santelli
IP
- Член од
- 15 јануари 2008
- Мислења
- 5.041
- Поени од реакции
- 12.034
Тоа што пишало медицинско лице дека се заразило и покрај тоа што носело маска на работа не порачува да не се носат... Никаде никој не кажал дека е 100% ефикасна, нарочито во самото жариште на вирусот.Кога ќе ме исмејуваат луѓе со знаење и факти, тогаш нормално ќе земам да ги прочитам нивните тврдења, за да видам каде се грешни претходните кои ми биле прифатливи, тоа ми се случило многу пати (како инаку би учел нови работи), а таквите ко тебе сте ми смешни, а некои и патетични. Освен што одма етикирате теории на заговор, што имате споделено ... ништо, затоа и најлесно ви е етикета залепи и терај животот. Се смеевте/ме (и мене би беше нелогично и несфатливо зашто тоа би правеле) за кемтрејлс, ама излезе вистина и никој не се запраша што, како зашто.
Тие што викаш "ребраат" треба прво да знаат (Пеџа му признав, го бива за хумор), дел посебно кога им ги знаеш претходни мислења, си викаш секоја чест за желбата за хумор при толку тежина во животот, нивен избор, многу од нив во многу теми кукаат, офкаат, дел почнуваат после некоја година да прифаќаат тоа што сум го пишувал, ко Емка и стрес/исхрана, ко Јамајка, Тенеке и слични за кој систем е поефикасен и човечкиот капитал, ко Не Сум Јас и моќта на УК, а катастрофалната состојба на ЕУ итн итн, секој со свој памет. Ставовите и прогнозите што сум ги пренел, важно се остваруваат, нормално народ не им се допаѓа, сакаат надеж, сепак верници.
За изворите мои, кога ќе кажеш што не држи вода и отприлика зашто, тогаш, а видовме реалноста испадна дека е таа. Сега продолжи да критикуваш, за друго сам си кажа и така немаш знаење, ниту сум те спречувал, ниту ми смета, напротив смешен си ми.
Еве и оваа докторка си излезе искрена:
Без маска само дома, 5 месеци работа-дома, но имунитетот попушти. Хроничниот стрес и премореноста си го направија своето.
Кај нив е најголем проблем баш тоа што си го болдирал...ослабен имунитет поради хроничен замор и премореност.