Најекономично греење и ладење

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Batali go mislenje vo na covekov, klimata e unikalna. Ama mislam deka nema veke od toj model.
Ako ima, zemi si G-Tech
Non stop se zali, neznae zosto, mu ponudija da mu Ja kupat, ne Ja prodava.... hahahah.... Zatoa sto necini
Moj sovet ovaa inverter klima da ja zemes odlicna e i so namalena Cena
Ke vidam dali ja imaat. Fala ti.

Dali nekoja od ovie e podobra vo 30 40k cenite vo sporedba so prethodnite?

Screenshot_20200627_133432_com.facebook.katana.jpg

Член од
16 март 2019
Мислења
3.315
Поени од реакции
5.377
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.647
Поени од реакции
7.485

Dali gi biva ovie ili predlozete alternativa?
Ke se gree soba so kujna vkupno 30 kvadrati, kukja prvi sprat ne ja fakja sonce i lepi od stranata so drugi kukji, ima izolacija

Moze li da se pokrie so 600eu plus sitno ili mora da se ide dosta nagore za da e taman?
Ovaa ti e TOP, 3.5ka so dvoreden izmenuvac nema da najdes ni u Mitsubishi nit vo Toshiba ni Daikin....ne pa za ovaa cena.
Zatoa e A+++ na ladenje... i A++ na grenje SCOP 4.6

zimaj dur ja ima za taa cena

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.647
Поени од реакции
7.485
Primer sto bi zemal ti za 60k? Dali toshiba suzumi 5 kw e podobra? Cenite im se tuka nekadr
Sto kupi ti, koja sifra e nadvoresnata a koja vnatresnata na fiskalnata?
Eve ti pomos
Ako pogodis od tuka kaj se vlaga u slednive 5casa imas poklon :)
Автоматски споено мислење:

Zdravo,

Kako prvo fala za odgovorite na site. E sega ni mitsubushi sto bese prva ideja,nit toshiba ni gree, na kraj se odluciv za daikin 5kw so R32ka freon. Mi ja davaat od 68k za 61k(uspeav dobar popust za pazaram) se nadevam ja izberav dobrata opcija, naredna nedela ke ja postavime
Прегледај го приврзокот 2
Daikin Sensira...59k....so popust 61k ?

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230

Dali gi biva ovie ili predlozete alternativa?
Ke se gree soba so kujna vkupno 30 kvadrati, kukja prvi sprat ne ja fakja sonce i lepi od stranata so drugi kukji, ima izolacija

Moze li da se pokrie so 600eu plus sitno ili mora da se ide dosta nagore za da e taman?

Во изборот до 40к единствен логичен избор ти е климава. Уствари не ме слушај мене, ниту било кој друг. Ѕирни ја на Еуровент што резултати има извадено, нека не ти убутуваат се и сешто препродавачите тука.

Ако имаш буџет терај на јапонци односно, Daikin FTXF50A, Carrier Infinity Ultimate, Mitsubishi, Toshiba Suzumi Plus...

Последно уредено:
Член од
11 април 2018
Мислења
208
Поени од реакции
60
Ми треба помош за избор на инвертер. Собата е 25 м2 ,со пвц во куќа на приземје.претходно се грееше со дрва.сакам да се префрлам на инвертер клима. Ме интересира што би добил а што би изгубил. Дајте некој Предлог за клима и која би била потрошувачката месечно досега немам никакви искуство со клими.
Ме заинтересира моделот
G-Tech GWH12AEC-K6DNA1A
Дали можи да се споредува со моделите на Carrier со буџет до 35к

Член од
16 март 2019
Мислења
3.315
Поени од реакции
5.377
Ми треба помош за избор на инвертер. Собата е 25 м2 ,со пвц во куќа на приземје.претходно се грееше со дрва.сакам да се префрлам на инвертер клима. Ме интересира што би добил а што би изгубил. Дајте некој Предлог за клима и која би била потрошувачката месечно досега немам никакви искуство со клими.
Ме заинтересира моделот
G-Tech GWH12AEC-K6DNA1A
Za 25m2 ovaa klima ti e odlicna Best buy

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
Ме заинтересира моделот
G-Tech GWH12AEC-K6DNA1A
Kaj mene e stavena vo 20tina m2 i sega na ladenje na 23c bez gasenje klimata e na 1va brzina so 200m3/h celo vreme i recisi necujna ,za greenje ja imam pusteno ednas i za razlika od 5.5kw vivaks gtech duva zezok vozduh ,za cenata vo momentov mislam nema podobra .

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.523
Поени од реакции
2.812
Ме заинтересира моделот
G-Tech GWH12AEC-K6DNA1A
Nema da zgresis, klimata e perfektna, daleku nad modelite vo toj cenoven rang.
Zemi dodeka e na promo Cena.

Член од
25 јуни 2020
Мислења
11
Поени од реакции
10
Sto kupi ti, koja sifra e nadvoresnata a koja vnatresnata na fiskalnata?
Eve ti pomos
Ako pogodis od tuka kaj se vlaga u slednive 5casa imas poklon :)
Автоматски споено мислење:

Daikin Sensira...59k....so popust 61k ?
Klimata na klimi mk e 67k, riversoft preky 70k tuka vo sr preku lokalna IT prodavnica sto mi e prijatel nabavna za nego e 59.5k i plus kargo za 60-61k ja zimam.

Член од
10 февруари 2020
Мислења
48
Поени од реакции
33
@Sv B @Strelec 40 m2 dneven prostor, poveke za ladenje i greenje vo preoden period, koja od gree do 30000 denari, fairy, lomo ili gteh.?

Член од
13 август 2013
Мислења
1.052
Поени од реакции
2.060
Kaj mene e stavena vo 20tina m2 i sega na ladenje na 23c bez gasenje klimata e na 1va brzina so 200m3/h celo vreme i recisi necujna ,za greenje ja imam pusteno ednas i za razlika od 5.5kw vivaks gtech duva zezok vozduh ,za cenata vo momentov mislam nema podobra .

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
И на колку степени во јуни ти ја пушти на греење твојата гтеч, што одма препозна квалитет. За ладење и он-оф ладат, така да ништо посебно уште не си видел. Чекај кога ќе дојде зима ќе видиш што си купил, не дека нема да згрееш бедни 20 квадрати, туку колку ќе троши и како ќе работи, дали како он-оф или како класа инвертер. Ако троши 1киловат тогаш си можел и шпоре да земеш, поевтино ќе си поминел, отвори фурната и ќе се згрееш.

Kajgana Shop

На врв Bottom