Обложување на нет

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
100е*1.73 = 173
на овие 173 ја одзимаш твојата уплата 173-100=73, 73-15%=62 и потоа си ја додаваш уплатата и добивката ти е 162 вкупно

Ок, у пасусот не ја видов уплатата, ама контекстот му е тој . Моја грешка :)
Ама на уплата од 10 евра и таа добивка, разликата е огромна. Или пак со помала уплата / и поголема добивка ако трефнеш.

Секоја чест на храброста у денешно време да префрлаш директно од кладилница на картичка, веројатно знаеш дека големи се шансите у даден момент да ти стигне или казна или да платиш данок за сите префрлени пари
1 godina zastarenost ima batka, ne moze da mi dojde za 2019 pa i nadole..

Не знам зошто таму не можи со уплатница како во другите кладилници.
Брат какви уплатници бе, глупости живи, зошто едноставно нема ко на 2вин да си го пишеш бројот на картичката и да си направиш депозит... Вака мора во кладилница да одиш за да направиш депозит, глупости на квадрат.

Dali mozi da se igra poker na pokerstars stranata e blokirana a aplikaciata ja otvara gledam se igra turniri ima luge od mk so igra partypoker isto e blokiran a 888poker ne ggbet ne e blokiran malku mi e cudna cela ova rabota

Брат какви уплатници бе, глупости живи, зошто едноставно нема ко на 2вин да си го пишеш бројот на картичката и да си направиш депозит... Вака мора во кладилница да одиш за да направиш депозит, глупости на квадрат.
И мене така ми одговара :D
Колку што сум јас информиран, банките го кочат процесот со некоја имплементација на софтвер не знам точно. Веројатно да не оди се преку cpay.

Не е исто сега дали ќе се кладиш онлајн кај нас или во странство?

Пример да уплатиш 100е на бет365 на 1.80 коеф имаш 180е добивка, минус 10% данок кога ќе ги повлечеш преку скрил у наша банка тоа ти е 162е чисти на крај

Кај нас да речеме дека коефициентот ќе е помал за истиот настан, пример 1.73, имаш 173 минус 15% данок на добивка му доаѓа исто на крај 162е чисти

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Разликата е ова, имаш 10 евра, ги вложуваш на 2 коеф и си добитен. Онлајн имаш 20 евра, во македонска 18.5.
Нареден круг влужуваш 10 евра и губиш. Онлајн имаш 10 евра, во македонска 8.5.
Нареден круг вложуваш 10 евра (во македонската позајмуваш 1.5 евра) и добиваш. Онлајн имаш 20 евра, во македонска 18.5. Позајмените 1.5 евра ги враќаш, ти остануваат 17.
Нареден круг вложуваш 10 евра и губиш. Онлајн имаш 10 евра, во македонска 7.

Се решаваш да престанеш да играш. Скрил ти зема 1 евро ти остануваат 9. Од македонската ти останале 7.

Тоа постепено сецкање на секоја добивка е златно јајце за државата. Не те оставаат ни само да ги свртиш парите, пропаѓаш после неколку кругови.

Штета што голем број луѓе не ја гледаат скриената позадина на данокот.

Разликата е ова, имаш 10 евра, ги вложуваш на 2 коеф и си добитен. Онлајн имаш 20 евра, во македонска 18.5.
Нареден круг влужуваш 10 евра и губиш. Онлајн имаш 10 евра, во македонска 8.5.
Нареден круг вложуваш 10 евра (во македонската позајмуваш 1.5 евра) и добиваш. Онлајн имаш 20 евра, во македонска 18.5. Позајмените 1.5 евра ги враќаш, ти остануваат 17.
Нареден круг вложуваш 10 евра и губиш. Онлајн имаш 10 евра, во македонска 7.

Се решаваш да престанеш да играш. Скрил ти зема 1 евро ти остануваат 9. Од македонската ти останале 7.

Тоа постепено сецкање на секоја добивка е златно јајце за државата. Не те оставаат ни само да ги свртиш парите, пропаѓаш после неколку кругови.

Штета што голем број луѓе не ја гледаат скриената позадина на данокот.
Нема разлика другар, математиката е таа, у наша кладилница плаќаш 15% данок на добивка, у странска ќе платиш 10% на целата сума која ќе ја повлечеш, ете ти у мојот пост прост пример дека крајната сума е иста под претпоставка дека ако у странска кладилница ти нудат 1.8 за некој тип кај нас дека ќе биде 1.73

Нема разлика другар, математиката е таа, у наша кладилница плаќаш 15% данок на добивка, у странска ќе платиш 10% на целата сума која ќе ја повлечеш, ете ти у мојот пост прост пример дека крајната сума е иста под претпоставка дека ако у странска кладилница ти нудат 1.8 за некој тип кај нас дека ќе биде 1.73

Штета што не го прочита мојот пост

Штета што не го прочита мојот пост
Го прочитав и те разбрав потполно, моето мислење е у друга насока, за некој што игра ретко, да речеме 3-4 сингл уплати месечно, крајната сума ќе биде приближно иста, не за некој што има 10 уплати дневно или иде на преуплаќање, нормално е дека 15% данок на секоја добивка те враќа многу назад

Пример правам депозит 100е и имам 4 уплати месечно по 100е на 2.00 коеф

Домашна кладилница - краен баланс(100е депозит + 4 добивки по 85евра) = 440евра
Странска кладилница - краен баланс (100е депозит + 4 добивки по 100е) = 500е - 10% данок - провизија за конверзија ти доаѓа приближно 440 евра

Работата е што доколку сум бил добитен 30 000 евра на годишно ниво, а сум уплатил 25 000 евра, че ме даночат на тие 5к евра, кога че решам да ги префрлам на сметка.
Кај нас ти 30 000евра че ги имаш подигнато како 25 000 евра, и че бидеш нула на нула, че немаш чар.

Зошто да платиш 10% данок? Не познавам лик што на крајот од годината платил данок или мислеше провизијата кога повлекуваш преку скрил од 7.5%?
И математиката е на страна на онлајн(особено ако повлекуваш директно на картичка) ама според мене побитните предности се :
-далеку поголемите лимити за уплата, -поголема понуда на натпревари и бетови
-брзината на авторизација и лимит кога уплајкаш лајв (b365 и 1xbet е секундарно, а на моцарт сум чекал по 10 секунди и на секое одбивања на уплата, а замисли како ке е на нашиве...)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Го прочитав и те разбрав потполно, моето мислење е у друга насока, за некој што игра ретко, да речеме 3-4 сингл уплати месечно, крајната сума ќе биде приближно иста, не за некој што има 10 уплати дневно или иде на преуплаќање, нормално е дека 15% данок на секоја добивка те враќа многу назад

Пример правам депозит 100е и имам 4 уплати месечно по 100е на 2.00 коеф

Домашна кладилница - краен баланс(100е депозит + 4 добивки по 85евра) = 440евра
Странска кладилница - краен баланс (100е депозит + 4 добивки по 100е) = 500е - 10% данок - провизија за конверзија ти доаѓа приближно 440 евра

Ова важи само доколку си постојано добитен.

А и доколку направиш уплата со поголема сума кај нас, може да го намалат коефициентот без око да му трепне иако реалниот е многу поголем.

Чекајте малце другари а зошто би ме даночеле ако јас изгубам 500 евра и после 10 обида се решавам да ставам пак 50 евра и со нив ќарам 150 и решам да ги повлечам, јас на крај пак сум 350 евра минус и не гледам причина тие 150 да ми ги даночат. Ама државата е такво срање што во нештата не треба да бараме логика.

Чекајте малце другари а зошто би ме даночеле ако јас изгубам 500 евра и после 10 обида се решавам да ставам пак 50 евра и со нив ќарам 150 и решам да ги повлечам, јас на крај пак сум 350 евра минус и не гледам причина тие 150 да ми ги даночат. Ама државата е такво срање што во нештата не треба да бараме логика.
Заради истата причина која те даночат во тукашните кладилници. Легално крадење од граѓаните :)

Tokmu ova e prviot problem, i zosto se baraat alternativi za oblozuvanje na stranski sajtovi. Metodot na odanocuvanje ne e postaven fer. Edinstveno drzavata ja interesira da naplati od tebe, ne dali si ti vo plus ili minus. I kako sto kazav pogore, se dodeka se postaveni vaka rabotite drzavata ke uspee da naplati 20-30 posto od danokot od oblozuvanje, ostatokot ke ostane vo sivata ekonomija. Vtoriot problem e ponudata na nasite kladilnici, mali limiti namaluvanje koeficient i ponuda na natrevari koja nemoze da se sporeduva so stranskite sajtovi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom