Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.327
Поени од реакции
10.201
Џабе и пазење и се кога може буквално од мало невнимание да бидне бељата. Со никој немам контакт освен со 6-7 души на работа, со девојка ми и со моите дома, цело време максимално се пазам и почитувам правила али денес после направениот тест испаднав позитивен. Се тестиравме со брат ми заедно сабајлево, он разви симптоми пред 2 и пол дена, јас пред ден и пол, он температура која стигна до 39.8 со болење на грло, јас истото само 38.5 максимална температура. Денес немам температура ама почнав да кашлам по малку, инаку цело тело ми е така ко безвезе, ваљда од температурата која ја имав до утринава. За брат ми се уште ги чекаме резултатите, ваљда уште не ги обработиле, ама јас сум едно 99% сигурен дека од него имам фатено пошо он во наводници речено највеќе движеше од цела фамилија. (Мислам, дај боже да е негативен он)

Сеа нека иде у 6 пичке материне и изолации и карантини и повторни тестови, курооооф.

Чувајте се луѓе и почитувајте мерки и правила повеќе од што треба.
Што лекови ви препорачаа?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.270
:eek:

веројатно затоа Комисијата предложила тестови при влез од одредени држави.

Медиумот е шкљ, ама веројатно изјавата ја има и по други медиуми.
Како што констатира Жан Митрев, се помлади пациенти примале. Имаат 23 годишен случај кој го лечат со прочистување на крвта.
Ја има и директно од доктор Митрев

Член од
23 август 2010
Мислења
39.505
Поени од реакции
114.560
Што лекови ви препорачаа?
Амоксиклав пијам уште од вчера, инаку секој ден од утре натака ќе треба да се слушам со матичниот за да ми ја следи ситуацијата. Добро е што немам температура, мада нема гаранција дека нема да ми се врати пошо поучени од дешавките на одредени пациенти им се враќала температурата повремено.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.327
Поени од реакции
10.201
Амоксиклав пијам уште од вчера, инаку секој ден од утре натака ќе треба да се слушам со матичниот за да ми ја следи ситуацијата. Добро е што немам температура, мада нема гаранција дека нема да ми се врати пошо поучени од дешавките на одредени пациенти им се враќала температурата повремено.
Ајде со лесно и што побрзо да оздравите(y)

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
972
Поени од реакции
1.599
a sega koga prekina temperaturata, grlobolkata prisutna e? i dali kaslate? treski?

i dali primate udarni dozi vitamini/minerali?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.536
Поени од реакции
2.709
Џабе и пазење и се кога може буквално од мало невнимание да бидне бељата. Со никој немам контакт освен со 6-7 души на работа, со девојка ми и со моите дома, цело време максимално се пазам и почитувам правила али денес после направениот тест испаднав позитивен. Се тестиравме со брат ми заедно сабајлево, он разви симптоми пред 2 и пол дена, јас пред ден и пол, он температура која стигна до 39.8 со болење на грло, јас истото само 38.5 максимална температура. Денес немам температура ама почнав да кашлам по малку, инаку цело тело ми е така ко безвезе, ваљда од температурата која ја имав до утринава. За брат ми се уште ги чекаме резултатите, ваљда уште не ги обработиле, ама јас сум едно 99% сигурен дека од него имам фатено пошо он во наводници речено највеќе движеше од цела фамилија. (Мислам, дај боже да е негативен он)

Сеа нека иде у 6 пичке материне и изолации и карантини и повторни тестови, курооооф.

Марфи е многу заебан во овакви ситуации.Изгледа колку повеќе се чуваш баш ко за баксуз ке испадне ситуација дали ради мало невнимание твое или брат ти,небитно и ке фатиш корона а некој гајле нема не се чува 4 месеци и гајле нема...

Со лесно и што побрзо и полесно оздравување.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Не се разбирам баш во медицина и фармација но нели амоксиклав беше за бактерии а не за вируси или се сменило нешто у меѓувреме и го препишуваат за вирусов?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.505
Поени од реакции
114.560
a sega koga prekina temperaturata, grlobolkata prisutna e? i dali kaslate? treski?

i dali primate udarni dozi vitamini/minerali?
Присутна е, не е огромна ама ја има. Можам да голтам и да јадам, али ме гребе така по малце. Пијам амоксиклав, парацетамол за температурата, витамин Ц, еден пробиотик за да немам пролив ама не ми текнува како се викаше, иначе пошо вчера забораив да го испијам денес од амоксиклавот ме стрефи и пролив, и плус витамини преку природни работи. Лимонада, бистри сокови и многу течности, барем тоа ми беше првична препорака од матичниот. Ми рекоа ако пак ми се појави температура да ги известам одма и веројатно е сумамед да ми препишат па да не оставаме на случајност.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.457
Поени од реакции
3.591
Не се разбирам баш во медицина и фармација но нели амоксиклав беше за бактерии а не за вируси или се сменило нешто у меѓувреме и го препишуваат за вирусов?
Го препишуваат за превенција да не дојде до секундарна бактериска инфекција.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
972
Поени од реакции
1.599
Присутна е, не е огромна ама ја има. Можам да голтам и да јадам, али ме гребе така по малце. Пијам амоксиклав, парацетамол за температурата, витамин Ц, еден пробиотик за да немам пролив ама не ми текнува како се викаше, иначе пошо вчера забораив да го испијам денес од амоксиклавот ме стрефи и пролив, и плус витамини преку природни работи. Лимонада, бистри сокови и многу течности, барем тоа ми беше првична препорака од матичниот. Ми рекоа ако пак ми се појави температура да ги известам одма и веројатно е сумамед да ми препишат па да не оставаме на случајност.
Na pocetokot znam vo bolnica davaa nesto shto proteruva za da dobies proliv. Kao navodno virusot da izleguva od teloto preku izmet... Dosta chesto prv simptom na koronata velat deka e i proliv, ne znam dali ti e od amoksiklavot.

Zinc dali pies?

I uste ova, i ne gnjavam vekje, znam deka si na maki... dali simptomite dojdoa udarno ili se osekase nekoe vreme omalaksano prethodno?

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.325
Поени од реакции
7.683
Престани да замараш со Маша и Даша споените близнаци кои се раѓаат колку, 1 на 100 000?
Демек може нешто да се заклучи од нивниот живот за просечниот човек?
За просечниот не може, ама можеби може да се научи како функционира телото...
Крај на краева, Бјонс и предложив да чита, (пошироки гледишта има за разлика од други нејзини колеги) не тебе, што толку се изнервира :toe:
Тебе ако не те интересира како и зашто, игнор слободно.

Во науката ако има недоречности, ако некоја работа не исполнува одредени правила, постулати, како тие од на Коч институтот, тогаш не може да тврдиш дека тоа е закон и јас слепо да ти верувам. Уствари може, ама затоа јас ќе поставувам прашања :P

Вирусот навлегол, ама не предизвикал болест!!! Немаш болест, немаш симптоми, не одиш на лекар, немаш потреба од терапија. :)

Колешката Бијонс е целосно во право!
Ебате вирусот, чим навлегол, а ништо не осетиш :P

Значи како што други доктори и научници кажале, бактериите и остали ситни невидливи се небитни, средината е тоа што е важното.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932

многу е важно психички да си стабилен да не паничиш и ке ти пројде со насмевка, јас еве 8 ден немам никаков симптом и фала богу таткоми кој е ризичен нема ништо, чудно е што девојками буквално спиеше со мене првиот ден кога јавив симптом, заедно бевме во контакт со заболената таа уште нема ништо али ке видиме бидејќи утре и е закажан тест...инаку само ујачај витамин ц 2-3 грама дневно, селен, цинк и масло од диво оригано( кое и незнали нешто за организмот) користам и како што кажав сега за сега немам проблеми, мада и далеку поблаги симптоми имав од тие ти што ги кажуваш.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.728
цинк и масло од диво оригано( кое и незнали нешто за организмот)
???
Патем, како иде процедурата, после колку време се прави тест за да видиш дали си негативен?

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Која крвна група си и дали те советуваа да лежиш на стомак за да не ја оптеретуваш плуќата?

Ова може да е корисен совет за превенција за плуќата ама не знам колку е релевантен.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.505
Поени од реакции
114.560
Na pocetokot znam vo bolnica davaa nesto shto proteruva za da dobies proliv. Kao navodno virusot da izleguva od teloto preku izmet... Dosta chesto prv simptom na koronata velat deka e i proliv, ne znam dali ti e od amoksiklavot.

Zinc dali pies?

I uste ova, i ne gnjavam vekje, znam deka si na maki... dali simptomite dojdoa udarno ili se osekase nekoe vreme omalaksano prethodno?
Не ме гњавиш, прашај/те било што, се што треба ќе споделам, впрочем затоа и пишав овде, ако има некој искуство или е доктор да даде мислење.

Одма се јавија симптомите, немав наоди на малаксаност, само осетив дека ми се покачува температурата и очите како да ми тежеа.

Цинк не пијам ама веќе неколку луѓе ми препорачаа, цинк и селен, така да од утре ќе си набавам и тоа.

А могуче е проливот од короната да е, who knows.

@pixa
Позитивни мисли имам бро (а и позитивен сум хехехе), само малце грижа ми е ради моите, татко ми има 2 стента, а мајка ми е со 300 проблеми, вени, срце итн. До сега немаат ништо, дај боже така да остане.
Автоматски споено мислење:

Која крвна група си и дали те советуваа да лежиш на стомак за да не ја оптеретуваш плуќата?

Ова може да е корисен совет за превенција за плуќата ама не знам колку е релевантен.
A позитив, и не, не ме советувале така да лежам.

Kajgana Shop

На врв Bottom