Диле Јоргачев
Одделение за заштита на народот
- Член од
- 3 април 2017
- Мислења
- 8.693
- Поени од реакции
- 28.204
Не дај боже ни тебе ни на било кој друг тоа да му се деси,ама ај молим те кажи што ке правиш ако ти ја дадат умрена? Еве пред болница човек некој,починала мајка му заболена од корона,доаѓаат со количка,му го даваат телото и што после? Ке ја стави у кола и ке ја носи дома? Еве ке ја однесе,ке преноки телото и утре? Што ке правиш не дај боже ти во таква ситуација ај објасни ни жити све.Не си вaљдa дo тoлку нетoкму дa ризикувaш и дечињa и целa куќa дa зaрaзиш a и пoширoкo сaмo рaди oбичaи дa испoштуеш? Дa е живa пa aј некaкo ке рaзберaм дa ризикувaш зa жив чoвек,нa смртнa пoстелa у пoследните мoменти,aмa зa веќе умрен? Секaкo не мoжеш дa гo врaтиш у живите.Сега секаква грешка на докторите, или смрт од негрижа ќе ја препишат како смрт од корона, ќе ги спакуваат во сандаче, ниту одговорност ниту ништо.
Не знам зошто, можеби сум имал ептен потреба да одам за моите по државни болници ама по покварена од здравството нема во државава.
Кога за моето новородено дете отворено ми бара мито докторка педијатар беше капак на све, овде само Расагул е решението. Ова општество полека ги коруптира и професиналнците и чесните.
По државните установи ако немаш познаник доктор или ако не ги коруптираш си наебал.
Не викам дека вирусов не постои, ама не се сложувам дека требаше драма како да е зомби апокалипса.
ПС.
Јас да ја видев мојата мајка во таква ситуација во слика помодрена и да ми се јават дека умрела од корона и да не ми дозволуваат да ја земам не знам што ќе правев искрено ама тоа мирно да го прифатам сигурно не.
Последно уредено: