H
HoT _iCe
Гостин
Не су сви исти ваљда. У авто су ми, мрзи ме да ги зему да ги сликам. Али пишуе све, адреса, фирма, шеф за контакт, смена од колко до колко ми трае.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не су сви исти ваљда. У авто су ми, мрзи ме да ги зему да ги сликам. Али пишуе све, адреса, фирма, шеф за контакт, смена од колко до колко ми трае.
Ја работам енергетика и у старт знаев дека мојот сектор ќе тера нормално. Едноставно неопходно е да си функционира се тука. Ама коа видов дека кол центри добиваат дозволи знаев дека полицискиов час нема да вреди 5 пари. Се знае што е полициски час, живо пиле да не може да прелета.И мене исто, знам. Али не е проблем у превише издадени дозволе, проблем е у закон, у државу, у само МВР. Не функционирав. Најмалце су криви сами полицајци, ситуација е таква куде што казнуев само ако имав налози, значи ако су приморани да пишев за одредено нешто казну, ако немав, нити стопирав, нити казнуев.
На страну што по Куманово е таква ситуација сас ш-и-п-т-а-р-и што неможеш да ги пишеш казну, правија сам муабет сас едн куп наши полицајци, значи неможеш да казниш козу зашто одма се вртив телефони, одма те колеге козе врбуев по телефони, чак што више и да казниш, у прву ротацију ќе летиш у најзабегано село да си плаќаш пут и да работиш како куче по планине, на страну што ги сечев од плате и им праќав контроле. Такој да, дигнале су руке наши полицајци, ако неможемо да ги казнуемо тија најпроблематични(ш и п т а р и) нема да ги казнуемо ни наши(тј е тј менталитет њин). И еве, такој се тера и тера, од месец у месец, од годину у годину.
Mojata sto ja imam tolku e opsta so vreme i pravec da komotno mozev koga sakav kade sakav da odam. Ni smeni, ni adresi ni butur.Само да те потсету дека на тија дозволе пишуе адреса, број за контакт(обично шеф, управник, било што) за куде и да се шеташ. Тија дозволе не су jail free card па да идеш куде сакаш и да правиш што сакаш, пишуе ти адреса и обично полицајци знаев дали се шеташ безвезе или стварно се враќаш од работу.
Проблем е што моментално МВР не работи по закон и ради избори и ред други фактори, не функционира закон и како треба да се почитуев и користив тија дозволе па постои толко голема злоупотреба. У нормалну државу, сс нормалну полицију и владу, и да имаш дозволу, нема шетање освен работа - дома.
Имам 5,6 дозволе сс различни термини за дозволено движење сас оглед на смену у коју работи, такој и да и затој имав увид полиција и плус пишуе на дозволу.
Уште полошо. Повлекуваат сестри од пластична хирургија, од операциона сала, инструментарки. Информација од прва рака.Замисли да стават сестра од ушно што знае само да чисти уши, да биде на помош на инфективна. Да бидеме објективни.
Се знае кој персонал се повлекува.
Поглупа логика само реисот имаЗамисли да стават сестра од ушно што знае само да чисти уши, да биде на помош на инфективна. Да бидеме објективни.
Се знае кој персонал се повлекува.
Има и сестри со високо образование. И постои специјализација кај медицински сестри.Поглупа логика само реисот има
Медицинските сестри имаа сите исто средно школо. Нема специјализација кај сестрите. Медицинските сестри се помошници на докторите и извршуваат рутински задачи
Ако маш можност носи го у систина дури е време, за баба ми ми кажаа во екој момент можело а дојде до удар. Не е заебанција и на така си тераше по таа иста шема зашто нели не смеат да ги прекинат.Татко ми е на таква терапија за проретчување на крвта,веќе 3ти месец пие на слепо синтром без да провери крв и да му направат шема ради коронава.Затоа кога ги гледав неписмените како свесно ја вивнаа бројката на заболени до небо посакав у времето на ОЗНА(оделение за заштита на народот)да се вратиме.Стрељачки вод,уза зид и бригада иде даље
Муабетов ти е исто како, види ги Меси и Роналдо какви вили имаат и Ферариња и после некој социјален случај од некое наше село моли за леб на ТВ, како не му е срам апаш низаеден. Има толку многу пари у оптек у светов он за леб ќе молел стварно не го разбирам.Јас не можам да се доначудам какви се тие семејни прослави со по 200 души...
Слава со 50 души, мекици со 200 душипосле ќе се жалат немале пари за леб, економијата ќе паднела од короната глата да му падни од рамена, апаши !!!
Не е муабетот за богатењето на Систина него за неспособноста на државното здравство. Ако не работеа они сеа не дај Боже ќе спремав погреб.Богатењето на Систина на сметка на државното здравство не е од сега, се случува речиси 15 години. Камчев ќе си владее кој и да дојде на власт.
Шшш ќе ти се скараат нема такво нешто, ќути си трај сиОва беше многу полемизирано на темава. Еве ви директ од Караџовски, да не паметуваме веќе.
– И заради таа транспарентност починатите кои не се ковид пациенти ќе ги водиме како ковид, затоа што некој ги дијагностицирал. На пример во сообраќајна несреќа загинува некое лице, земен му е брис и тој испаднал позитивен. Ние го водиме дека почнал од ковид. Значи, кауза мортис е едно, а кардиа карест е друго. Или ако лицето починало од малигно заболување, но во периодот од месец или два поради намалениот имуно компромитиран систем закачило и ковид, ние го водиме како починато од ковид. Дури и при случај на смоубиство лицето се води дека починало од ковид, само затоа што при брисот се покажало дека било позитивно. Со целосна одговорност кажувам дека најмалку триесет се водат како починати од ковид, иако причината за нивна смрт е сосема друго заболување.
Еве го целото интервју
https://radar.mk/?p=36969&fbclid=IwAR2EqhHrkNnOz8Qlx54SN_2_k4AhBrj-4imDCpizNGiXVl240gol6guSn5A
Да ама не слушаме секојдневни лелекања од Роналдо како морало се да се отвори оти економијата ќе крахира.Муабетов ти е исто како, види ги Меси и Роналдо какви вили имаат и Ферариња и после некој социјален случај од некое наше село моли за леб на ТВ, како не му е срам апаш низаеден. Има толку многу пари у оптек у светов он за леб ќе молел стварно не го разбирам.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Не можеш туку така да збрцаш цела држава у една кошница. Која е таа аналогија немало пари у државата а види ги правеле мекици со 200 души. Ако имам пари јас ги имам и ако сакам со 500 души (хипотетички у нормални услови) ќе ги правам тоа не значи дека цел град се богаташи.Да ама не слушаме секојдневни лелекања од Роналдо како морало се да се отвори оти економијата ќе крахира.
Истите тие кои изиграваа економисти три месеци ни ги потекоја, прва прилика и се пуштија по викендици и кафани, арно границите се затворени иначе за духовден редици ќе се чекаа пак на граничниот премин.
Друг муабет е дека мене ми е чудно такви прослави со 200 души, на мекици побогу, кај Цеца немаше толку гостинебаре свадба е