Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Не се важи, јас си го знаев тоа место пред да ми го кажи, ене доказ погоре :)

А шо мислите шо ќе се десит со ноќниот живот во Охрид и како ке еволуират после Куба? Пошо години наназад таја го држеше, особено лани.

Ајдеее, да напрајме едно истражување, животот во Охрид пред и после Куба :D

Куба иначе почнаа спроти Св. Софија, таму беше првиот локал. Така да не е ексклузивно местото, ќе се снајдет некако.

Последно уредено:
Ајдеее, да напрајме едно истражување, животот во Охрид пред и после Куба :D

Куба иначе почнаа спроти Св. Софија, таму беше првиот локал. Така да не е ексклузивно местото, ќе се снајдет некако.
Јас со години не сум појден Куба. Од ко почна све кремаџии и цени високи, а богами и вратари сељандураија од Дебрца да седат, не сум стапнат чак ни на денско кафе. Цел персонал се деца од 18 години, секој месец нови келнери, а кафето е одвратно во најблага смисла на зборот.

Последно уредено од модератор:
Абе едно место остана во градов за охриѓани да се релаксирет, ќутите не го ширите. Ќе се караме за место после :D
Не се секирај, и сама гледаш дека Македонската буржуазија од цела држава се крена на нозе и се загрижи шо ке сме праеле ние Охриѓани ако ги урнеле платформите зш не ке можеле тие кафе да дојдет да пиет па ние за леб ке умриме.
Ко ке почнит и Љубаништа да се бетонират за "рекреативни пешачки патеки", одржавање на плажи и слично тогаш ке почнет и таму сите да одет.
За 90% од домашната буржуазија исто е ко да не биле Охрид и е испод чест ако немет барем една слика од нескафе на платформа, а во позадина во езеро да врвит лабут и на сликата.Додуша лани имаше пеликан дојдено Љубаништа, да знаеја можда ке имаше и групи од љубители на екзотична африканска фауна.

Малку ке рантам офф топик сега, ама никако неможам да сватам најискрено шо е со обсесијава на многу луге за ЈАДЕЊЕ, ко ке дојделе Охрид.Јас лично кога и да патувам на одмор негде, дали ке е за летна сезона или обичен град, јадење во тие неколку дена престој ми е ПОСЛЕДЕН приоритет.
Неможам да ја сватам таја обсесија со јадењето, или сите други градој во Македонија се гурмански рај или Охрид е невидена катастрофа.Искрено јас не знам, пошо ретко јадам Охрид ко ке сум излезен, а можда и не сум некој кој знајт да разликуват помегу добра и лоша храна, сите ми се горе-долу исти, колку да се нахраниш, освен ако не планираш да ојш на дејт во ресторан за full deal, ама ни тогаш немам никогаш имано лошо искуство во Охрид, па ни во шпиц сезона и за поголеми прослави.
Гледам многу обседнати луге со лошата исхрана во Охрид, високите цени, лошата услуга и слично.Единствено слично шо имам читано е за во Париз во специфични ресторани кај шо требит да резервираш маса буквално минимум 3-4 месеци пред време и имаш сопствен келнер во црно бело сако со едната рака зад грб шо цело негово внимание МОРАТ да го посветит на твојата маса.
Неможам да сватам дали сите очекувет да имет посебен келнер со француски акцент, 2 топлес девојки да ги ладет со папирус дури му свирит жива музика Шабанско дури пиет ракија и шопска или стварно луге одет во ресторани, нарачвет Пастрмка и келнер му ја носит во табака со флеки од турско кафе.

Јас со години не сум појден Куба. Од ко почна све кремаџии и цени високи, а богами и вратари сељандураија од Дебрца да седат, не сум стапнат чак ни на денско кафе. Цел персонал се деца од 18 години, секој месец нови келнери, а кафето е одвратно во најблага смисла на зборот.
Vratari selanduri od Debrca:pos:
Molim te fino lepo, ke si kazis od tamu i tamu. Konkretno i precizirano:icon_mrgr:.
Ne ja stavaj cela Debrca vo eden kos.:sneaky:
Demek ako bea varosani, poarni da ne bea:kezec:

Vratari selanduri od Debrca:pos:
Molim te fino lepo, ke si kazis od tamu i tamu. Konkretno i precizirano:icon_mrgr:.
Ne ja stavaj cela Debrca vo eden kos.:sneaky:
Demek ako bea varosani, poarni da ne bea:kezec:
Право да ти кажам ни мајка ми ни татко ми не се од Охрид, нити околината така да никогаш не ме интересирале препуквењата Дебрчани-Варошани :D
Незнам од кое село од Дебрца беа точно тие, ама такво сељачко неписмени однесување е недопустливо за локал во туристичко место.
Автоматски споено мислење:

Иначе кои локали најмногу ги посетувавте пред Коронава?
Јас лично најчесто бев во Корнер, некако најлабаво ми беше таму. Често одев и Инекс горе на терасана, многу убав поглед имат на езерото и мирно е, а неретко одев и Волт и Вила Дионис.
СУ, Ликвид, Кадмо, Куба не сум бил со години.

Има некој бројче од кафанчето Сен Тропе во Трпејца ? У Охрид сум па сакам да се јавам да видам дали работи.

И јас не излегвам Куба, ниту ми се свиѓа. Само ме интересира кај би се распределила цела клиентела шо излегвеше таму. А не е мала пошо од ноќен живот освен хангарон на железничка и биртијана Кадмо шо последнава година не ни работеше како шо требит, последниве години беше само Куба.

Паткана ќе е полн, незнам во овај новиов Октава дали ќе прат журки, СУ веќе имаја редовно веќе секоја сабота мисљам, Ликвид пак ќе заживејт и така..

Паткана ќе е полн, незнам во овај новиов Октава дали ќе прат журки, СУ веќе имаја редовно веќе секоја сабота мисљам, Ликвид пак ќе заживејт и така..

За журки до август негде по мое мислење нема шанса, како што викет после септември, октомври мојт да се помешат сезонски со коронава пак... Незнам што да речам друго... Ова година /лето дефинитивно пропаднато е... И кога ќе стивнит пандемијава не значит крај, луѓето сеуште ќе имаат страв да се собираат...
Чешке да не сум во право кој не сакат убо да е се...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom