ZA VISTINATA ZA NASETO ZDRAVSTVO od prva raka
Vcera na zetmi mu se slosilo na rabota i padnal.Viknale brza pomos ili takva ekipa tamu i go DONESLE_ODNELE DOMA,dali bil prethodno vo bolnica neznam?
Sostojbata togasna. Ne zborel ,ne bil pri svest,ne mrdal,ne kontaktibilen i sl.
Toj e na vozrast od 40 godini a raboti vo blizina na G.O.B. ..8 septemvri.(pa neli trebalo prvo da go odnesat nekade na snimanje-pregled i sl. ne znam sugurno no mislam deka vaka postapile.
Doma od kako go donesle mu stavile infuzija i si zaminale.Kerkami ja viknale od rabota, imat dve deca .
Sega zetmi lezi doma vo sostojba KOMA,ne sum po taa struka i da kazam sto mu e,samo lezi bez nikakvi znaci.
Denes dojdoa ednas brza pomos da mu smenat infuzija i ostavia nekoe kese... no potoa kerkami mi napisa na livce da odam da kupam nesto od apteka.
Sega ke odam da baram pamuk-gazi i ona kako se vika za bockanje na infuzijata (dole mi e vo kola livceto) izgleda sami ke treba da mu stavame toa.
E I OVA E VAZNO.... prasuvame sto mu (nie mislime deka e mozocen udar,tolku se razbirame) a tie na nas ni velat KORONA E.
---------------------
neznam kako ponatamu ke se odviva situacijata no sekoj den ke ve obavestuvam za spremnosta na ekipata na Filipce vo vreme na pandemija.