Не се нај разбирам у врска со воа ама ќе ти кажам шо знам. Другар има фирма т.е. продавница за градежни материјали, претставништво на Бекамент поточно. Он е заведен као ТП, со тоа имаш помали давачки, мислам дека годишно 2000 денара се плаќа. Ако си ДООЕЛ имаш повише давачки и треба да имаш минимален влог од 5000 евра у фирмата, а ДОО можеш ако отвараш со уште едн неможеш сам.Кој е најдобриот начин за отворање на фирма доколку станува збор за петшоп? Поточно дали ТП, ДОО, ДООЕЛ или нешто друго?
ама ТП мислам одговара со целиот имот што го има а дооел мислам не, плус имаше уште некоја предност кај дооелНе се нај разбирам у врска со воа ама ќе ти кажам шо знам. Другар има фирма т.е. продавница за градежни материјали, претставништво на Бекамент поточно. Он е заведен као ТП, со тоа имаш помали давачки, мислам дека годишно 2000 денара се плаќа. Ако си ДООЕЛ имаш повише давачки и треба да имаш минимален влог од 5000 евра у фирмата, а ДОО можеш ако отвараш со уште едн неможеш сам.
Како да аплицирам за ваучер до 30 000 денари наменет за обука за дигитални вештини?
Ако добро знам, сеуште не е одредена процедурата и што како ќе биде околу ваучерите.Од тоа што гледам, академииве испитуваат терен каква е заинтересираноста на луѓето, за која програма и кој формат.Како да аплицирам за ваучер до 30 000 денари наменет за обука за дигитални вештини?
Облека ,мн лесна ќе биди пратката ,ако знајте од прилика кажете ми колку ќе ме фати за да имам некоја сликаЗависи што ќе праќаш, имаш опција преку пошта.
Е за облека ќе те кошта скапо, зошто не пратиш со автобус што иде до Данска?Облека ,мн лесна ќе биди пратката ,ако знајте од прилика кажете ми колку ќе ме фати за да имам некоја слика
Јас лани за Германија праќав сако по пошта, околу 20 евра, ама па сумата варира и според тежината. Ова беше лесно, летно сако (гостинот си го заборави кај мене, и инсистираше да го пратам, да не чекаме наредедн пат да се видиме за да му го дадам).Облека ,мн лесна ќе биди пратката ,ако знајте од прилика кажете ми колку ќе ме фати за да имам некоја слика
Би требало служба за дезинсекција да ти го реши проблемот. Е сега кај е селото, има ли во близина таква служба ... треба да свртиш пар телефони да се информираш. Или по интернет пребарај најблиска служба.Дечки здраво, во куќата на село наидов на еден проблем. Пронајдов внатре во куќата под дограмата мртов стршлен. Исто така од надвор под дограмата пронајдов уште еден (беа на околу 1-2м воздушно растојание меѓу себе). Кога подобро разгледав околу забележав и други стршлени кои прелетуваа над куќата и еден како застанува на чатмите и оди под ќерамиди. Се сомневам дека имаат дувло под ќерамидите некаде на гредите. Дали некој знае или може да ме упати како да го решам проблемов и да ги отстранам.
NeРаботи утре библиотеката браќа миладиновци?