- Член од
- 14 август 2012
- Мислења
- 1.707
- Поени од реакции
- 738
Да е супер пренослив не би се согласил, бидејќи претходно ѝ имам пишано, мајка ми беше позитивна, а дома кога не тестираа после 10 дена од нејзиниот позитивен тест, сите бевме негативни(јас, брат ми, татко ми и баба која живее на друг спрат, па и не е имала воопшто контакт тие денови мислам). Тоа што сите бевме негативни ми беше чудно, затоа мислам дека не толку лесно се пренесува. Али сепак, фала му на бога се помина во ред и мајка ми оздраве, еве сега чека резултати дали има креирано доволно антитела за да донира крвна плазма.Убаво би било овака извини на израз заболените од Корона што се на форумот ако знаат барем да издвојат некоја случка или период како и кога мислите дека сте се заразиле....Муабетот ми е дали знаете од кого сте се заразиле,дали сте биле во долг респираторен контакт без маски,дали сте биле на отворен или затворен простор итн итн...Барем малце подетално да знаеме...Не за друго поентата ми е зошто овака од заболените како тебе и некој член друг кој максимално се чуваат и на крај пак го фаќаат вирусот.Дали е супер пренослив ако веќе си имал некаков контакт со заразен.Зошто има многу случаи што и брачни партнери или мајка со дете да испаднат дека едниот е позитивен а другиот негативен.
Не знам кој горе имаше пишано епидемиологот го прашал само за контакти со кој комуницирал повеќе од 15 мин и тоа на затворен простор?Дали тоа значи дека контактите кој се прават надвор и се сведуваат на здраво или обичен муабет од 2 или 3 минути се да се каже безопасни иако нели никад не си 100 посто сигурен.Премногу прашалници има кога станува збор за пренесувањето на заразата од еден на друг.
Sent from my iPhone using Tapatalk