Истото срање не чека и нас после изборите изгледа....И пак на почеток се враќаме...
Vučić najavio policijski čas od petka do ponedeljka
Situacija sa koronavirusom u Beogradu je kritična, zbog čega se zabranjuju sva okupljanja na javnom mestu za više od pet ljudi. Od petka do ponedeljka na snazi će biti policijski čas, najverovatnije od 18 h do 5 ujutru, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju građanima. On nije...rs.n1info.com
Oxford e vo treta, moderna vleguva vo tretaШто бидна со вакцините, има некои што се во трета фаза?
Ne bi rekol deka jas imam gresna pretstava, vsusnost ti se rasfrla so stereotipi prethodno koj kakov bil.Не знам, грешна претстава имаш за луѓето што се сериозни на темава.
... не е баш така, колку години уназад во јуни и јули луѓето дигале телесна температура 38 со симптоми карактеристични за сезонски грип кој секогаш е застапен во зимски период, а не во лето? не знам зошто правите нешто нормално кога не е нормално, споредувате со обична настинка, сезонски грип во јуни и јули која година било тоа не се сеќавам и тоа вака масовно цела популација? ако сега ова е „нормално“ ...што ќе биде токму во тој зимски период?Луѓе аман те, и пред корона имаше вируси, настинки, сега испаѓа да прдни некој и одма тест одам да правам, олабајте тро.
Знам дека владее паника кај сите ама не можи малце си подкашлал, температура си кренал 38 и одма да паничиш дека корона имаш фатено, можи е прехлада, некој стомачен вирус.
Ние дома пред две недели бевме сите болни, прво децата па после тоа ние префативме, се јавивме кај матичната ни рече некој вирус е, за неколку дена помина.
Ако е вака сега, можам да замислам на есен кога ќе почнат со сезонски грип и настинки има тепачки да биди на клиники за да се тестираат
Шо мажи ќе бевте значи, кај ја укинаја војската кај се запустија
... види и фудбалерите трчаат, па се позитивни што врска има тоа, таман работа сите да се „гушат“ кои се позитивни, а да не можат да трчаат, „човекот“ убаво објасни ама ти не разбра или пак без веза му земаш страна, нит ми е комшија, нит ме заразил, па да се нервирам јас, само кажав дека не беше коректно да иде вториот ден на работа, кога првиот ден дигнал тт 38 С и со парацетамол ја спаднал, па за тебе тоа е нормално ли? еве јас со брзо одење поминав 12 км и не дигнав 38 нит сум зела парацетамол!Убаво објасни човекот неколку пати. Зарем не беше еден од симптомите да не можеш нормално да дишеш? 8 КМ ИСТРЧАЛ ЧОВЕКОТ БЕЗ ПРОБЛЕМ. Тоа е повише истрчано од пола шминкери и инфлуенсери што ги има по инстаграм а идат на скопски маратон чисто од мода за да истрчаат 5км за 50мин.
Температурата може да те подисплаши ама ја симнал одма, да имал и втор ден последователно симптоми нормално дека нема да отидел на работа, ти никад у животот не си се разбудила ненаспиена? Башка, не можеш туку така на работа да не се појавиш, посебно ако не ти е позицијата која дозволува работа од дома. Знаеш колку луѓе туку така пријавуваат прелади и болести за да не отидат на работа некој ден од ХY причини?
Вака не ги осудивте политичките активисти што шетаа по градови испозаразени и делеа флаери како на него што му се накачи. Чил малце.
камо слика на др. Сељо со пиво ?? толку бргу успеаја сите да ги избришат или прпа е да се објави ??
...зборуваме за ТТ 38 С...што не е нормално, па и на глава да дубиш, за 37 - 37,5 не правиме муабет тоа е нормален распон токму за тие активности што ги кажуваш, ама 38 С не е...а да не земал парацетамол прашање колку повеќе ќе се качеше!Да беше така лесно сите, на сите болни би им ја спуштале темепературата со парацетамол и камилица.Да имаш повисока телесна темепература после трчање не е ништо страшно, секогаш кога трчам (8-10км со појак интензитет без пауза) деновиве откако загреа имам покачена телесна температура, после дремка или вечерно спиење ко нов сум.Ни ладен туш, ни ладни напитоци не помагаат во тоа сценарио.
Знам дека не ми е ништо бидејки ова ми се случува секое лето, приметено ми е многу одамна
... ќе се јави на телефон кај претпоставениот..„.вака и вака синоќа дигнав ТТ 38 С каква ситуацијава со коронавирус би требало да се самоизолирам додека се тестирам“... ако рече „не може“ ...членот веќе нема кривица доколку излезе позитивен, а со тоа колегите ако ќе ги зарази, тогаш претпоставениот ќе биде одговорен за недозволување на самоизолација на вработен кој е сомнителен со тт 38 додека не направи контролен тест!Како тоа да не оди на работа? Со што ќе го оправда тоа?
Пневмонијата може да биде предизвикана од различни микроорганизми, најчесто станува збор за бактерии и вируси!мислам дека пневмонијата е раширена ако се лежечки пациенти, посебно па со респиратор ??
Носител на вирусот за настинка, а нема никакви симптоми, или нешто занемарливо.Ај образложи асимптоматска настинка !!!
Друже, не сакам да ме сфатиш погрешно, ама прими сочувство ако треба да чекаш до после избори за да сфатиш дека нѐ ебаваат во мозок.И сеа ако после избори не опнат пак во карантин,значи стварно сериозно не е.аваат во мозок.
Хаха леле ама тоа ИНТЕРПРЕТАЦИЈА во РЕзултатот од Генетската анализа.Господе Исусе, Ти благодарам
Само што ми се јавија и ми го пратија тестот од вчера -НЕГАТИВЕН сум
Денеска се осеќам подобро, температурата цел ден без парацетамол ми е 37,6-37,7 и главоболката ми е намалена. Дефинитивно е некоја прехлада или вироза.
Да продолжиме и понатаму да се чуваме и пазиме со примената на сите заштитни мерки, кои што очигледно имаат ефект.
Искрено ви благодарам на сите за поддршката!
Прегледај го приврзокот 258194
Ај образложи асимптоматска настинка !!!
Носител на вирусот за настинка, а нема никакви симптоми, или нешто занемарливо.