Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ни е.
Следечи пут пак нека одлучуваат Османи и реисот за карантин и мерки.
Што има Филипче или Караџоски да ги прашуваме.
Автоматски споено мислење:

Овие сиротици од провинција, сеа ќе ги лупнат у огин, сакале-неќеле. Да се расправаат со одредена група на граѓани, со нивниот игнорантен пештерски менталитет.
Симптоматично е тоа што само каурки трупаат во Скопје.
Разбирам, мене би ми било шубе да ставам меѓу персоналот кој се бори со епидемијата, некој припадник на одредена група граѓани, кој се влечел по семејни веселби. Тоа ти е како сам да си инсталираш пета колона у војна. Ќе лаже, ќе ги зарази и другите медицински лица, како што тоа го прават припадниците на одредени групи, во администрацијата, чии редови заради ова ннивно прекрасно поведение се десеткувани.
Нема везе, битно е на сестриве секогаш да им е јасно која е причината заради која ова им се случува.

Последно уредено:
Уставен суд вели дека важењето на владините уредби завршува со прекинот на вонредната состојба

Тоа значи нема носење на маски:jeeee: и се останато, нормално ако се работи според закон.

Не е баш така, има уредби стрикно каде пишува дека важат до завршување на вондредна, останатите си имаат сила на закон и си важат. Уредби владата не може да носи повеќе, но носи одлуки, најбитните решенија во време на корона-кризата не беа уредби туку одлуки, како одлуката за полициски час и ограничување на движење, така да владата може и утре повторно ако сака да донесе одлука за разни ограничувања.

Проблемот се јавува што сите овие уредби мора на крај да се потврдат од парламент, кога и да биде тоа, и ако не поминат некои од уредбите, прашање е дали ќе се смета тие воопшто да постоеле или не.

Кратка ретроспектива и главна причина зошто Македонија гори

за политички поени или не....вистината ја кажува

Последно уредено:
Шипурка од кај мајка ми на работа во Пошта 2, шалтерски работник, со две тетки починати, плус мајка му позитивна на Корона со која бил во контакт, си идел на работа и си ќутел. Им кажал пред два дена. Пу налет да се сторите све да ви ебам племе скапано. Во контакт со странки и со колеги, и си ќутел офчарот бе. Првиот тест му искочил негативен за сега. Ама ќе иде во самоизолација од утре и веројатно ќе го тестираат пак.
Со кого живееме бе, не ми се верува. Ова не е веќе ни племе, ова се животињи, говеда.

Плус, од почеток на пандемијава, интелектуалното раководство на Пошта(ДУИ) смисли вработените да идат само една смена, а на работа да идат сите. Замисли сите вработени од две смени да идат во една, како мерка за превенција од вирусот. Какви дунстери, козо ебачи, планинци-терористи искочени од ровови и седнати на директорски позиции ја водат оваа државна фирма.

да погодиме - станува збор за каур што се заразил на литијата
102 posto ke da e (kaur)pripadnik na drzavotvorniot narod na S.M. koj bil na iftar na pominuvanje i cestitanje kaj komsijata pripadnik na ugnetenata populacija.

Пa еве ти кaжувaм.Хaххaхa хихихихи ечи пo хoдникoт.И не сaмo тaму,пo сите бoлници е тaкa дури и нa инфективнo.Имa еднa шипуркa нa шaлтер си се шетa сo пaнтoлoни у г,з нaпикaни без рaкaвици сo мaскaтa нa брaдa симнaтa.Кoлку штo се зaгрижени пo сoцијaлните мрежи тoлку се некaкo безгрижни нa рaбoтa,уствaри aј дa не звучи премнoгу грубo тoa безгрижни,ке кaжaм се oднесувaaт кao у стилу ништo стрaшнo.Не е време сегa зa критики пa ке прескoкнaм некoи рaбoти штo се дешaвaaт у тoa дувлo
... жалосно е токму тоа, да се етикетираат целиот медицински персонал поради овие егземплари, кои се поставени токму на начин што никој не и може ниту да ја опомени, ниту да ја казни, буквално си прави тоа што си сака и иде на работа кога сака!
Slikana e ekipata na Fb.....ja prepoznav Kristina od ginekologija. Ima i drugi...nemozam so maskite da gi prepoznam
Прегледај го приврзокот 255167
1592139798913.png

... видите ја екипата на медицински сестри, ај погодите на која возраст? или колку години работен стаж? и сега прашање зошто токму тие, кога во болницата има многу медицински сестри многу помлади и тоа со „факултет“ со дупла плата од овие? што не идат тие, нели според дипломата имаат и повисок ранг на работно место, плата, бенифиции, а со тоа и повеќе знаење од овие, нели?
...тоа е една од причините што нема медициски кадар, а не паника сега со коронавирусот!

Последно уредено:
Шипурка од кај мајка ми на работа во Пошта 2, шалтерски работник, со две тетки починати, плус мајка му позитивна на Корона со која бил во контакт, си идел на работа и си ќутел. Им кажал пред два дена. Пу налет да се сторите све да ви ебам племе скапано. Во контакт со странки и со колеги, и си ќутел офчарот бе. Првиот тест му искочил негативен за сега. Ама ќе иде во самоизолација од утре и веројатно ќе го тестираат пак.
Со кого живееме бе, не ми се верува. Ова не е веќе ни племе, ова се животињи, говеда.

Плус, од почеток на пандемијава, интелектуалното раководство на Пошта(ДУИ) смисли вработените да идат само една смена, а на работа да идат сите. Замисли сите вработени од две смени да идат во една, како мерка за превенција од вирусот. Какви дунстери, козо ебачи, планинци-терористи искочени од ровови и седнати на директорски позиции ја водат оваа државна фирма.
Новите примени пациенти на Инфективна не кажувале дека имале корона зошто ќе пукнел срам ако заболеле од нешто што не постои, не е измислен муабетов. Чисто да знаете што постои.
Пак нека слушаат оџи, реиси...
Автоматски споено мислење:

видите ја екипата на медицински сестри, ај погодите на која возраст? или колку години работен стаж? и сега прашање зошто токму тие, кога во болницата има многу медицински сестри многу помлади и тоа со „факултет“ со дупла плата од овие?
Има и помлади собрани, иако супер ти иде бизнисот со дилање слики по форумов, не шири дезинформации од една слика. Се што е слободно е собрано, е дотаму дојдовме.

Последно уредено:
Нема за денес цифра на новозаболени?

Сеуште не објавиле изгледа чекаат резултати од некој од овие приватните.Али ништо подобри не се бројките од вчера така да слични се за жал.

Сега изборните циркуси се во прв ред најбитни.Короната е под контрола се знаат кластерите (y)

Сеуште не објавиле изгледа чекаат резултати од некој од овие приватните.Али ништо подобри не се бројките од вчера така да слични се за жал.

Сега изборните циркуси се во прв ред најбитни.Короната е под контрола се знаат кластерите (y)
Еве неофицијално

Истото и на мене ми е потврдено од блиски роднини што работат на клинички и во ГОБ
Требаше да одбијат сите и да го остават Бујар Османи да си ги лечи сите хоспитализирани ама ајде, не е етички.

Истото и на мене ми е потврдено од блиски роднини што работат на клинички и во ГОБ
И од поликлиника Чаир,сите мед.сестри, вработени,во последнава година се распределени по болнициве.

Има и помлади собрани, не шири дезинформации од една слика. Се што е слободно е собрано, е дотаму дојдовме.
... дезинформации од лице место? па јас каде работам, на Марс? една две помлади ти прави пролет? и кои помлади неомажени тукушто вработени? ... јас еден ден не отсуствував од работа до сега, младиот медицински кадар СИТЕ веќе 4 месеци се дома, а земаат цела плата! дали тоа знаеш? и тоа со амин на владата?
а кога ќе ги додадеш тука сите со хронични болести што и тие 4 месеци се отсутни? па нека кажат не мора со имиња, туку со бројки колку се „ослободени“ веќе четири месеци, мислиш мене ми е свеедно да колешка која мавта со тоа дипломата од незнам кој тра ла ла факултет, 4 месеци седи дома и мува не ја лази, па уште жртва била, се жали не можела да издржи? :facepalm:

ice_screenshot_20200614-151002.png

... да знаете само колку се отсутни веќе 4 месеци од медицински кадар, за глава ќе се фатите ...а не вака ти ми викаш дезинформации од еден пример, е ај кажи ти кои информации ги знаеш од повеќе случаеви, не од еден и кои би ти ги кажал како инфо од втора или трета рака? :toe:

ice_screenshot_20200614-150845.png

...пак ќе кажам, ќе покриеш месец, два, три...ќе замениш...ама после секој си сака одмор да користи, па ете и тие се разболиле со коронавирус, замена? - НЕМА!

...ете затоа е проблемот со кадарот, а не е проблемот со коронавирусот,има многу пациенти во болница со коронавирус? - ИМА!, ама нема други пациенти со други болести, кога ќе видиш капацитетот е тој како секогаш, ама медицинскиот кадар не е ист... е тоа е проблемот, а вака не се решава, треба да бидат СИТЕ НА РАБОТНО МЕСТО, а ако не ...нека им се даде неплатен одмор, минимална плата...а вака ем дома, ем цела плата...а ќе повлекуваат кадри од внатрешноста.... глупости! колку ќе издржат? недела , две? и после што??? демек да поминат изборите? ете ќе поминат...и што?
така не се решава проблемот! :neetaka:

Бижонс, тројца погоре ти кажуваме дека се слободно е збрано, ти како слеп за стап, година дена помлад, две години помлад, разлика, неразлика. Мислам дека прашање на време е кога ќе зберат и студенти - стажанти. Уживај си дека ќе ја читам библијана што си ја испишала во недела попладне (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom