемите прекршувања. Чиста физика.
А резултатите, во конбинација со хронологијата на настаните, покажуваат каде највеќе се прекршуваше и кој го прекршуваше.

Kajgana Shop

На врв Bottom