D
Точно Ѓорѓи!Нема такво нешто во рамковниот. Тоа ДУИ го измисли во 2006 г.
Реков дека можеев било кој да го “цитирам“ затоа што скоро па сите со севрџганска логика пеат иста песна “... нема ништо што да понуди, нит име ќе врати, нит било која друга партија ќе направи нешто посебно во врска со ова прашање кое е најболно за сите Македонци, нажалост...“, да знаев дека ќе се налутиш можев некој друг да прашам.Нема врска што ме цитираш, јас само кажувам реално како стојат работите (барем од моја гледна точка). Спорот со името е завршена работа засега (потенцирам: ЗАСЕГА), името има шанса да се врати во некои идни времиња само ќе треба мнооогу да ни се поклопат коцките, и да бидеме упорни во таа намера да си го повратиме.
Види Грците 30 години се држеа на ставот дека ќе смениме име, устав, знаме, националност... која партија и да им дојдеше, го држеше цврсто ставот во врска со прашањето за името. Нашиве партии од друга страна во овие 30 години ставот за зачувување го држеа само пред избори, потоа си попуштаа и за име, и за Устав, и за знаме, нормално прикажувајќи го тоа како некој си успех на кој ни нивните дома не им веруваат.
Гледаш тоа е разликата, тие чекаа и дочекаа, а ние го ширевме газот за влез во ЕУ и НАТО притоа занемарувајќи ги овие работи кои прават една држава да биде она што е.
Мала земја сме, ама познати сме по тоа што врие од кодоши кои се зинати за пари, и тоа не е од сега, туку од времето на Илинденците... Коте од Руља, Иван Алабак, Андреј Хрлев, па идеме со Диме Пафтар од WW2 па се до денешниве, само овие се облечени во одела и глумат господа.
Димитров ти е пример за кодош и лингур кој тајно го известувал Калето за случувањата со името, и за тоа кој би можел да попушти по тоа прашање, ебан ФАКТ!!!
Нашата генерација не успеа да го сочува името, ќе треба да чекаме на други генерации да ги бришат нашите говна, а ние дотогаш за да ја ублажиме таа штета (ако може некако да се ублажи) е колективно да ги бојкотираме на некој начин секои настани во кои сме пишани со тоа име North, и да не го заборавиме нашето прво знаме од Кутлеш. Друго оставаме на идни поколенија, кои пред да пробат да го вратат името, ќе мора прво да расчистат со кодошите во земјава.
Кај ги најде 600 илјади жити се, референдум и парламентарни избори се сосема различна работамкд, Грујо имаше еден куп скандали и пак победи, ова со СЈО се слагам потполно, тешка катастрофа беше, така да јас сум сигурен тие 600+ илјади од референдумов сигурно стојат уште со СДСМ, мислам дека ќе победат и ќе имат предност од 3 до 5 пратеници, еве мое мислење, па да бидеме живи здрави после изборите тука сме.
Еднставно ВМРО ништо не нуди, се гледа оти прават секаква пречка за државата да се кочи, верувам дека луѓето им е преку кур од ВМРО прво Грујо па сега Мицо, не се напреднати ни 1%, туку се оназадени, ете едно мое мислење, па се читаме
Сегашново раководство на чело со Апасиев е многу поблиску до Дпмне отколку Сдсм, со неколку пратеници (2-3 ќе освојат според мене) да се надеваме дека би биле добар коректор во некоја идна влада. Освен ако не не разочараат и повторно се шитнат ефтино како и многу други просечни Македонци до сегаПодеднакво ми се гади од двете најголеми партии и слободно можам да се наречам безрбетник доколку гласам за некоја од нив. Апасиев може не делува зрело но е единствена партија која што делува искрено и без никакви влијанија од сдс и вмро. Апасив во никој случај нема да победи и да ја води државата во овој момент НО сум за таа да влезе во парламент со што повеќе пратеници како протест и казна за сите досегашни политики но и можност за промена во начинот на водење на државата со поголем спектар во собранието.
Procitav interesen komentar od albanec vo vrska so promenata na imeto.Некои луѓе се премногу самоуверени во победата на СДС, а не гледаат дека партијата мора да коалицира со друга албанска партија за да им парира на ДПмНЕ... башка да не го заборавиме нивниот последен митинг во Февруари или почеток на Март кое испадна чисто фијаско кога неможеа да соберат ниту 1000 души од цела Македонија со платени автобуси и сендвичи. За поддршката од странциве да не збориме, се се стопи после промената на името, сега нивниот ПР ги фали што остварувале контакти со факинг Косово
Точно е дека ДПмНЕ нема ништо што да понуди, нит име ќе врати, нит било која друга партија ќе направи нешто посебно во врска со ова прашање кое е најболно за сите Македонци, нажалост... Али да сметаш дека СДС ќе тепа по видување на бројот на фанови кои ги имаат на ФБ, или ради нивните политики во овие три години во кои незнаат да погодат едно знаме на држава, ондак незнам што да кажам... давајте од дрогата, сакам и јас
ДПмНЕ ќе тепа, незнам дали ќе биде со тесна разлика или со голема, се зависи од ситуацијава со Короната како ќе се развива, али големи се шансите тие да прават нова влада со ДУИ или АА, зависи кој ќе тепа во албанскиот блок (ДУИ се ептен ослабнати, затоа тераат ултра националистичка кампања, на такви ветувања се палат браќата)
Ги заболе Албанците за името, деновиве се зајадоа СДС и ДУИ, па вака ги провоцираат со името, знаат дека тоа е болна тема за Македонците и СДС како партија.Procitav interesen komentar od albanec vo vrska so promenata na imeto.
Прегледај го приврзокот 255638
Da, ama gospodinot na slikata e so poinakvo razmisluvanje, zatoa sum iznenaden.Ги заболе Албанците за името, деновиве се зајадоа СДС и ДУИ, па вака ги провоцираат со името, знаат дека тоа е болна тема за Македонците и СДС како партија.
Не е тој со поинакво мислење туку одработува (по штабски налог) против СДС.Da, ama gospodinot na slikata e so poinakvo razmisluvanje, zatoa sum iznenaden.
Истата таа „будала“ која не сака албанец премиерКој будала ќе излезе да гласа при пандемија и вакви бројки на заразени у Македонија, стварно не ми е јасно.
Сва среќа до сега имавме "македонец" за премиер.Истата таа „будала“ која не сака албанец премиер
Сите видовме колку Албанците се „плашат“ од корона, а со неизлегување на Македонците на гласање, само им помагаме на нив да станат помоќни.